Uitpakparty eerstejaars studenten

24 reacties

Eerstejaars studenten van de opleiding Multimedia & Development aan het Drenthe College kregen vorige week allemaal een MacBook. De studenten betalen een maandelijks bedrag waarvoor zij vervolgens de MacBook met een image van de opleiding krijgen. TCI-groep heeft de MacBooks geleverd en zorgt voor de service desk, verzekering en 3 jaar garantie.

Steeds meer scholen lijken zonder zorgen voor Apple te kiezen. Eerder dit jaar deden we verslag van het Sint-Maartenscollege waar alle brugklassers MacBooks kregen ter vervanging van werkboeken.

Bekijk een filmpje van de ‘uitpakparty’ door de frisse studentjes.

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  NiTroX

  Cool!:D
  EDIT: Hahaha, naar het einde van het filmpje toe zijn ze elkaars Front Row telkens aan het opstarten met hun Apple Remote.:p

 • Profielfoto
  proud

  Heerlijk voor die studenten, maar jeeezus wat een saai filmpje!!!:)

  Ach ja hoe kan het ook anders ongemonteerd; maar toch…!

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Heeft Apple speciale aanbiedingen voor scholen o.i.d.?

 • Profielfoto
  migel

  lollllll straks krijgen we van die vragen help mijn mac is gecrasht lolllll

 • Profielfoto
  iMike

  crashen?? das toch iets voor windoozen

 • Profielfoto
  Quaint

  Die reactie bijna aan het eind over Safari. Een leerling weet niet welke toetscombinaties hij moet gebruiken. Advies docent: je moet firefox downloaden… ???

  Pfff, een cursusje voor docenten (en ook studenten) is wel nodig…

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Safari is de beste browser. Je moet alleen (net als alles) even kijken hoe het werkt.

 • Profielfoto
  greatpetie83

  @quaint: ze moeten gewoon even naar http://www.macmiep.nl gestuurd worden.

 • Profielfoto
  Brims

  Ik hoop dat ze er veel plezier van zullen hebben en dat er maar velen mogen volgen.

 • Profielfoto
  Lazy B

  Alfa College Groningen doet dit al 3 jaar.

 • Profielfoto
  trendmatcher

  Ik hoop dat iedereen die hier reageert zich realiseert dat al die nieuwe Mac gebruikers op een gegeven moment ook deze comments lezen. Zullen ze zich welkom voelen als ze met konsekwent met “ze” worden aangesproken? Ik was erbij en kan je zeggen dat “ze” het aan de ene kant helemaal geweldig vonden en snel hun weg wisten te vinden naar Garageband en de webcam, maar aan de andere kant baalden van die ene brede knop onder het touchpad. Mijn advies om gauw een fatsoenlijke muis aan te sluiten staat gelukkig niet op tape :)

 • Profielfoto
  superluuk

  ok voor “ze” dan :

  die grote knop is de linkermuisknop

  en “ze” : APPEL-L in safari…

 • Profielfoto
  J.C.

  Ik heb ook al dingen gehoord over een middelbare school in Emmeloord die eerste klasser een Macbook ‘geeft’.

  Die reacties zijn echt erg:’Waarom geen touchscreen?’.

 • Profielfoto
  Cloudsurfer

  Steeds meer scholen… dit zijn maar twee scholen.

  Ik zie, tot grote spijt, de meeste scholen nog geen Apple computer nemen.

  Edit: Haha, hoor dat meisje op het einde. “Hij kan niet helemaal groot! Dit is het grootste wat-ie kan!”

  Leuk he, switchen :p

 • Profielfoto
  Quaint

  @Trendmatcher

  Als ze consequent (want zo spel je dat) zich verdiepen in het besturingssysteemdan hoop ik van harte dat deze nieuwe Macgebruikers dat ook blijven. En dat kan alleen maar met goede voorlichting, en geen opmerkingen zoals die over Safari.

 • Profielfoto
  pietersteijger

  Op de SAE krijg je ook een Macbook als je daar een opleiding volgt tot Audio-engineer… Snap niet echt wat t nieuws is eigenlijk..

 • Profielfoto
  K3v

  Hopelijk nemen veel scholen hier een voorbeeld aan! Mac heeft wel een aantal mooie voordelen voor scholen. Zo herinner ik mijn leraar nog vertellen hoeveel zij moeten betalen aan de software om hun pc’s te beveiligen! :O

  Trouwens; op mijn school zijn het ook allemaal macjes, eMacjes om precies te zijn.
  Hoe kan het ook anders, ik volg grafische vormgeving!;)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik kreeg trouwens bij de titel ‘Uitpakparty eerstejaars studenten’ hele ander dingen op mijn netvlies.

  :D

 • Profielfoto
  Speedooo

  Wel gaaf dat je dat even “krijgt” verzekert en wel.

 • Profielfoto
  Jolla

  Eerstejaars studenten Informatiekunde aan de Universiteit van Amsterdam krijgen ook een Macbook. Deze krijgen ze in bruikleen voor de gehele studieperiode. Ze moeten deze dus teruggeven wanneer ze stoppen, maar hoeven verder niks te betalen.
  Wat ze er mee mogen als ze klaar zijn met de studie is nog niet duidelijk, maar verwacht wordt dat na deze periode van 4 jaar de studenten de macbooks wel voor een vriendenprijsje over mogen nemen. Deze zijn fiscaal dan toch helemaal afgeschreven.

 • Profielfoto
  Fontaholic

  Leuk om te zien dit. Op de kunstacademies word inderdaad al jaren met de Mac gewerkt; op mijn academie stappen ze gelukkig over van eMac naar recente iMacs – die eMacs zijn echt verschrikkelijk traag aan het worden.

 • Profielfoto
  AppleFlap

  Ik zit nu op 4havo van datzelfde Sint-Maartens College en heb daarom geen MacBook. Jammer.
  Mijn broertje (1 Gym) heeft er wel een.

  Leraren moeten tegenwoordig via hun laptop invoeren wie er afwezig is/zijn, de meesten weten niet hoe het werkt en kunnen nog niet eens een DVD opzetten (terwijl je hem er op een Apple alleen maar in hoeft te doen :S). Ook schijnt het dat de brugklassers vorig schooljaar maar in totaal 3 lessen gebruik hebben gemaakt van hun “aanwinst”, en dat terwijl behalve in de vakanties je de laptop op school moet laten (tenzij je ouders je komen ophalen). In het filmpje staat ook “ipv de werkboeken”, dit is onzin want die zijn er nog steeds.

  Ja ik ben jaloers op ze:P en vind het gek dat die laptops naar mensen gaan die eigenlijk niet weten hoe ze werken. Als ik dan zo’n leraar (via de beamer) helemaal met het touchpad naar het kruisje zie gaan en dat soort dingen, heb ik echt medelijden met ze, en dan denken ze dat het programma al afgesloten is :|.
  Tuurlijk probeert de school de leerlingen te leren hoe je met een Mac omgaat, maar dit heeft bij de meesten geen zin omdat het meeste personeel op school zelf ook niet weet hoe het allemaal werkt (tuurlijk zijn er leraren die dat wel weten; dankzij diegenen zijn die Apple’s er :P). Leraren maken ook graag grapjes, zoals: “hij staat al op marktplaats”.

  De ouders betalen meer dan 1000 euro (in termijnen, maar toch). Voor 3 lessen per jaar zou ik me het geld besparen.. maarja ;).

  Dit was misschien een heeel andere kant van het verhaal maar gewoon dat mensen ook weten hoe het er meestal écht aan toegaat, al klinkt het allemaal zo mooi :).

  Haha en die Apple Remote moet je verplicht thuis laten :D.

 • Profielfoto
  LeftoverCrackbook

  Wat grappig om die mensen hun macbook te zien uitpakken… Ik zit zelf ook op het Drenthe college en zit nu te wachten op mijn macbook.. ik ben ingestroomd naar het 2e jaar, omdat ik m’n DTP niv.3 heb gehaald, Ik werk ongeveer al 4 jaartjes met een mac en wat me opvalt is dat bijna al mijn klasgenoten niet van mac houden.. bevooroordeeld denk ik..

  Wat zielig voor die mensen van het Sint Maarten College dat ze hun mac alleen mee mogen als hun ouders hen ophalen van school..
  Ik kan in iedergeval niet wachten tot ik mijn macbook heb hehehe…:D

 • Profielfoto
  Semimacgebruiker

  Hallo,

  Ik zit op het sint maartenscollege en ik werk daarom ook met deze macbooks (2e klas). Dit willeen jullie natuurlijk niet horen maar dit is een mislukt project… Materiaal wat al beschikbaar is werkt niet op een mac (en nee dat is niet omdat ik zo weinig van computers afweet want ik weet genoeg). Ze hadden windows-computers moeten pakken en dan vraag ik me zelfs af of het project gelukt zou zijn. Het SMC wilde gewoon aan kop lopen met zo’n “futuristisch” project.

  Nee… Het geld had bespaart mogen blijven… (meer dan 1000 euro voor iets wat we niet eens 1x in de week gebruiken)