Onno Titulaer
Onno Titulaer Nieuws 16 oktober 2007

Adobe komt met 3D lens

Adobe Systems Incorporated heeft vorige week bij monde van Dave Story – vicepresident van Adobes digitale beeldontwikkeling – een nieuwe technologie bekend gemaakt waarmee men foto’s in 3D kan maken.

Het gaat hier om een grote facetlens die met 1 druk op de knop van de camera beelden schiet vanuit 19 verschillende punten. Deze grote facetlens is onderverdeeld in 19 kleine lenzen die tegelijkertijd hun eigen beeld opslaan.
Omdat de kleine lenzen allemaal apart kunnen worden scherp gesteld op een ander punt ontstaat er diepte.


Met de software die speciaal voor deze lens is ontwikkeld kan men gaan kiezen op welk van de 19 beelden je scherp wilt stellen. De overige 18 beelden zullen dan in meer of mindere mate wazig worden. Omdat de kleine lenzen ook allemaal op een andere hoogte in de grote lens zitten kan je de foto laten “bewegen” als je het afbeelding voor afbeelding bekijkt. Hierdoor lijkt het alsof je door de foto loopt.

Adobe heeft met deze ontwikkeling ook ver vooruit gedacht. Zij hebben zelfs een focus-brush en unfocus-brush ontwikkeld waarmee je het gekozen beeld kunt bewerken. Voor de presentatie van Dave Story klik je hier en voor een andere video klik je hier. Wil je wat technische gegevens bekijken neem dan hier eens een kijkje.

De lens zal echter nog niet in produktie worden genomen.

Reageer op artikel:
Adobe komt met 3D lens
Sluiten