Gijs Lokker
Gijs Lokker Nieuws 16 oktober 2007

iPod touch gekraakt door tiener

Een 13-jarige scholier heeft een code geschreven waarmee bezitters van een iPod Touch zelf heel eenvoudig applicaties kunnen toevoegen aan de nieuwste iPod van Apple.

De iPod Touch beveiliging werd al eerder gekraakt, maar deze eerste methode was zo complex dat het enkel was weggelegd voor de ‘professional’.
Het programma iJailbreak van AriX (nickname) vereist geen enkele technische kennis van de iPod Touch bezitter. “Het enige wat de gebruiker moet doen is de applicatie downloaden en de iPod Touch uit en aanzetten. De applicatie doet de rest”, schrijft AriX in een heus persbericht.

De tiener merkt wel op dat er een risico is dat het programma de iPod Touch blokkeert. Dit risico is overigens zeer klein. Mocht dat gebeuren dan is het heel eenvoudig om het apparaat te herstellen naar de fabrieksinstellingen, stelt de tiener geïnteresseerden gerust.

Het iJailbreak Applescript werkt enkel op een Apple met Intel inside. Bezitters van een Intel-loze Apple hebben pech. Gebruikers van een Windows PC kunnen een ander programma gebruiken, touchfree.

Reageer op artikel:
iPod touch gekraakt door tiener
Sluiten