Ray Longshot
Ray Longshot Nieuws 24 september 2007

Apple: unlocken iPhone kan tot onherstelbare schade leiden

En opeens deed hij het niet meer: je gloednieuwe iPhone, die je ondanks de waarschuwende woorden van je oude moedertje voor veel te veel geld via dubieuze kanalen uit de States had laten komen.

Apple laat vandaag in een verklaring weten dat het gebruik van één van de unlocking pakketjes waar je op het Internet tegenwoordig virtueel over struikelt, bij een volgende software update waarschijnlijk ten gevolge heeft dat je iPhone ‘permanent onbruikbaar’ wordt.

‘Gebruikers die ongeauthoriseerde veranderingen aanbrengen in de software op hun iPhone, overtreden hun gebruikersovereenkomst en maken hun garantie ongeldig’, aldus Apple. ‘Een permanent onbruikbare iPhone door het gebruik van unlocking software wordt niet gedekt.’

Bluf? Grootspraak? Bij voorbaat indekken? De tijd zal het leren.

De heren van One More Thing waren ten tijde van het plaatsen van dit artikel niet bereikbaar voor commentaar. Bellen naar het mobiele nummer resulteerde slechts in een ijselijke pieptoon.

Update 25/09: Inmiddels heeft Phil Schiller namens Apple laten weten dat het bedrijf echt niet met opzet je iPhone in een baksteen zal veranderen, maar dat sommige unlocking pakketjes nu eenmaal schade toebrengen aan de software op het toestel – en dat Apple daarvoor eenvoudigweg niet verantwoordelijk gehouden kan worden. Ook is de eerste relocking-software al verschenen, waarmee je je iPhone softwarematig weer in fabrieksnieuwe toestand kunt terugbrengen. Kat 1; muis 2.

Reageer op artikel:
Apple: unlocken iPhone kan tot onherstelbare schade leiden
Sluiten