200 gratis programma’s (voor het onderwijs)

15 reacties

Apple is ook in het onderwijs maar een kleine partij, al zet het sinds twee jaar wel enige zoden aan de dijk. Het onderwijs loopt ten slotte altijd achter.

Simon Elliot heeft een verzameling programma’s aangelegd die met name in het onderwijs nuttig kunnen zijn. Verdeeld over een aantal categorie├źn vind je er meer dan 200 programma’s. Een ding hebben ze allemaal gemeen: ze zijn gratis.

Een erg fraaie lijst die voor iedereen interessant is.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Anoniem

  Jullie lezen duidelijk ook Digg.;)

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Jazeker, helaas niet alle macosx.nl’ers. Vandaar :).

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Een fraaie lijst voor Engelstalige kindertjes en onderwijzers ja. ;)

  We wonen hier echter in Nederland en zoals elders op het forum al uitgebreid aan de orde komt, hebben we met het Nederlands al genoeg moeite.

  Is er ook zoiets voor Nederlandstalige onderwijs-software?

 • Profielfoto
  aToMac

  En Apple is in Amerika geen kleine partij in het onderwijs. Hier in Nederland wel, maar dat ligt meer aan de overheid, die zich laat kopen door MS.

 • Profielfoto
  Hanky Dussen

  Heeft er iemand zin en tijd om uit te zoeken welke software uit die lijst ook in het Nederlands te krijgen is…? ??? Zo’n lijst heeft anders weinig nut hier…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  … dat zeg ik… ;)

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  Mooi lijstje.
  Overigens, helemaal niet erg toch, Engelse progjes op de scholen? Wie weet steken ‘de kids’ er nog wat van op… Beetje kennis van een wereldtaal als Engels kan geen kwaad.

 • Profielfoto
  Einstein

  ik ben zelf op zoek naar de beste gratis photoshop replacer
  welke vinden jullie het best?
  thanx

 • Profielfoto
  Keyn

  Bookmarked with capital B!

  Misschien niet het meest geschikt voor het Nederlandse onderwijs, maar niettemin een hele leuke lijst;

 • Profielfoto
  jantje bee

  @ einstein: “the gimp” schijnt een goede photyoshop vervanger te zijn

  verder ga ik eens een paar dingen downloaden… een mooie lijst open source dingen!

 • Profielfoto
  velvet

  Ik gebruik een aantal van deze softs al een tijdje. Misschien komt het door mijn gepeupel op een aantal Engelstalige fora, maar ik heb totaal geen moeite met het Engels, ik merk op een gegeven moment niet eens meer dat zo’n programma in het Engels geschreven is.
  Maarja, wat ik laatst meemaakte in een supermarkt, tsk, tsk: een kassadame van zo’n 17 jaar kon nog geen Engels woord uitbrengen tegen een Engelse klant; ze bleef mooi in het Nederlands doorbabbelen. ‘Wilt u het bonnetje? Alstublieft, dank u wel’. :angry:

  Anyway.. Adium, Smultron en Cyberduck zijn mijn favorieten. En ik ga zeker een aantal andere programma’s uit deze lijst proberen!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Eigenlijk is het erger dat die Engelse dame waarschijnlijk geen Nederlands woord tegen die kassadame kon uitbrengen.

  Want zo is het meestal toch?
  Als je ergens te gast bent probeer je de taal te spreken die ter plekke gebruikelijk is?

 • Profielfoto
  Pjotr

  Fraaie lijst. Goed bewaren deze link, kan ik de software nog eens terugvinden. Veel gebruikte ik al, toch nog nog veel spul te proberen. De titel dekt nauwelijks de lading. Voor een lagere school (zogenaamd de doelgroep van Apple in de VS) levert deze lijst nauwelijks nut.

  Voorstel: Iedere lezer kiest een verweest programma en bied de vertaling in de Nederlands aan.

  De Engelse dame in de supermarkt:
  Is ze op vakantie mag wel enige medewerking verwacht worden van de kassier. Komt de dame regelmatig? Dan stoppen met dat gepraat in het Engels. Spreek die dame dan eens aan op haar motivatie in Nederland te wonen. Ik ben in mijn vak twee Engelsen tegenkomen die al meer dan 30 jaar in Nederland wonen en nog steeds geen Nederlands spraken. Al die Nederlanders die graag willen laten zien dat ze ontwikkelt zijn (uit narcistische overwegingen) remmen de natuurlijke ontwikkeling van onze immigranten.

 • Profielfoto
  RPGboy

  tsja als je alle internet browser enzo gaat opnoemen kom je wel aan de 200, ik denk dat de helft toch niet gebruikt wordt…

 • Profielfoto
  Hanky Dussen

  @velvet : het gaat er niet om dat jij en ik goed overweg kunnen met Engelse software, maar dat leerlingen dat ook kunnen. En dat is nog maar de vraag…Bovendien, je gaat niet op een Nederlandse school aan de slag met leerstof in het Engels (uitzonderingen daargelaten).