Rene Bouwmeester
Rene Bouwmeester Nieuws 17 oktober 2007

iTunes Plus: meer voor minder

Apple heeft vandaag laten weten dat het aantal nummers dat in iTunes Plus formaat in de iTunes Store beschikbaar is, inmiddels is gegroeid naar maar liefst 2 miljoen verschillende exemplaren. Gisteren meldden we al dat Apple de prijs van een los iTunes Plus liedje heeft verlaagd van €1,29 naar €0,99 – eenzelfde tarief als voor de gewone nummers in de winkel.

Liedjes in iTunes Plus formaat zijn geëncodeerd in een hogere bitrate (256 vs. 128 Kbps) en zijn vrij van Digital Rights Management, waardoor er bijvoorbeeld geen restricties meer zijn op hoeveel apparaten je ze afspeelt of hoevaak je ze op een CD kunt branden. Daarnaast kun je nummers in iTunes Plus formaat afspelen op alle spelers die het AAC-formaat ondersteunen, zoals bijvoorbeeld de Zune van Microsoft.

Apple maakte eerder dit jaar bekend dat de muziekcatalogus van platenlabel EMI in iTunes Plus formaat werd omgezet. De nieuwe nummers zijn afkomstig van de zogeheten ‘independents’: onafhankelijke kleine labels, waardoor Apple nu naar eigen zeggen ‘de grootste DRM-vrije catalogus ter wereld’ heeft.

Zou het iets te maken hebben met de positieve reacties op de onlangs geopende digitale downloadwinkel van Amazon, die enkel DRM-vrije muziek op 256 Kbps MP3-formaat aanbiedt?

Wij durven het niet te zeggen.

Reageer op artikel:
iTunes Plus: meer voor minder
Sluiten