Rene Bouwmeester
Rene Bouwmeester Nieuws 17 oktober 2007

Franse iPhone ook zonder sim-lock te koop

Na het presenteren van Orange als iPhone-partner op de Franse markt zoemde het al rond: schreef de Franse wet niet voor dat telefoontoestellen ook zonder abonnement met bijbehorend sim-lock moesten worden verkocht?

Een bericht op de website van het telecom-bedrijf lijkt dit inderdaad te bevestigen:

[textquote]”Le groupe n’a pas souhaité communiquer le prix du téléphone “nu”. La législation française prévoit en effet l’obligation pour l’opérateur de vendre un téléphone seul si par ailleurs il est vendu couplé à un abonnement, ce qui sera le cas de l’iPhone.”[/textquote]

Vrij vertaald:
“De groep wilde de prijs van een “naakt” toestel niet vrijgeven. De Franse wetgeving voorziet in de verplichting om, wanneer een toestel met abonnement wordt verkocht, het toestel ook zonder abonnement aan te bieden, zoals het geval is met de iPhone.”

Met abonnement kost de Franse iPhone €399,-. De prijs van een los exemplaar is nog niet bekend gemaakt.

Reageer op artikel:
Franse iPhone ook zonder sim-lock te koop
Sluiten