Apple muis behoort tot de slechtste tech producten

21 reacties

Tja, hij mag er dan revolutionair anders uitgezien hebben, hij mag dan een tweekleurig balletje gehad hebben dat vrolijk danste achter het doorzichtige Appletje, het mag dan de eerste USB muis ter wereld zijn geweest, maar toch heeft cNet UK de muis van de eerst iMacgeneratie uitgeroepen tot het op vijf-na slechtste tech product ter wereld.

Laten we wel wezen, stiekem hebben ze een punt. Werken met de muis was een crime voor iedereen die langer dan 10 minuten per dag achter z’n iMac verbleef. Daarbij zorgde het te korte USB snoertje (in ieder geval bij mij) voor grote ergenis.

Wees echter niet getreurd, mede Mac liefhebbers, want ra ra, wie staat er op de 10e plek?

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  Applefiel

  Is 10 niet een beetje hoog:p

 • Profielfoto
  Kameleman

  nummer 2 roelt, zwaar strijkgegaan me da filmke:)

 • Profielfoto
  majorB

  maar drie plaatsen verschil tussen de puck-muis en vista. Daar hoef je nou niet zo trots op te zijn en vergenoegd naar te wijzen.

 • Profielfoto
  els

  Ik vond mijn oranje puck-muis geweldig, want daardoor had ik veel minder last van rsi, maar ik schijn de enige te zijn. Je moet hem niet vasthouden als een gewone muis, maar alleen met de vingers.

 • Profielfoto
  iPod Jimmy

  Het is op vijf-na slechtste product, er zitten 5 hoger, niet 6. Verbeteren;)

 • Profielfoto
  druppelstop

  ik was er ook blij mee, mijn finger-driven muisje. Veel minder vermoeiend dan muizen-met -je-hele-hand. Uiteindelijk wel een slechte muis: het gebruik blijkt niet uit het ontwerp blijkbaar.

 • Profielfoto
  Sc

  De Tamagotchi op 5? De Tamagotchi was cool:p

  Anyway, ik kan me voorstellen dat deze Apple muis nou niet echte de ideale is

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  @ iPod Jimmy, helemaal gelijk. Ik dacht dat ie op nr. 7 stond, mijn excuses.:-)

 • Profielfoto
  macboy

  Weet je wat leuker is Windows Vista staat er ook tussen :p en op nummer 10!!!

  Hoe krijgen ze voor elkaar :p (Windows Vista is net een jaar uit) en de rest is bijna uitgestorven :p

  1 Sinclair C5 (1985)
  2 Barcode Battler (1991)
  3 The Squircle (2003)
  4 Gizmondo (2005)
  5 Tamagotchi (1996)
  6 Apple Puck Mouse (1998)
  7 Atari Jaguar (1993)
  8 Amstrad [email protected] Telephone (1994)
  9 Sony rootkit CDs (2005)
  10 Windows Vista (2007)

  :p

 • Profielfoto
  Nietzman

  Het ding was dan ook een horreur. En ik word er ook niet echt blij van dat ik het scrollclitje op m’n MM steeds vaker schoon moet maken.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Apple is niet zo best in het maken van muizen. Die witte muis van Apple vind ik ook verre van ideaal.

 • Profielfoto
  Hugoengels

  Niet zo ergonomisch maar wel heel mooi.

  Ik ben nog op zoek naar een paar, heb je er nog liggen laat dan maar iets weten.

 • Profielfoto
  majorB

  Jammer dat de mighty rat niet op 1 staat.
  dat is echt een miskleun van de eerste orde.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Mighty Mouse is wel heel mooi maar ik vind toch dat de functie belangrijker is dan het design.

 • Profielfoto
  Anoniem

  Ik vind ‘m sweet, heb hier nog een turkooise en een grijze liggen:D

 • Profielfoto
  Joffry

  Ik ben het met Martiniman eens, flauw dat gehak op Vista. Hier geen enkel probleem met Vista en ook nog een fraaie interface. Gewoon een kwestie van een goede virusscanner en firwall. En om MS kom je in de praktijk toch niet heen.

 • Profielfoto
  mekker

  ik vond het wel een prettig muisje dat puck ding

 • Profielfoto
  ottovds

  ik vind de titel wel wat mislijdend. Zeg eens Apple “Puck” muis of zo. Want als je de titel leest kan het even goed gaan over de mighty. Anders hebben ze gewoon erg veel gelijk hoor. Ik denk dat dit op design vlak de grootste miskleum van in het Steve Jobs tijdperk is.

 • Profielfoto
  Undaunted

  @martiniman Jouw opmerking is minstens zo flauw. “Mario met snor” is geen techproduct. “De gamecube” is 1 van de meest betrouwbare spelcomputers ooit (en technisch gezien superieur aan de Playstation 2), dus dat apparaat noemen getuigd volgens mij meer van een persoonlijke voorkeur dan een gegrond argument.

  Windows Vista is ramp voor OS land, niet te vergelijken met een spelcomputer waar niet de beste spellen voor zijn verschenen.

 • Profielfoto
  McJohn

  Pfff, ik vind het maar weer typisch dat “Vista” er weer bij staat. Bij mijn weten was Windows 95 en ME toch echt wel de grootste miskleun! Trouwens,..voor zover ik nog weet in mijn beginmacjaren anno 1997,…was MacOS ook niet bepaald het meest “multi-task-friendly OS”.

  Maar ik ga wel akkoord met die miskleun van een muis,..ook al vind ik de huidige MM met hun mini scrolldingejte ook niet super handig,..geef mij maar een logitech!:-D

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik vind het nog altijd een mooie muis, heb ‘m niet veel gebruikt omdat ik toen altijd een Powerbook had met ’n trackball en later trackpad. Maar ik vond ‘m altijd erg leuk eruit zien, echt CUTE en laten we wel wezen, qua design was het – samen met de fel gekleurde G3 iMacs een revolutie in computerdesign en techniek. In gebruik scheelde het wel of je ‘m inderdaad alleen met je vingers vasthield of je pols op de desk liet rusten, Dat laatste geeft op de duur kramp – is bij een andere muis trouwens ook zo.