iPhone 1.1.1: update of death

14 reacties

En daar was hij dan, de beloofde update voor de iPhone. Versie 1.1.1 is 154 megabytes groot en beschikbaar via iTunes. De update brengt naast de met de iPod touch geïntroduceerde iTunes Wi-Fi Music Store meer vernieuwingen en verbeteringen. Het overzicht vind je na de ‘lees verder’.

Voor ons Hollanders met een iPhone is het echter verstandig om deze update nog even koud te laten staan. Steve Jobs heeft een paar dagen geleden aangegeven dat de update ge-unsimlockte en gehackte iPhones onherstelbaar kan beschadigen. Het laatste nieuws uit Amerika is dat op AT&T iPhones zelf geïnstalleerde programma’s weg waren na de update, maar dat de telefoon weer met dezelfde tools (jailbreak) kan worden voorzien van extra programma’s.

Voor gesimlockte telefoons ziet het er minder goed uit. Na installatie van de update moet de telefoon via iTunes gerestored worden en vervolgens verschijnt de melding

Het iPhone Dev Team is inmiddels bezig met een hack voor versie 1.1.1. Nog even geduld dus.

Veranderingen
– Bevat iTunes Wi-Fi Music Store
– Luidere speaker
– Dubbelklik op Home knop: instelbare shortcut
– Dubbelklik op spatiebalk schrijft een punt
– Mail bijlagen zichtbaar in portrait en landscape
– Sorteren van aandelen en steden in Stocks en Weather
– Batterijstatus van Apple Bluetooth oortje zichtbaar in statusbalk
– Ondersteuning voor TV-uit
– EDGE uitschakelbaar bij roaming
– Tijd voor Passcode lock beter instelbaar.
– Aanpasbaar alert volume

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Anoniem

  De 1e update, inderdaad wij hebben er nog niks aan. Ik heb zelf (nog;) ) geen iPhone maar het klinkt goed:)

 • Profielfoto
  Ragbak

  ohoh…morgenvroeg on 09:30 komt mijn iphone aan op schiphol. Ik hoop dat het allemaal goed gaat komen, anders zal mijn vriendinnetje heel boos gaan worden op mij (heb haar 100 x moeten overtuigen dat het probleemloos gaat ;-).

 • Profielfoto
  kleine vis

  @ taconew… zoland je niet de nieuwe versie op je itunes/iphone installeert is het binnen een paar uur (eerste keer duurt altijd langer) gepiept!

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  @Taconew

  Vrouwen…….. je kan beter kippen houwen
  ;)

 • Profielfoto
  YoYelloW

  @ cosmo, dus jij hebt zeker! geen vriendin…

 • Profielfoto
  Paul

  Het blijft een kinderachtig kat en muis spelletje. Ronduit belachelijk dat er producten gemaakt worden die niet vrij gebruikt kunnen worden nadat je ze ze gekocht hebt. Om die reden zou ik dus ide iPhone niet kopen :sealed:

 • Profielfoto
  denboris

  @Paul, idd, maar daar moet je nu vrede mee nemen. Bij aankoop van een iPhone ga je ook akkoord om het bijgevoegde abo te gebruiken…

  je kan dus kiezen, of de iPhone met abo, of geen iPhone:)

  waarschijnlijk komt ie toch simlockvrij in Belgie? Of gesimlocked voor de 3 bestaande netwerken, zodat de gebruiker de kans heeft te kiezen voor een provider.

 • Profielfoto
  espaan

  Wat is de titel nou voor een stemmingmakerij? Is het enige wat belangrijk is het hacken van de iPhone:( ? Komt dit door alle switchers die het hacken op Windows gewend zijn??
  Wees blij dat als de iPhone in Nederland komt (legaal!) de kinderziektes eruit zijn.

 • Profielfoto
  fvdveen

  kat: 3, muis:2

 • Profielfoto
  Rhapsody

  Ik bezit sinds een week een Apple iPhone 8GB, die ik op de laatste dag van mijn vakantie in de VS heb gekocht voor ongeveer €300.
  Ik heb hem gehacked en hij werkt nu perfect met het Hi! (KPN) netwerk, vooralsnog wacht ik nog even met het upgraden van de firmware naar versie 1.1.1

  Het is toch eigenlijk raar dat men niet mag doen en laten met je eigen spullen zolang het anderen niet schaadt? Apple kon er gewoon op wachten dat hackers de iPhone zouden kraken.

  Denk eens aan al die Amerikanen die vaak naar Europa reizen met dat verplichte AT&T abonnement, de roaming kosten zijn in dan zo’n geval zeer hoog, dus geen wonder dat veel mensen de iPhone hacken om een andere (lokale) SIM te gebruiken.

  Apple had gewoon de optie moeten geven om een (duurdere) SIM lockvrije iPhone op de markt te zetten en mensen de keus te geven.

  Think different Apple! A iPhone for the rest of us!

 • Profielfoto
  WaZoo

  Helemaal met je eens Rhapsody!
  Dat unlocken is geen foute windows-achtige praktijk, maar gewoon je eigen recht! We hadden gehoopt dat met de introductie van de iPhone het eindelijk eens afgelopen zou zijn met de maffia-praktijken van de telecom-boeren. Maar ze mogen nog steeds doorgaan met hun koppelpraktijken van de EU en nu sluit Apple zich daar dus bij aan, heeeeeeeeeel erg jammer.

  Want, net zoals al de ‘hackers’/eigenaars voor mij; als de aanschaf hoger was zonder verplichte abo, had ik dat al lang gedaan…

 • Profielfoto
  kermit

  Ik zal dus nooit en iphone kopen zoals al die lemmings die alles slikken wat een goede marketeer hen ook maar in de maag splitst.
  Ik vraag me ook af wat ze in België gaan doen, daar is zo een koppelverkoop gewoon verboden. Dit bestaat daar dus niet: een telefoon kopen en moeten abonnee worden van zus of zo.

 • Profielfoto
  SantaCLW

  Hallo, ik heb inmiddels met veel plezier 2 iPhones gekraakt…mijn dank voor de support hiervoor. Nu heb ik een vraagje over de ringtones: is het ook mogelijk om een nummer uit Itunes of een andere mp3 als ringtone te kiezen? Graag zou ik ook willen weten of je berichten die op de Simkaart staan kan lezen met de Iphone….

 • Profielfoto
  haage

  Er is vooruitgang geboekt bij het hacken van formware 1.1.1
  Zie: http://www.iphoneclub.nl/grote-voorgang-in-de-111-hack-geboekt/