Rene Bouwmeester
Rene Bouwmeester Nieuws 30 oktober 2007

NBC tegen Apple: Show me the money!

‘Dat kunnen wij ook!’, moet topman Jeff Zucker van NBC Universal hebben gedacht toen hij met scheve ogen keek naar de berichtgeving dat Apple per verkochte iPhone een bedrag van zo’n 18 dollar per maand ontvangt van AT&T.

‘Apple heeft voor miljoenen aan hardware verkocht over de rug van onze content’, brieste hij dan ook tijdens een interview in de New Yorker, ‘en zij [Apple] wilden deze opbrengsten op geen enkele wijze met ons delen of ons toestaan om de prijzen aan te passen’.

Hij gaat zelfs zo ver te stellen dat Apple door het stricte prijsbeleid van 99 cent per nummer ‘de muziekindustrie kapot heeft gemaakt’. ‘En als wij de controle niet overnemen, zullen ze hetzelfde doen met de markt voor video’.

Zucker besluit zijn verhaal met een treffende opmerking: ‘We zijn niet van plan om de dollars die we verdienen in de analoge wereld te vervangen door centen in het digitale domein’. Met het onlangs in beta geopende Hulu.com wil Zucker bewijzen dat hij zonder Apple beter af is om zijn digitale videocontent aan de man te brengen.

Vooralsnog lijkt het echter vooral all about the money.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NBC tegen Apple: Show me the money!
Sluiten