Robert de Groot
Robert de Groot Nieuws 7 oktober 2007

Trillian Messenger komt naar Mac OS X

Cerulean Studios’ Trillian is een multi-client messenger applicatie voor het Windows platform. De Mac-gebruiker die af en toe moet afzien achter een Windows PC is er vast bekend mee. Het programma kan net zoveel en net zo weinig als het immens populaire AdiumX.

De makers van Trillian hebben altijd gezegd de applicatie nooit geschikt te maken voor Mac OS X, maar ze komen daar nu op terug. Bij het ontwikkelen van een Java web-based versie van Trillian en het maken van een iPhone-compatible versie bedachten de makers dat de stap naar het Mac OS ook zo gemaakt was. Daarnaast zal de groeiende populariteit van Apple het ook een stuk interessanter hebben gemaakt om Trillian te ontwikkelen voor de Mac.

Trillian voor Mac staat op dit moment nog in de kinderschoenen en het is nog onduidelijk of deze versie ons eindelijk laat video-chatten met onze MSN buddies, om maar een kleine behoefte te noemen. Wel is duidelijk dat het programma geheel is geschreven in Objective-C met Cocoa, wat de prestatie en reactie van de applicatie zeker ten goede komt.

Het is nog even wachten totdat we het volgende chat-alternatief kunnen gaan gebruiken, maar we houden u op de hoogte! Wie meer wil weten over de ontwikkelingen omtrent de Mac-versie van Trillian, kan hier een kijkje nemen.

Reageer op artikel:
Trillian Messenger komt naar Mac OS X
Sluiten