Robert de Groot
Robert de Groot Nieuws 24 oktober 2007
Leestijd: 1 minuut

iPod + fietsen = oké

Ongeveer twee jaar geleden pleitte de Nederlandse brancheorganisatie voor rijscholen voor een verbod op het luisteren van muziek tijdens het fietsen. Toenmalig Minister Peijs van Verkeer en Waterstaat wilde eerst het effect van het luisteren van muziek op de veiligheidsrisico’s onderzoeken. Twee jaar later maakt de huidige Minister Eurlings bekend dat er geen verbod komt. Je mag vandaag dus gewoon je iPod opzetten wanneer je naar school, werk of elders fietst. Niks aan de hand!

De Minister laat weten dat de risico’s van het luisteren naar muziek tijdens het fietsen gering zijn en dat het zeker niet opweegt tegen de extra politie capaciteit die nodig zou zijn om hierop toe te zien. Uit het onderzoek bleek verder dat de risico’s van muziek luisteren tijdens het fietsen een stuk groter worden als de muziek te hard staat. Denk dus aan je veiligheid bij het luisteren van muziek op de fiets. Wanneer je de bus van rechts niet hoort aankomen, staat de iPod ‘waarschijnlijk’ te hard…

OMT’s fietskraker van de dag: Parachute Express met Bicycle!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.