Anoniem
Anoniem Nieuws 15 oktober 2007

Led Zeppelin 13 november online te koop

MacWorld UK weet te melden dat de officiële albumcollectie van rock-legende Led Zeppelin vanaf 13 november in online muziekwinkels te koop zal zijn. Op de vraag welke muziekwinkel deze eer ten beurt viel was men kort en helder; “Allemaal”.

Led Zeppelin was tot nu toe slecht vertegenwoordigd in de online winkels. Wàs. Want 12 albums zullen als compleet origineel album te koop zijn, Led Zeppelin; Led Zeppelin II, Led Zeppelin III, Untitled Fourth Album, Houses of the Holy, Physical Graffiti, Presence, The Song Remains the Same, In Through The Out Door, Coda, How The West Was Won, en Mothership.

Voor wie alleen de kaskrakers Stairway To Heaven en Whole Lotta Love wil hebben, dat is ook mogelijk. Iets wat indruist tegen de filosofie die de band gedurende hun 12-jarige bloeiperiode huldigde. Er werden geen singles verkocht van succesnummers die de top 10 haalden. De heren verkochten alleen complete albums. En niet zonder reden. Losse nummers zouden geen eer doen aan het concept waarmee een compleet album was gecomponeerd.

De Engelse heren Robert Plant, Jimmy Page, John Bonham en John Paul Jones begonnen in 1968 met – wat men nu ziet als – de basis van de Heavy Metal. Bij veel grote bands als Iron Maiden en Metallica wordt steevast Led Zeppelin genoemd als men vraagt naar invloeden en inspiraties. Na de dood van John Bonham in 1980 besloten de overgebleven bandleden dat het mooi was geweest.

Dat de Loden Luchtballon nog voldoende airlift heeft, blijkt wel uit de run die is ontstaan op de kaarten voor een éénmalig reunion concert op 26 november. Ter ere van Atlantic Records oprichter Ahmet Ertegün zal de band voor het eerst in 19 jaar weer optreden, en wel in Londen’s O2 Arena. De 10.000 beschikbare kaarten konden rekenen op de belangstelling van meer dan een miljoen fans.

Reageer op artikel:
Led Zeppelin 13 november online te koop
Sluiten