Robert de Groot
Robert de Groot Nieuws 16 oktober 2007

Netscape 9.0: Firefox met een ander sausje.

Wat ooit als eerste echte webbrowser het grote publiek bereikte heeft tegenwoordig een marktaandeel dat lager ligt dan Apple’s Safari. Netscape Navigator kwam in 1994, maar verloor enkele jaren later de slag van Microsoft’s Internet Explorer. In januari 1998 werd de code van Netscape open-source en startte het Mozilla project met als resultaat het veel gebruikte Firefox.

Met versie 9.0 is er voor even nieuw leven geblazen in de Netscape Navigator. Deze versie heeft een aantal nieuwe features onder de kap, waaronder een overzichtelijkere interface, automatische URL correctie en Netscape onthoudt naar gelieve de pagina’s die u geopend had bij het afsluiten van het venster. Met de “Link Pad” feature kun je snel websites archiveren, zonder dat deze gelijk de bladwijzer organisatie overhoop gooit. Een volledige lijst met nieuwe mogelijkheden is hier na te lezen.

OMT op Netscape 9.0

De overeenstemmingen tussen Netscape en Firefox zijn enorm en wie niet let op enkele details ziet wellicht niet eens het verschil tussen beide. Wat Netscape toe gaat voegen aan het huidige segment van webbrowsers is dan ook totaal onduidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat Netscape nog leeft, ook al gebruikt slechts 1 procent van de surfers deze applicatie.

Wie een kijkje wil nemen bij deze nieuwe versie, kan hier terecht voor de gratis download. Versie 9.0 vereist minimaal een G3 en Mac OS 10.2

Reageer op artikel:
Netscape 9.0: Firefox met een ander sausje.
Sluiten