Anoniem
Anoniem Nieuws 22 oktober 2007
Leestijd: 1 minuut

Microsoft legt zich neer bij Neelie’s eis

Op MacNN valt vandaag te lezen dat Microsoft zich heeft neergelegd bij de boetes die de Europese Commissie, bij monde van Neelie Kroes, het bedrijf heeft opgelegd. Naast 700.000 dollar in 2004 moest er uit Redmond vorig jaar nog een aanvullende 400 miljoen dollar komen wegens slecht gedrag.

Ten grondslag liggend aan de, toch wel prijzige “tik op de vingers” van juf Neelie is de weigering van Gates’ bedrijf om de broncode van Windows vrij te geven aan softwareontwikkelaars. Hiermee zou Microsoft oneerlijke concurrentie bedrijven. Derden zouden immers gehinderd zijn in het schrijven van applicaties omdat de broncode niet voorhanden is. En daar heeft de consument last van, die loopt namelijk potentiëel fraaie software mis.

“De consumenten zijn de winnaars…”

Een drie jaar slepende juridische procedure heeft tot veel rekken en vertragen geleid maar mocht voor Microsoft niet het gewenste resultaat opleveren. Er diende gewoon betaald te worden. Deze week besloot Microsoft dat het mooi was geweest en vecht de opgelegde boetes niet verder aan.

Neelie Kroes gaf aan verheugd te zijn dat de software-gigant uiteindelijk heeft besloten gehoor te geven aan de eisen van de Europese Commissie en voegt daar aan toe dat wat haar betreft hiermee de kous af is. En de consument is de ultieme winnaar. Hiermee is namelijk ruimte geboden aan softwarebedrijven om, met behulp van de broncode van Windows, prachtige applicaties voor ons allen te ontwikkelen, aldus Kroes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.