iPod touch lijdt aan schizofrenie

27 reacties

De iPod touch is natuurlijk het achterlijke broertje van de iPhone. Het binnenwerk is een kopie van de iPhone. Om het verschil te maken heeft Apple een aantal functies uit de iPod touch gesloopt. Geen Mail, geen widgets, geen afspraken invoeren (adressen dan weer wel).

Dat de iPod touch een sterk staaltje copy-paste is, bewijzen de ervaringen van early adopters. Wanneer je de iPod touch namelijk aansluit, herkent je Mac hem als een camera terwijl de iPod touch toch echt geen camera heeft (de iPhone wel).

Iemand anders blokkeerde zijn iPod touch en toetste 3x het verkeerde wachtwoord in. Melding: “iPhone is disabled – try again in 15 minutes”.

Remedie? Software update.

Reacties

27 reacties
 • Profielfoto
  Proof of Youth

  prutsers…

 • Profielfoto
  Macs

  Balen…

 • Profielfoto
  iPod Jimmy

  Whahahahaha. Dit is echt te droog. Ik koop de iPhone wel een keer als er een tweede versie komt.

  Groeten.

 • Profielfoto
  RPGboy

  kan je mooi pronken dat het een iPhone is xD en verder niks laten zien dan heh:p

 • Profielfoto
  Brims

  18 september weten we meer!

 • Profielfoto
  Esquare

  Boeiend. :sealed:

 • Profielfoto
  .Arne

  Wordt zo gefixt met software-updates…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Dinsdag:

  In navolging van de iPhone wordt de iPod Touch 200 dollar goedkoper.

  :p

 • Profielfoto
  Nikita

  Zou dat betekenen dat de iPod touch dus ergens aan de binnenkant een camera-aansluiting heeft zitten, maar dan zonder dat het lensje er op zit gesoldeerd? Biedt kansen voor versie 2, die uit moet komen over een jaar (ofzo…). Die andere dingen kan je zo oplossen met nieuwe OSX-iPod-software. Dan heb je zo Mail etc. er ook op staan.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  iPhone komt nog lang niet in Nederland. Daarom is de iPod Touch er. Op het moment dat de iPhone hier komt is de hype al lang overgewaaid.

  Apple heeft daarom even de belfunctie eruit gehaald om op een goedkope manier te verdienen aan de Europeanen.

 • Profielfoto
  error

  Die hele iPod touch zie eruit als een enorm compromis-ontwerp. De ‘dashboard’ positie, met die 11 knoppen, is visueel heel onaantrekkelijk en heel erg niet-iPod. Knop 8 aan de bovenzijde had toch echt ‘Radio’ moet een zijn.

  Mocht het telefoonabonnement zonder hacks hier straks een beetje te betalen zijn dan is zo’n ingebouwde iPod touch leuk als ‘bijvangst’ maar een echte iPod heeft gewoon een klikwiel!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Dat de iPod Touch een versimpelde versie van de iPhone is, was meteen wel duidelijk, maar dit is toch wel een giller en komt heel dom over! En als ik dat schrijf….ik ben toch een super Applefan, maar eerlijk is eerlijk! Apple heeft duidelijk zijn aanbod meer gesegmenteerd met producten in de iPod/iPhone lijn die elkaar meer overlappen dan vroeger. De iPod touch is meer iets voor mensen die wel Wifi en een touchscreen etc willen, maar hun eigen mobieltje willen houden. En voor mensen die niet kunnen wachten op de iPhone en straks met TWEE touchscreen apparaatjes zitten. TIP: als de iPhone straks op de markt komt, barst het bij de Appledealer van de iPod touch occasions!
  En toch is de iPod touch onweerstaanbaar…….

 • Profielfoto
  Cloudsurfer

  Apple, maak de iPhone toch gewoon simlickvrij en pleur dit zielig stuk techniek in de prullenbak.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Het uieindelijk toch ontbreken van de mogelijkheid om je agenda bij te werken los van je Mac, was voor mij in ieder geval de reden om mijn oorspronkelijke bestelling te cancellen.
  Eerst wel en later weer niet kunnen invoeren. Wat moet ik nu? Camera en telefoon geloof ik wel. 8 GB opslag vind ik echt te weinig. Ik weet dat er hacks voor de touch zijn, maar hoe blijven die werken na een software update? Wat een blunder van Apple zeg (en ik vind het niet leuk om dat te moeten constateren)! Voorlopig maar doormodderen met mijn oude 2G iPod…

 • Profielfoto
  Djmichel

  Wel erg slordig van Apple… alsof ze de iPhone ff op het laatste moment aangepast hebben. Steve heb je die Touch al af? ….eh…. just a sec…

 • Profielfoto
  Have a cigar 14

  Het gaat iets te goed met Apple en de iPods. En dan wordt men gemakzuchtig. Jammer.

  En wat moet ik ter evt. vervanging van 4G iPod? Shuffle past niks op, Nano ziet er niet uit (Phil Schiller stond model?), de classic is noch wit noch zwart en heeft een irritant menu en de foon is er nog niet. Idem niet genoeg ruimte.

  Ik hoop maar dat m’n 4G nog een tijdje meegaat, wachten op 7G. Is een beter getal ook.

 • Profielfoto
  Undaunted

  Geen afspraken invoeren?? wat heb je dan aan iCal??

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Onderweg kijken wat je afspraken voor die dag zijn?

 • Profielfoto
  NiTroX

  “De iPod touch is natuurlijk het achterlijke broertje van de iPhone.”:P

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Geen afspraken invoeren.
  Dit wist ik niet eens!

  Wat een onding. Die ga ik dus niet kopen!

 • Profielfoto
  mvdenberg

  Ik las ergens dat je wel adressen kunt invoeren maar geen afspraken kun wijzigen (verzetten) en invoeren. En hoevaak voer je nu een adres in als je onderweg bent? Eerder dat je een aanpassing doet in je agenda (verzetten v.e. afsrpaak). Beetje vreemd. Het had een mooie opvolger van mijn Palm zire kunnen worden. Om hier nu een iPhone voor te kopen (waar je ook nog eens 2 jaar een telefoon abonnement bij afsluit is mij te veel van het goede)

 • Profielfoto
  Furka

  ja, dat abonement zit me ook dwars..en de Touch is best mooi en dun.. mmm lastig, lastig..

  Toch maar wel een Touch?

 • Profielfoto
  gerror

  Ik zat er ook aan te denken om er een te kopen voordat de iPhone uitkomt. Heb nog een 5g 80 dus capaciteit genoeg achter de hand. Echter het gebrek aan invoer houd ook mij tegen. Ik hoop op een hack of een aankondiging dat de iPhone snel in nl uitkomt.

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  als het een beetje meezit wordt de 8G automatisch 7G (altijd met disk ruimte toch)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik snap niet dat mensen problemen hebben met een telefoonabonnement. Het is altijd de voordeligste manier om een mooie mobiel te krijgen. Tenzij je helemaal niet belt of sms’t natuurlijk.

 • Profielfoto
  Furka

  we weten natuurlijk niet hoe het abonement voor een iPhone er uit gaat zien, maar grote kans dat je veel veel meer betaald voor je belminuten dan als je simonly abo neemt waar je rond 8 euro per maand bepaald voor 200 bel minuten..

  Zo’n prijsverschil keer 24 maanden kan ernom oplopen.. en mag deels best bij de prijs van je iPhone optellen. Een telefoon van 0 euro bij een abo is immers ook verre van gratis.

  Ik denk helaas dat de iPhone voor telecomaanbieders een enorme melkkoe gaat worden.

 • Profielfoto
  TheGhostOfWhatever

  Bij mijn gloednieuwe touch is dit ook zo maar ik vind geen updates kan iemand mij helpen??????