MacOSX.nl wordt One More Thing. Volg het live!

Het moment is bijna aangebroken: nog een paar uur en dan verdwijnt MacOSX.nl. Om 0.00 uur in de nacht van zondag op maandag zal onze community samen met MacNed.nl overgaan in One More Thing. Tijd voor een terugblik, tijd voor een vooruitblik, tijd voor een live uitzending!

MacOSX.nl begon als kleine online community in januari 2002. Oprichter Adriaan Mol vond er samen met een groep mede-enthousiastelingen een uitlaatklep voor hun liefde voor het merk Apple en alles wat daarbij kwam kijken. Al snel groeide het aantal actieve leden en vormde MacOSX.nl zich tot wat het nu nog is: een grote community van Apple gebruikers (en dito wanna-be’s) die hun passie delen voor alles dat uit Cupertino komt door middel van nieuwsvoorziening, informatie-uitwisseling en vooral ontspanning.

Over de jaren veranderde MacOSX.nl een aantal keer van uiterlijk en werden er nieuwe initiatieven ontplooid. Hiervan bleek een aantal geen lang leven beschoren, zoals de Exposé nieuwsbrief terwijl andere initiatieven levensvatbaar bleken waaronder de One More Thing podcast.

Kleine jongens worden groot, zo ook MacOSX.nl én Adriaan. Terwijl de site uitgroeide tot de grootste online Apple community van de Benelux met meer dan 20.000 leden, groeide Adriaan’s eigen onderneming als kool. Tijd voor een hobby als MacOSX.nl was er dus steeds minder. Daarom werd in 2006 een VOF opgericht waarbij het dagelijks beheer van de site in handen kwam te liggen van Lucas, Koen en Jan David terwijl Adriaan mede-aandeelhouder bleef.

Gezamelijk zijn plannen gemaakt voor de toekomst van MacOSX.nl. Een aantal zaken waren hierbij duidelijk. Zo zou de naam vroeg of laat problemen gaan opleveren. Apple ziet nu eenmaal niet graag zijn eigen besturingssysteem terugkomen in de naam van een niet gelieerde website. Daarnaast was het duidelijk dat MacOSX.nl vooral zijn populariteit ontleende aan het forum. De nieuwsvoorziening moest verbeterd worden. Ten slotte zouden er technische maatregelen genomen moeten worden om de steeds groter wordende groep gebruikers aan te kunnen.

In 2007 begonnen er voorzichtige gesprekken tussen de mensen achter MacOSX.nl en MacNed.nl. Buiten het feit dat het samen goed bier drinken was, werd het duidelijk dat een eventuele samenwerking voor beide communities veel kon betekenen. Wij zouden een goede, actuele en scherpe nieuwsvoorziening krijgen, zij een grotere groep actieve lezers. Dit alles leidde in september tot de beslissing beide communities op te laten gaan in een nieuwe website met drie peilers: Nieuws, Community en Podcast.

Nog een paar uur en deze ambitie zal werkelijkheid worden. Om 12 uur ’s nachts zullen de laatste aanpassingen gemaakt worden op de MacOSX.nl server en zal het nieuwe One More Thing online gaan. Wil jij dit alles rechtstreeks volgen? Volg onze live-stream waar de hele avond door de voorbereidingen, het aftellen en de omschakeling door het nieuwe OMT team te volgen zal zijn. Live meechatten kan ook in het iChat kanaal ‘onemorething’ (command+shift+g in iChat).

Graag willen we alle leden en lezers van MacOSX.nl bedanken voor hun al dan niet actieve deelname aan de site. We hopen je vanaf morgen weer terug te zien op het nieuwe One More Thing! En na de 15e? Dan gaan we keihard aan de slag om een nieuwe One More Thing te bouwen, op nieuwe fundamenten die 15 oktober gelegd zijn.

Reageer op artikel:
MacOSX.nl wordt One More Thing. Volg het live!
Sluiten