Office 2008 vertraagd

20 reacties

Gisteren verraste Microsoft ons met een van de eerste Universal programma’s voor de Mac. Vandaag komt er minder goed nieuws uit Redmond: Microsoft Office 2008 wordt uitgesteld tot januari 2008.

In eerste instantie zou Office 2008 eind 2007 uitkomen, maar dit wordt nu uitgesteld. Als reden wordt genoemd de kwaliteit, maar de complexiteit van deze versie telt ook mee. Office 2008 moest herschreven worden voor IntelMacs en bevat daarnaast de nieuwe Office Open XML formaten. Geen makkelijke klus dus.

“We made the decision to do this so we could give users the type of quality that they deserve. This is a quality-driven decision,” aldus Craig Eisler, general manager van de Macintosh Business Unit.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  Turbanus

  Als Apple nu zelf eens met een gewone spreadsheet op de proppen komt, kunnen ze bij M$ die troep in hun reet steken!
  Zouden we geen petitie kunnen opzetten voor een spreadsheet van Apple?

 • Profielfoto
  Barney1985

  Hopenlijk neemt Redmond dan ook de tijd om ondersteuning voor vreemde talen/alfabetten (Arabisch, Hebreeuws, Cyrillisch) toe te voegen. :angry:
  Type nu mijn Arabische volzinnen in Teksteditor, maar dat werkt niet lekker.

  Was er trouwens al niet een oplossing voor dat XML-gedoe voor Office for Mac 2004?

 • Profielfoto
  Gloaming

  Waarom ben ik niet verrast?

 • Profielfoto
  Maced.2

  ach jee… in Redmond alweer vertraging opgelopen

  is het dan al eens anders geweest daar !!!!!! ;)

 • Profielfoto
  carpebios

  Dit was te verwachten natuurlijk. Maargoed nog een 5 maanden dus weer wachten. Het lijkt dat alles voor de mac een vetraging oploopt. Eerst bij apple zelf Leopard en nu office 2008. Of zou het misschien met elkaar te maken hebben? Dat ze office 2008 willen optimaliseren voor Leopard?

  Trouwens wat een flames naar Microsoft toe.

 • Profielfoto
  error

  Jaartallen koppelen aan softwareversies is een dom marketing concept. Elke keer als ik de map “Microsoft Office 2004” zie staan op mijn computer denk ik “hmmm, oude zooi…”. Volgens geruchten gaan de komende edities van iLife en iWork de toevoeging ’08 krijgen i.p.v. ’07. Tja…

 • Profielfoto
  Anoniem

  ach jee… in Redmond alweer vertraging opgelopen
  is het dan al eens anders geweest daar !!!!!!

  Apple kan er anders ook wat van.. :sealed:

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Het gaat dan waarschijnlijk ook Office 2009 heten. ;)

  En iLife moeten ze ook gewoon een serienummer gaan geven.
  Die hele jaartallen-nummering is het jezelf alleen maar moeilijk maken.

 • Profielfoto
  Maced.2

  @diotav

  Apple kan er anders ook wat van.

  ja hoor leo is even uit gesteld en opeens kan Apple er ook wat van ..jaja :sealed: please

 • Profielfoto
  Marius1976

  @Maced.2

  Nou… iLife/iWork laten anders ook lang op zich wachten.

  En wat aan een hoop mensen ontgaat: de music-community zit ook al ERG LANG te wachten op Logic 8, of hoe het in de toekomst ook mag gaan heten.

  En verder, dat MS bashen is allemaal zo gemakkelijk he.

  Van Apple vind ik het persoonlijk veel ‘erger’ dat ze (zelf toegegeven) zich volledig zijn gaan storten op de iPhone, en dat DAARDOOR de apple-computer-gebruikers gewoon in de kou staan.

  Mij persoonlijk boeit die iPhone geen reet, en eerlijk gezegd geldt voor mij hetzelfde voor al die iPod ontwikkelingen.

  Ik ben erg tevreden met m’n iBook en iMac, en Tiger is voor mij het ultieme OS, maar de update van Logic … daar zit ik wel al weer ‘ff’ op te wachten.

  Dus ja… diotav heeft m.i. wel gelijk: Apple kan er ook wat van.

  Groet
  Marius

 • Profielfoto
  renato

  Mmmm…

  als ‘professionele’ gebruiker (lees: iemand die zijn Macs en de software daarop gebruikt als productiemiddel om zijn geld mee te verdienen) kom ik nu toch wel een beetje in de knel.

  iWork heeft zeker een aantal (functionele) aanpassingen en toevoegingen nodig. Maar Office2004 op de Intel machines is ook niet zaligmakend (zeker niet performance-wise, bv. editen en scrollen in grote documenten met veel graphics).

  Nog steeds hier dus een mengelmoes van beiden….en het ziet er voorlopig naar uit dat ik nog dubbel moet blijven investeren….

  Uitstel op zich vind ik niet zo erg. Voor mijn werk spring ik niet meteen op de nieuwste updates (privé uiteraard wel :-)). Als ik de kosten maar wel een beetje kan plannen.

  Nu staat op de planning (maar dat kan dus ieder moment veranderen en DAT is lastig):
  oktober: iWork
  november: Leopard (tenzij koppelverkoop met iWork)
  maart: Office

  Ik vind het echt een probleem dat planningen OF heel vaag zijn (Apple kondigt niets aan!) of niets waard zijn (o.a. Microsoft). Als bedrijf (en dan ben ik maar een heeeeel kleintje) kun je zo erg slecht je uitgaven plannen, terwijl die wel van invloed zijn op je productie!

  Grtz,
  R.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Redmond,
  Geef me gewoon een regelrechte poort en laat die troep die je toch nooit gebruikt lekker thuis.

  Ik vind wel dat Apple een spreadsheetprogramma op de markt moet komen.

 • Profielfoto
  mollie319

  wie heeft het nodig. lekker boeiend dus…….
  gebruik gewoon iWork
  daarnaast OpenOffice of NeoOffice en voila……
  geen MickeySOft nodig……

 • Profielfoto
  Stylooos

  w8tn is een goeie zaak en die shit updates van minisoft binnen halen das ook niks beter een goed programma dan een gedeelte waarmee je niks kan!

 • Profielfoto
  carpebios

  Stylooos, denk je d’r ook zo over bij TIGER? met al zijn update’s?
  Wat hebben jullie mensen toch met Microsoft. Heeft die jullie wat aangedaan? Jaloers… wat is het toch. Wees blij dat ze met office uitkomen. En als je het niet wil waarom reageren er dan mensen? Gaan jullie dan ook op elk programma dat jullie niet willen reageren en slecht praten?

  Ik vind dat Microsoft een goede zet doet om zijn office suite op de Mac uit te brengen. Ik kijk er dan ook zeker naar uit.

 • Profielfoto
  Rhapsody

  Eerlijk gezegt is het uit de tijd om Microsoft te ‘bashen’, ze maken immers de Office suite ook voor de Mac, en alle redelijk goede software is welkom op de Mac. Dat niet alleen, we zijn immers Mac gebruikers, dus hebben we in principe niet met het besturingssysteem uit Redmond te maken.
  Ik gebruik Macs al sinds de Mac plus, dus ben zeker geen MS fanboy.

  Over het vertragen van MS Office 2008, ik heb liever een stabiel en snel Office 2008 dan eentje die talloze keren moet worden bijgewerkt. Trouwens, Apple kan er ook wat van, Leopard is nu vertraagt tot Oktober wat ook zeker irritant is.

  Over de iPhone, nu Apple met AT&T in zee is gegaan heb ik mijn twijfels over de iPhone, aangezien dat AT&T connecties heeft met de NSA, en ben daarin teleurgesteld in Apple. Zie ook deze link:

  http://www.eff.org/legal/cases/att/

  Alhoewel ATT niet tot nauwelijks in Europa bestaat, is de Mac OS X software op de iPhone zeker in staat om emails, sms en telefoonverkeer door te sluizen. Terzijde..

  Eigenlijk is mijn punt dit: Ik ben blij met alle kwalitatief goede Mac software zodat ik voor geen enkele toepassing Windows hoef te gebruiken, het maakt mij niet uit wie het maakt, al is het Microsoft of Donald Duck.

 • Profielfoto
  disruption

  Schijt.
  En sommigen hebben het echt wél nodig. Dus “gebruik gewoon iWork”-onzin en consoorten mogen best achterwege gelaten worden. Sigh

 • Profielfoto
  Stylooos

  carpebios, Zelf heb ik niks met microsoft ik werk er continu mee met windows en apple. Alleen het gezeik van aankondigingen en vertraging maakt men schijtziek. Ben je niet zeker van de datum wanneer je het product op de markt brengt dan moeten ze hun mond gewoon dicht houden. Daarnaast zelf werk ik met microsoft office op een intel macbook. Waar je hier schijtziek van wordt is dat als je bestand veel printscreens en tekst bevat dat het niet meer soepel draait. Daarnaast mogen ze wel hun updates sturen maar het leukste is dat het niet zoveel helpt!!! Als ik het liefste met office werk doe ik dat met een powerpc computer of met windows xp en de reden is hiervan dat het lekker draait en dat ze grote documenten aan kunnen!

 • Profielfoto
  carpebios

  Stylooos, daar heb je gelijk in. Alleen kan ik niks zeggen over de kwaliteit met een powerpc omdat ik helaas er geen ervaring mee heb.
  Al met al, ik ben wel heel benieuwd naar deze versie en hoop dat er dan ook in de verste hoeken van internet een beta verschijnt om eens een indruk te krijgen.

 • Profielfoto
  Furka

  doe mij maar gewoon volgende week een nieuwe versie van pages MET bijvoorbeeld auto save functie en ik vind deze vertraging al een stuk minder erg