Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 23 oktober 2007

Apple’s 4e kwartaal boven verwachting goed (dus geheel volgens verwachting)

Apple heeft de financiële cijfers bekend gemaakt voor het vierde kwartaal van 2007 en zoals iedereen verwachtte, waren die boven verwachting goed. Een aantal pareltjes uit de stroom aan ciijfers willen we je niet onthouden.

  • Dit was het beste vierde kwartaal uit de geschiedenis van Apple (een mededeling die de laatste jaren elk kwartaal terug komt).
  • De winst bedroeg 904 miljoen dollar op een omzet van 6,2 miljard dollar. Beiden waren hoger dan apple en analisten hadden verwacht.
  • 62 procent van de winst werd gegenereerd door verkoop van Mac hardware en diensten. Dit is een groei van 34% ten opzichte van vorig jaar wat twee keer het groeipercentage van PC’s is.
  • Apple verkocht in het vierde kwartaal meer dan 2 miljoen computers, 34% groei ten opzichte van vorig jaar.
  • Er werden in het vierde kwartaal meer dan 10 miljoen iPods verkocht, een groei van 17%. De iPhone deed het met 1,1 miljoen ook niet slecht.
  • Met het vierde kwartaal werd het boekjaar 2007 afgesloten met 15,4 miljard dollar in cash en (hoe kan het ook anders) geen schuld.

Voor de nieuwsgierigen die niet genoeg nemen met samenvattingen is hier de conference call waarin alle resultaten bekend zijn gemaakt te beluisteren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple’s 4e kwartaal boven verwachting goed (dus geheel volgens verwachting)
Sluiten