Robert de Groot
Robert de Groot Nieuws 15 oktober 2007

De start van een revolutie

De iPod: van draaischijf, via clickwheel naar touch-screen. Van 5GB in 2001 naar 160GB in 2007. Apple kwam in 2001 met zijn eigen MP3-speler op de markt. De functionaliteit was niet heel nieuw, maar de esthetica en het gebruiksgemak zorgden ervoor dat er jaarlijks miljoenen iPod-modellen over de toonbank rolden en daarnaast zorgde de iTunes Music Store voor een revolutie in verkoop van digitale muziek.

In Europa nam de iPod-hype met de introductie van de iPod mini zijn ware vorm aan. Net als bij de iPhone mocht men toen ook maanden watertandend wachten op de iPod mini, terwijl de Amerikanen er al vrolijk mee speelden en het web letterlijk ‘vol blogden’.

Laten we even teruggaan naar 2001: De introductie van de iPod. Wie iPod-user van het eerste uur was, zal terug denken aan de tijd dat de iPod nog ongekend was. Vrienden snapten niet wat het was en waarom je er honderden guldens aan uitgegeven had. Voor de latere instappers is onderstaand filmpje een stukje geschiedenis. Phil Schiller – de man die de afslanking van de iPod persoonlijk compenseerde – laat weten waarom iemand de iPod kan en wil gebruiken. Jonathan Ive mag natuurlijk ook niet ontbreken bij het aansnijden van een nieuw technologisch tijdperk.

Verwelkom de iPod. 5GB capaciteit! FireWire verbinding en dat alles in een enorm kleine doosje! Speciaal voor jullie!

Reageer op artikel:
De start van een revolutie
Sluiten