Robert de Groot
Robert de Groot Nieuws 26 oktober 2007
Leestijd: 1 minuut

Leopard geeft Blue Screen Of Death

Wie thuis een traditionele PC heeft staan en deze probeert te bereiken via Finder zal zien dat Apple een kleine “easter egg” heeft geschreven in Mac OS X 10.5 Leopard. Met de CoverFlow functie in de nieuwe Finder is te zien dat de PC’s worden afgebeeld met een ouderwetse CRT monitor met daarop het bekende Windows 95 Blue Screen Of Death (BSOD). Leuk bedacht, maar zelfs voor de meeste Windows gebruikers niet meer actueel.

De laatste tijd focust Apple steeds meer op Windows. Dit resulteerde al eerder in een hilarische presentatie van Bertrand Serlet op de WWDC 2006. Maar, naast flauwekul heeft Apple het ook mogelijk gemaakt om Windows XP of Vista op de Intel Mac’s te laten werken. Iets dat een hoop mensen de overstap naar de Mac mogelijk heeft gemaakt.

Het BSOD is echter net zo actueel als de “plug&pray” features in Windows 98. Het zijn Windows kwellingen van de vorige eeuw en deze hebben plaats gemaakt voor plotseling stoppende applicaties en een hoop firewall en veiligheid waarschuwingen in Vista.

We kunnen dus concluderen dat Apple enkel de spot drijft met de ellende van Windows gebruikers in de eind jaren ’90. Dat was de tijd dat we met onze Mac nog lekker onder Mac OS 9 mochten spelen. Over stabiliteit gesproken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leopard geeft Blue Screen Of Death
Sluiten