Rene Bouwmeester
Rene Bouwmeester Nieuws 25 oktober 2007

Er zit nog steeds muziek in iTunes

Na het publiceren van de kwartaalcijfers van Apple raakten ze in de juichverhalen over de aantallen verkochte iPhones en Macs en de impact van het aanstormende luipaard zowaar een beetje ondergesneeuwd: de iPod en de iTunes Store.

Terwijl er toch bepaald indrukwekkende cijfers te melden waren: zo zijn er tot op heden in de iTS wereldwijd meer dan drie miljard liedjes en 100 miljoen TV-shows aan de man gebracht, waarmee Apple goed was voor 85% van alle digitale muziekverkopen. De iTunes Store blijft dan ook ferm op de derde plaats in de lijst van muzikale veelverkopers.

Samen met de iPod (ruim tien miljoen exemplaren verkocht – een stijging van 17% ten opzichte van het zelfde kwartaal vorig jaar) was de iTS goed voor maar liefst 36% van de winst die Apple zo trots aan de aandeelhouders kon tonen. Apple CFO Oppenheimer liet zich dan ook ontvallen dat Apple de iTunes Store als ‘instrumental’ (pun intended?) ziet in het succes van het bedrijf.

Je zou het bijna normaal gaan vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Er zit nog steeds muziek in iTunes
Sluiten