Anoniem
Anoniem Nieuws 25 oktober 2007

6 jaar iPod

Inmiddels is de iPod gemeengoed geworden. De term iPod is in de spreektaal zelfs synoniem geworden voor iedere MP3-speler. Ongeacht welk merk. Tien tegen één dat je op elk NS station van enig formaat binnen 5 minuten de overbekende ‘witte oortjes’ ziet. En het is nog maar 6 jaar sinds de introductie.

Steve Jobs vertelde in 2001 vol overtuiging “We love music”. En dat zal ook best waar zijn. Wat ook niet onwaarschijnlijk is, is dat Apple graag wilde verdienen aan muziek. Niemand had toen kunnen vermoeden dat Apple miljoenen iPods zou gaan verkopen. Net zo goed als niemand had kunnen vermoeden dat de iTunes Store tientallen miljoenen muziekdownloads zou gaan verkopen.

Met iedere nieuwe introductie bleek Apple’s Kip met de Gouden Eieren nòg weer en stap beter te kunnen, en nòg weer betere verkoopcijfers te halen. Scrollwheel, Mini in diverse kleuren, foto’s op je iPod, de Nano, de Shuffle, video in je broekzak en nu zelfs een Nano met video en een Classic met maarliefst 160GB schijfruimte.

En in al die jaren is de ultieme iPodkiller er niet gekomen. Behalve dan van Apple zelf, ieder jaar opnieuw.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 jaar iPod
Sluiten