Nieuwe telg: iPod touch

61 reacties

Wat was, is niet meer. Alle iPods zijn vanavond ververst. Niet alleen ververst, er is ook een nieuwe telg bijgekomen. We hadden al de shuffle, nano en iPod, nu komt daar de iPod touch bij.

De iPod touch is eigenlijk een uitgeklede iPhone. Hij is even groot, heeft hetzelfde scherm, maar kan niet bellen en heeft minder applicaties. Wat heeft de iPod touch dan wel? Naast de iPod-functies die we van de iPhone kennen, kan de iPod touch het internet op dankzij ingebouwde WIFI. Ook kun je met de touch filmpjes bekijken op YouTube.

Revolutionair is wel dat je met je touch nu ook muziek kunt kopen in de iTunes store. Of beter gezegd: de iTunes Wi-Fi Music Store. Nummers zijn even duur en als je thuiskomt, wordt alles backwards gesynct met je Mac.

Reacties

61 reacties
 • Profielfoto
  Mr Van

  a dream comes true

 • Profielfoto
  verschelden

  Heeft iCal nu volledige functionaliteit in de iPod Touch?
  Maw is het mogelijk om gegevens via het touchkeyboard in te voeren? Of kan je alleen maar de gegevens die gesynct zijn bekijken, net als bij de oude iPods?

  Marc

 • Profielfoto
  Pieterr

  Net het filpmje gedownload:
  http://movies.apple.com/movies/us/apple/ipoditunes/2007/touch/features/apple_ipodtouch_tour_848x480.zip
  Wat blijkt ?
  Zip corrupt !!!:-(

  (Iemand hetzelfde probleem ?)

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Yep, hetzelfde…

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  :D
  Die Chinees dan in de Guide Tour

 • Profielfoto
  Pieterr

  Die 8GB en 16GB vallen wel een beetje tegen; de HD is vervangen door Flash, neem ik aan ?
  Wel leuk dat flash, alleen hopen dat al mijn muziek op zo’n ding past…

 • Profielfoto
  Aardbei

  zeer zeker errug mooi spul!
  Helaas ben ik in alles voorzien:)
  Maar vind de Nano wel extreem klein hoor, dat wordt lastig met mijn kolenschoppen:)

 • Profielfoto
  Joor

  @verscheiden

  ical heeft volledige functionaliteit, ook inclusief alerts, begin- en eindtijd, locatie, herhaling, bladiebla.

  @macosx.nl

  kleine noot: de ipod touch is dus NIET even groot als de iphone, hij is dunner EN korter…

 • Profielfoto
  Mr. Macminded

  $ 399,- is wel een ‘hele’ hoge prijs om neer te tikken voor een ‘iPod touch’ van 16 GB! Voor ongeveer hetzelfde bedrag (minder om precies te zijn, namelijk $349,-) heb je een iPod classic van maar liefst 160 GB! En die kan óók muziek, foto’s, clips, films, agenda’s en spelletjes afspelen. Sterker nog, de iPod classic doet nog eens véél langer met de batterij. Om nu weer zó veel geld neer te moeten leggen voor de extra’s van een Wifi-verbinding leggen, een iTunes online store en een webbrowser?!! Bovendien heb je zometeen voor diezelfde $ 399,- mooi een heuse echte iPhone. Ik denk dat deze iPod variant, alhoewel ik ‘em wel zéér mooi vindt, niet echt veel aftrek gaat hebben.

 • Profielfoto
  Uxmal

  Er ontstaat naar mijn idee een versnipperd aanbod. Voor alles heb je wat anders nodig.
  – Veel muziek: de classic;
  – Internet: de touch
  – Mails: de phone
  Waarom niet alles in een? Ik was toch gewend van Apple dat hun apparaten zo compleet waren. Het lijkt er op dat het geld verdienen de overhand heeft gekregen boven top producten aanbieden. Nog maar niet te spreken over de prijsverlaging van de iPhone. Het levert evenveel ontevredenheid als irritatie op deze prestatie.

 • Profielfoto
  Selected

  ..prachtig ding…16 Gb iPod Touch is al besteld..:):)

 • Profielfoto
  Lucas

  Wel, leuk om van de zijlijn langs te zien komen, maar voor dat geld koop ik straks liever de iPhone.

  Een weliswaar supermooie en fancy iPod, maar met dat kleine beetje geheugen heb je net niks… (net niks klinkt niet echt leuk omdat je heel veel coole features hebt, maar goed…m’n punt is wel helder denk ik)

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Een ding is mij nog niet duidelijk. Haalt de iPod Touch nou ook zelfstandig de podcasts van het Internet? Of hebben we daarvoor weer een good old Mac nodig?

 • Profielfoto
  bedhead

  prachtige update van hun modellen, alleen de Nano valt DIK tegen, en dat bedoel ik letterlijk :p
  Neen serieus, van Nano is weinig sprake meer, lijkt nu wel het dikke broertje van de Classic. Beetje ontgoocheld in dat design maar dat wordt door de overige 3 modellen ruimschoots goedgemaakt!

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Ik vind het zeer jammer dat Mail er niet op zit.

 • Profielfoto
  NI3LS

  Ik had meer verwacht van de iPod Touch. In ieder geval dat het de iPod zou vervangen. Weliswaar is er de iPod Classic, maar ik moet wennen aan het uiterlijk. Morgen maar eens even kijken, maar die heeft mijn voorkeur in elk geval:)

 • Profielfoto
  Mr. Macminded

  De prijzen, check de prijzen! De iPod touch (8 GB) kost in de US; $299,- en hier, in Nederland; €299,-! En het 16 GB-model kost daar $399,- en hier €399,-!!! Zelfde bedrag, alleen dan een ander ‘valuta-symbool’ ervoor!

  Update: Het blijkt dus dat in de US-store, géén Tax wordt meegerekend. Vandaar het grote prijsverschil dus!

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Volgens mij zijn de $-prijzen excl. VAT

 • Profielfoto
  wouwout

  ik ga dat kopen. heb er net eentje besteld. 16GB is voor mij (en veel andere mensen) voldoende voor muziek, foto’s en een paar filmpjes. En ik heb meteen een goede elektronische agenda, daar was ik ook naar op zoek. een agenda waar ik ook items op kan aanpassen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Lol.
  Daar gaat heet eeuwige prijs-vergelijk-monster weer uit de kast komen.

  Om te beginnen Tax? Read my lips; Tax!

 • Profielfoto
  ottovds

  2 missers:
  – Mail, je kan natuurlijk wel webmail gebruiken
  – compatibiliteit met foto-camera adaptor

  voor de rest een zalig toestel

 • Profielfoto
  Ro_Datsun

  ik ga de iPod classic kopen met 160gb:) en 40!!!uur batterij tijd voor muziek!! (in tegenstelling tot mijn 12uur en 20gb) 16gb is mij te weinig!

 • Profielfoto
  rolph

  Iemand een idee waar, of, en wanneer de Keynote op internet komt???? Ik laat Steve liever zelf vertellen wat er allemaal nieuw is (al heb ik al wat dingen gezien wel nu natuurlijk).

 • Profielfoto
  Donnie Darko

  Ik mis ook de CAMERA op de iPod Touch ???

 • Profielfoto
  DutchMac

  Donnie, die was ik ook aan t zoeken :(

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Moeilijk keus gaat dit worden.

  Mijn 60 Gb iPod is vol. Heb dus een grotere ‘nodig’.
  En films kijken op vakantie is ook wel leuk. Dus de 120 Gb kopen?

  Alleen… ik zou ook wel heel graag Internet-faciliteit hebben.
  Dus de iPod Touch? Heb ik alleen weer te weinig ruimte voor de muziek.

  De telefoon weg zou ook wel mooi zijn. De iPhone dan maar.
  Die is lekker goedkoop geworden nu,

  Of een Nano voor de filmpjes, de Classic voor de muziek èn een iPhone voor het bellen?

  Of toch maar gewoon een MacBook Pro meenemen op vakantie.

  Keuzes, keuzes.

  ;) ;) ;)

 • Profielfoto
  yellow

  ik mis het wit. :(

 • Profielfoto
  ottovds

  ik verwacht niet dat je binnenkort al iphones gaat kunnen kopen in de benelux hoor

 • Profielfoto
  kael

  Tis een leuk ding maar te duur voor 16GB. Helemaal als je ziet dat een 8GB iPhone precies even duur is;) Even activeren, simlock er af, en je kan nog bellen ook + alle andere mogenlijkheden van de iPhone.
  Als hij 100$ goedkoper was zou hij het waarschijnlijk erg goed doen bij mensen die geen behoefte hebben aan een telefoon.

 • Profielfoto
  ottovds

  – wanneer komt het artikel van ipod classic en ipod nano 3th gen?
  – dockconnector is ook verkleint

 • Profielfoto
  Brainiac

  En meer opslagruimte dan bij de iPhone.

 • Profielfoto
  PowerMac

  160 GB besteld.

  touch is leuk, maar te duur voor slechts 16 GB.

  Inderdaad de MacBook Pro maar mee op vakantie, en ach, de iPhone komt vanzelf binnenkort hier in Frankrijk (alwaar ik ingezetene ben;-) ) dus gewoon even wachten; moet je toch voor de touch.

 • Profielfoto
  Ratz

  Yep, ik weet het, het zal altijd goedkoper en beter worden en daar moet je niet over zeuren…. maarru mag ik even? :angry: ik heb de 80 gb krap 2 maanden! dat ding is 120 euro goedkoper! :angry: shitzooi

 • Profielfoto
  bassmac

  Kan je ook skypen met die “touch”?
  Heb je af en toe toch een soort mobiel.(.?)

 • Profielfoto
  Stro

  En nog steeds niet bijpassende witte kabel en oordopjes…

 • Profielfoto
  Ro_Datsun

  @powermac

  Ik wist het;)

  Ik ga ook voor de 160gb!!:D heeft ook coverflow enzo.. 40uur batterij!!

  Ipod touch stelt me zwaar teleur! agenda enzo heb ik toch al op mn telefoon..

  alleen tjah.. zwart of wit??:P in eerste instantie denk ik aan wit, omdat zwart smerig wordt door vette vingers enzo net als mn PSP.. maaja mn koptelefoon is wel zwart

 • Profielfoto
  Jasper

  Ben ik de enige die de nieuwe nano lelijk vind?

 • Profielfoto
  Paulzooi

  Vraagje he.
  Komt die software op die nieuwe ipods ook op de oude gen? De 5.5 gen?

  Ps. ik vind de nanos wel cool eigenlijk, vooral de kleur toch?

 • Profielfoto
  Ro_Datsun

  @paulzooi

  denk het niet.. want anders hebben veel mensen minder reden om een classic te kopen..

  nano vind ik lelijk.. vond de eerste generatie alleen mooi

 • Profielfoto
  Marieke van Osch

  Hmmm moeilijk…kan ik wachten op de iPhone? De iPod touch is ook wel heel erg mooi en wat vooral zo heerlijk is is het surfen op een beschikbaar wifi-netwerk. Ik kan dat nu ook op mijn telefoon en als je dan op vakantie bent, mis je toch niet alles van thuis. Heerlijk. Jammer dat er op de iPod touch geen camera zit want wat ik nu ook doe is foto´s versturen naar Flickr zodat iedereen mee kan genieten thuis. Ik ga voor de iPhone…nog even geduld dus.

  Heeft nu de iPhone ook meer GBs trouwens?

  Groeten vanuit een warm Costa Rica

  :D :D
  Marieke

 • Profielfoto
  JWB

  Ben ik nou de enige die vind dat de nieuwe nano een gedrocht is….?

 • Profielfoto
  huinkroese

  Volgens Engadget is de nano nog steeds héél nano (This thing is tiny!) dus niet een afgezaagde classic, evengoed zijn de verhoudingen niet echt mooi. Wel is cool dat je nu ook video kan kijken op een betaalbare iPod als de nano.
  Ik snap wel waarom er trouwens geen “Mail” functie op de Touch zit. Dan zou de iPhone inderdaad alleen bellen als meerwaarde hebben.
  Toch zouden ze de touch iets meer als PDA moeten pushen, want die ruimte kan ie wel opvangen. Hij is trouwens kleiner dan de iPhone en ook een stuk platter… en ik vind mooi dat ie van voren vlak is, en géén chroom heeft!

 • Profielfoto
  Kielzog

  Dacht dat Steve het had over leverbaar eind september. Zie ik op de nl store dat ie binnen 3 dagen geleverd wordt???? HUH!? Zouden we eindelijk eens spullen EERDER krijgen dan de Yanks!?

 • Profielfoto
  Paul

  JWB, ik heb ook dat gevoel, want ik denk dat de verhoudingen zoek zijn omdat de ronde vorm van de bediening nu te dicht bij de monitor is komen te zitten. Tuurlijk de specs zijn super – video erbij enzo. Jammer Steven dat het jou niet opgevallen is…;-)

 • Profielfoto
  iPod

  De iPod touch is zeker aan de prijzige kant voor maar 16 Gb, maar je moet niet vergeten dat je voor de allereerste iPod met 5 Gb, F 1399,- moest betalen. Dus in verhouding is deze iPod touch een koopje!!

  Heb hem vanacht dan ook direct besteld, 1 oktober loop ik met de touch:D

 • Profielfoto
  wimbers

  als ze de verbeteringen hierin tov de iphone nou in de versie stoppen die hier in eu uitkomt inclusief een umts chipje, dan weet ik wat mijn nieuwe telefoon wordt.

 • Profielfoto
  Jor1

  allereerste iPod met 5 Gb, F 1399,-

  moet zijn = F399,-

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Erover nadenkend vind ik het een enorme slimme zet van Apple. Het aanbod wordt inderdaad meer gesegmenteerd. Verschillende apparaten met verschillende functies en voordelen. Maar de concurrentie wordt nu volledig platgewalst. Waar kan je een MP3 speler vinden met 160Gb voor zo’n prijs. Ze bestaan sowieso helemaal niet volgens mij! De concurrentie komt bij lange na niet in de buurt! Dat is helemaal geweldig! De iPod Touch vind ik verrassend voordelig als je kijkt wat hij kan – alleen is het natuurlijk jammer dat er niet meer geheugen in zit. Mensen gaan dus kiezen: ga je voor een Gigageheugen voor films, videoclips en muziek of een kleiner geheugen voor alleen je favoriete dingen maar MET het giga-voordeel dat je kunt internetten. De iPod Touch is een volledig Wifi product. Je hebt ook kans dat best veel mensen (met genoeg geld) EN de iPod Classic kopen (voor films en AL hun muziek) EN de Touch (vooral als internet-gadget). Wat ik uit de verslaggeving op MacOSX alleen NIET begrijp: als de iPod Touch van 16Gb 399 euro kost en de iPhone 8Gb blijkbaar nu al 200 euro goedkoper is geworden en OOK 399 euro kost, waarom zou je dan nog de iPod Touch kopen en niet gewoon gaan voor de volledige functies van de iPhone! Dat BLIJFT toch het mooiste apparaat? De iPod Touch wordt dan alleen gekocht door degenen die al een goeie mobiel hebben of het niet willen of hoeven combineren met hun mobiel. (Dat zijn ook nog wel heel wat mensen). Ik begrijp niet hoe de iPhone nu al zo in prijs is gezakt – klopt dat wel? En verder: iPod Touch: prachtig design – modern, gewoon kunst. Classic vind ik wat lullig door de afgeronde randen, maar misschien valt het mee als je’m ziet. Voorlopig vind ik het huidige model mooier. De Nano is gewoon wanstaltige vormgeving. Die heeft helemaal geen goede verhoudingen – toch zal ie door het filmpjes kijken en relatief lage prijs vooral door tieners en kinderen worden gekocht. De kleuren van Nano en Shuffle vind ik niks – die pastelkleurtjes. Past niet bij Apple. als je dan voor kleur gaat, dan ook graag extreem: Felgeel, Brandweerrood, Felblauw, Pimpelpaars, Felgroen en Oranje. Dat zijn kleuren! Kan je over een jaar weer ’s uitpakken met geel met rode stippen. Enzovoort! CHEERS!! Ik ga aandelen Apple kopen!!

 • Profielfoto
  strigoi

  Waarschijnlijk omdat ik het nog nooit heb geprobeerd, maar mij lijkt zo’n touchscreen niet zo gek veel beter / sneller werken dan de geweldige clickwheel.. Je zit altijd maar een beetje heen en weer te scrollen en echte controle lijk je niet te hebben, zou best een ‘wedstrijdje’ opzoeken willen doen. Een iPod classic en een iPod touch met precies dezelfde muziek en kijken wie het snelste bij een bepaalde artiest & nummer is. Tuurlijk ziet het er geweldig uit en met deze techniek ziet de iPod classic er ook als een klassieker uit (dus wederom netjes gedaan Apple).

  Waar ik ook last van heb is het gevoel dat Apple zich steeds meer als een bedrijf profileert (ja duh het is ook een bedrijf), maar met de witte producten die langzaam maar zeker uitsterven heb ik het idee dat de ziel van Apple steeds meer naar de achtergrond verdwijnt.. Met de nieuwe vormgeving lijkt Apple het imago van exclusief / ‘klein’ schalig definitief achter zich te laten om echt mainstream te worden..But hey that might just be me..

 • Profielfoto
  SvS

  Over de Nano. De kleuren en de grootte-verhoudingen vind ik inderdaad helemaal niets. Geef mij maar de slanke 2e nano-versie van gisteren met die felle kleuren. Oh shit, je kan er geen films mee kijken, tsja… daar heb je je macbook voor. :D

  Welke zou ik kopen Touch of iPhone. Hmm, ik denk niet dat ik keus moeilijk zou vinden. :)

 • Profielfoto
  Ro_Datsun

  @move

  tof! ik ga in januari!

  na een nachtje slapen ga ik nogsteeds voor de 160gb classic..ik kan ook wel voor de 80gb gaan maaja ik wil ook wel films opslaan enzo

 • Profielfoto
  DirkDiggler1

  Wat ik nogal vreemd vindt, is dat er nergens in ‘de preek’ van Steve over de iPod Touche (en ook niet in de specs op de Apple site) een woord gerept wordt over de video-uitgang die de iPod video (classic) nu wel heeft! (kan me voorstellen dat ze dit in de nieuwe Nano nie meer konden proppen, maar in de nieuwe Touche dan? Als het er niet in zit is dit natuurlijk wel een gemiste kans!. Wie weet meer?

 • Profielfoto
  TijhofGraphics

  [Haalt de iPod Touch nou ook zelfstandig de podcasts van het Internet?]
  @Marc Enschede: Gezien het feit dat de iPod Touch een fullfunctional Safari heeft(net als iPhone) neem ik aan dat je kan downloaden.

  Die WiFi iTunes Music store: Dat is toch eigenlijk (gewoon) een iPhone-optimized webpagina ? Die via Wifi(WLAN) dus verbinding maakt ?

  Die Safari, kan die ook internetten via onze draadloze routers e.d. ? en Hotspots ?

 • Profielfoto
  iPod

  @Jør,

  Neen, dat is niet waar! De allereerste iPod uit 2001 koste F 1399,- gulden.

 • Profielfoto
  PowerMac

  @ Ro_Datsun
  Tja, ik wist het (ook) :D

  Geef me 1 reden waarom Mail niet op de touch zit?

 • Profielfoto
  Mezzanine

  gaat de new nano software ook draaien op de voorgaande generatie ?

  (i.v.m.) videofunctie ;)

 • Profielfoto
  rdesign

  Nee Jasper, ik vindt hem vergeleken met de ‘oude’ Nano echt lelijk :angry: Ik ben nu druk aan het het sparen voor de iPhone.. Muziek ik heb ik toch niet veel. Ik heb net 4 GB in mijn iTunes. 8 of 16 GB is dus wel genoeg voor mij:)

 • Profielfoto
  JWB

  Traint Steve al die gasten persoonlijk ofzo? Zwart truitje aan, met de handjes zwaaien. Begint een beetje een karikatuur te worden…heb ik met de keynotes van Steve zo langzaamaan ook.

 • Profielfoto
  Quad

  @ iPod en Jor:

  © 2001 PCM Uitgevers B.V. All rights reserved.
  Algemeen Dagblad

  October 31, 2001

  SECTION: Punt.nl; Pg. 27

  LENGTH: 181 words

  HEADLINE: Apple onthult iPod

  BODY:
  Apple deed voor de perspresentatie van zijn “unieke uitvinding” aan bad timing. De presentatie viel aanvankelijk samen met de lancering van Windows XP van Microsoft. Vandaar dat de introductie van de iPod maar vervroegd werd, want dat was de uitvinding waar Apple zo geheimzinnig over deed. Het is Apples eerste MP3-speler, gestoken in een fraaie zilvermetalen behuizing. Op het apparaat kunnen maar liefst duizend MP3’s opgeslagen worden. In combinatie met het softwareprogramma iTunes 2 kunnen gebruikers hun MP3’s van het internet of de pc halen. Het datatransport gaat razendsnel via een FireWire-aansluiting. Volgens Apple duurt het slechts tien seconden om een hele cd op de iPod over te zetten. Opmerkelijk is ook de speelduur van de batterij, die pas op is na tien uur muziek afspelen. Vanaf 10 november is de speler wereldwijd verkrijgbaar. Apple denkt er nog over na om ook een versie voor Windows-systemen uit te brengen.

  Prijs in de winkel: euro 450 (ƒ991).

 • Profielfoto
  Mr Van

  Kan de ipod touch :
  Flash site afspelen
  en bestanden opslaan/cq downloaden van websites ?