Gijs Lokker
Gijs Lokker Nieuws 25 oktober 2007

God op je iPod

Wie wil er nu niet overal de bijbel bij zich hebben? Jammer alleen dat het zo een god vergeven dik en zwaar boekwerk is. GodopjeiPod.nl biedt uitkomst.

Bezoekers van deze site kunnen hun dagelijkse bijbeltekst downloaden uit het Bijbelleesrooster van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG). Bron is de eind 2004 gepubliceerde Nieuwe Bijbelvertaling van het NBG. De omroep IKON nam destijds het initiatief de complete Bijbel voorgelezen door bekende en onbekende Nederlanders uit te brengen. De site Voorleesbijbel.nl, die hieruit is ontstaan, is sinds de lancering bijna drie miljoen keer bezocht.

De site Godopjeipod.nl biedt nieuwe technische mogelijkheden die aansluiten bij modern mediagebruik, zo meldt de website. Op de site kun je iedere dag een verse bijbeltekst downloaden of via podcast automatisch laten bezorgen. Zo kunnen iPod gebruikers nu overal de bijbeltekstenbeluisteren. Handig voor als je in een situatie komt waar voor jou de bijbel uitkomst zou kunnen bieden…..”ik glimlachte slechts naar hem en keerde hem de andere wang toe”.

De site is een gezamenlijk project van onder meer IKON en Zendtijd voor Kerken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
God op je iPod
Sluiten