Anoniem
Anoniem Accessoires 25 oktober 2007

If you can’t beat them…

…join them. Zoiets moet Creative hebben gedacht toen ze de Travelsound i50 ontwikkelden. De iPod uit de markt spelen is een onmogelijke opgave, dus dan maar accessoires voor die apparaatjes ontwikkelen en meeprofiteren van het succes van Apple.

De Travelsound i50 (let op de speels geplaatste ‘i’) is een zeer draagbare speaker voor je iPod Shuffle van de 2e generatie. Het zal geen schok zijn als je ontdekt dat de speaker groter is dan de Shuffle zelf. Tja, kleiner is gewoon niet mogelijk. iLounge onderwiep het aan een test.

Het pakketje bestaat uit een speaker, een beschermkapje voor je Shuffle, een karabiner en een adapter. Via de ingebouwde USB poort laat de i50 zich niet alleen door de adapter opladen, ook een USB poort op je computer kan de batterijen vullen tot maximaal 15 uur afspeel-power. In combinatie met de Shuffle’s 12-urige batterijlading is dat ruim voldoende voor een dagje in de buitenlucht.

De Shuffle laat zich eenvoudig op de speaker prikken en weet zich beschermd door een transparant kunststof kapje. Geen gevaar voor invloeden van buitenaf meer, zou je denken. Helaas lijkt het kapje weinig stevig aan de behuizing vast te zitten. De kans op verlies acht men groot bij het testpanel. Wèl handig is de karabiner. Hiermee haak je het geheel aan je broekriem, sleutelhanger, rugzak of zelfs – zoals iLounge probeerde – aan de halsband van een hond.

De geluidskwaliteit laat volgens iLounge echter te wensen over. Hoewel het geluidsvolume verrassend hoog is voor zo’n kleine unit, is de geluidskwaliteit niet zo verrassend hoog. Naarmate het volume wordt opgevoerd gaat de vervorming evenredig mee omhoog. Voor 60 dollar kun je je afvragen of dat aan de verwachtingen voldoet. Slotconclusie aldaar is dat het zeker geen slecht produkt is, maar dat er betere alternatieven zijn als je alleen op de geluidskwaliteit let.

Ach, leuk is ie wel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
If you can’t beat them…
Sluiten