Nieuwe iMac. Hoewel?

77 reacties

De nieuwe iMac. Hij is anders. Zwarte achterkant, glazen scherm, een zwarte rand, compleet nieuw toetsenbord. Wie had dat gedacht.

De iMac is helemaal vernieuwd. Qua uiterlijk dan. Van binnen is de iMac niet veel anders. Natuurlijk, hij is sneller en heeft een betere videokaart. Maar schokkend is het allemaal niet. Toch?

iMac reclame
iMac specificaties


Reacties

77 reacties
 • Profielfoto
  migel

  vind hem niet zo heel mooi

 • Profielfoto
  James T. Kirk

  Vind ‘m ook niet lelijk :D Groter nieuws echter is dat eindelijk de mini is ge-update!! :D :D :D

 • Profielfoto
  liqie

  Echt een misstap dat aluminium en dat glas … wat een spiegeling krijg je daardoor zeg niet normaal meer!

 • Profielfoto
  Thomash

  Hij is volgens mij 2 keer zo dun geworden :O Het ziet er nu niet zo mooi uit maar ik denk als je hem in het echt ziet hij wel erg mooi is;)

 • Profielfoto
  midas

  tis ff wachten tot ik hem kan zien

 • Profielfoto
  Floris De Munck

  Op foto ben ik blij dat ik mijn 24″ 2 maand geleden gekocht heb (op de prijs na natuurlijk).
  Afwachten tot ik hem in’t echt gezien heb.

 • Profielfoto
  Skip

  Dat de cijfertoetsen aan de rechterkant van het toetsenbord ontbreken is echt een gemis…

 • Profielfoto
  demandiebakt

  niet lelijk, niet mooi, ik vond compleet in 1 kleur mooier maar bovenal vind ik dit de minst verassende imac ooit geproduceerd.

 • Profielfoto
  d3nn

  Ik vind hem heel erg mooi, ik zat eigenlijk op een zilvere of zwarte uitvoering te wachten omdat ik het wit niet echt mooi vond. Als leopard uitkomt ga ik zeker een nieuwe iMac bestellen.

 • Profielfoto
  Anoniem

  @Skip: de iMac komt met een volledig toetsenbord.

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  De cijfertoetsen ontbreken niet. Tenzij je een wireless toetsenbord koopt.

 • Profielfoto
  Grave

  Is ie morgen al in apple stores te zien? Ik wil het in het echt allemaal wel es zien:) Had gehoopt dat de imac baard weg was, helaas nog niet, maybe de volgende. Wel super cool toetsenbord, die ga ik zeker halen.

 • Profielfoto
  Skip

  @Koen.. Ja, ik zie het nu ook … had namelijk een paar foto’s gezien waarbij de navigatietoetsen en het nummerieke gedeelte ontbraken…
  @Lucas … ok, bij een wirelss dus … Dan maar doorsparen voor wat anders want een wireless toetsenbord heb ik al jaren en wil ik behouden. Voor mij dus geen nwe iMac

 • Profielfoto
  Xigh

  Krijg je hier nou ook een bon voor Leopard bij?

 • Profielfoto
  vriesela

  Ik ben nodig aan een nieuwe mac toe en zat op de presentatie van deze nieuwe iMac te wachten met de Buy-button al bijna ingedrukt…
  Tja… eerst maar eens in het echt zien. Om eerlijk te zijn vind ik de witte iMac meer hebben.

 • Profielfoto
  Einstein

  commentaar op het toetsenbord: maar 1 knop voor exposé? geen knop voor space? hunk?

 • Profielfoto
  sammy1

  qua uiterlijk vind ik heel sexy en knap. maar innerlijk vind ik wel flauwtjes, zo kleine upgrade, niet echt overtuigend. Ik had quad core verwacht en 2 gb ram standaart.

 • Profielfoto
  1984

  Nee vernieuwd is hij niet ,alleen veranderd.

  Ik heb niet alles gezien , eenmaal thuis zag ik dat de Macmini ook weer een beetje opgepept is. dus die verhalen dat hij zou verdwijnen….

 • Profielfoto
  macG5

  Ik vind hem mooi, kan niet wachten tot ik hem bestel! In de Ad staat de muis link ??? :)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  We zijn wel een stelletje verwende krengen bij elkaar.

  Apple brengt al jaren de mooiste computers op aarde op de markt. En dan wordt er nog gezeurd over een zwart randje, een missend knopje of een verkeerd kleurtje.

  Ga voor straf allemaal een kwartiertje hier surfen:
  http://www1.euro.dell.com/

  En nou nooit meer zeuren hè!

  ;)

 • Profielfoto
  Aaargh

  Ziet er erg strak uit.

 • Profielfoto
  Selected

  Prachtig..die van mij is al besteld en wordt volgende week vrijdag bezorg..2,8 Ghz Intel extreme, 2 Gb, 500 Gb HD….( geen wireleessss tb ), anders had ik 5 weken moeten wachten..wat beeenn ik blij zeg…..

 • Profielfoto
  JazzEye

  @KarelWillem: helemaal mee eens! Waren de reacties op iMac die na het bolletje kwam ook niet een beetje negatief eerst?? Wacht nou eerst eens tot ie in de winkel staat…

 • Profielfoto
  zeezout

  Ik snap niet zo goed waarom het wireless toetsenbord de rechter cijfertoetsen niet heeft. Wat is daar de reden van?

 • Profielfoto
  Turbanus

  Zwart randje doet mij net teveel aan een doodskist denken….. Ik vind het geen echte vernieuwing.

 • Profielfoto
  GodzillaPresley

  Ik vind hem prachtig, een stuk eleganter dan de vorige. Zodra ie met Leopard geleverd wordt, druk ik op ‘nu bestellen’;)

 • Profielfoto
  error

  Mooi ding, die iMac… maar momenteel niet direct nodig. Dat toetsenbord (met draad) is ook prachtig. Direct een bestelling geplaatst in de Apple Store.

 • Profielfoto
  Berend

  ik vind hem ook erg mooi.
  Denk dat hij in het echt ook mooier is dan op een plaatje. Wat me opvalt is dat hij heel erg plat is.
  Ik ga in iedergeval de 24″ 2.4 GHZ nemen.. want om nou 400 euro meer te betalen voor 400 mhz..

 • Profielfoto
  Grave

  Weten jullie of het normaal is dat de nieuwe imac morgen in de apple stores zullen staan? Wil em eigenlijk wel in het echt zien en de toetsenborden.

 • Profielfoto
  demandiebakt

  @KarelWillem & JazzEye : niet helemaal mee eens, ik vind het best een mooi ding hoor, maar de vorige imac’s waren echt nieuw (lees niet alleen een restyle van de case) G3, G4, G5 maar toen het intel feest langs kwam veranderde er weinig omdat er weinig aan verbeterd kon worden.. nu wordt dit echt nieuw genoemd maar ik vind het meer zoiets als een rode ipod naast de zwarte en de witte.
  en daarmee zeg ik natuurlijk niet dat het geen mooie apple spulletjes zijn;) want dat blijven het natuurlijk.

 • Profielfoto
  Berend

  in amerika vast wel.
  Ik denk dat we hier nog wel tot het weekend moeten wachten

  @demandiebakt:

  Van G3 naar G4 werd het TFT scherm in opkomst, dus daar kon wat mee gedaan worden.
  Van G4 naar G5 zal het ook wel met warmte afvoer te maken hebben gehad (wat mij erg lastig lijkt in de G4 behuizing) en een nieuw plat alles in 1 design.
  Nu met deze generatie iMac is er vrij weinig verniewingen op computer gebied behalve grotere schermen en sneller hardware.

 • Profielfoto
  Macs

  Ik vind hem mooi! De vorige iMac was een goed concept en dat concept hebben ze behouden én verbeterd. Het was even schrikken toen ik hem eerst zag, maar bij het bekijken van de iLife guided tour draaide ik helemaal bij! Mooi beestje, kan niet wachten om hem live te zien!

 • Profielfoto
  macheld

  Mooie machine, nu heb ik een van de eerste bolletjes imac, het wordt nu echt tijd om te upgraden.
  Nog nooit zo’n goedkope computer gehad, bijna 6 jaar met de zelfde
  machine zonder enig probleem.
  Eerst even de imac nu in de winkel bekijken. En misschien kan ik mezelf nog inhouden en wachten tot leopard uitkomt. Want het bolletje is best wel traag………..
  tja, zou het wachten beloond worden?

 • Profielfoto
  wood

  Als jullie nou eerst even kijken op http://www.appleinsider.com/articles/07/08/07/photos_of_apples_new_imac_and_ultra_thin_keyboards.html kijken voor dat jullie oordelen, dat ding is prachtig!

 • Profielfoto
  greatpetie83

  De zwarte rand vind ik ook niet echt mooi, maar ja ik heb geen recht van spreken aangezien ik pas 1 ga kopen als ik afgestudeerd ben en een baan heb. Nu nog maar genieten van mijn iBook en mijn nog best goed werkende PC

 • Profielfoto
  LEXY

  Apple lijdt aan anorexia..!!

 • Profielfoto
  RuudBerg

  Owkee, van de amerikaanse pizzadoos naar de italiaanse?
  Zonder dollen, giant leap gentleman.
  Maar nu was het ook niet zo moeilijk lijkt me om die ouwe pizzadoos te verbeteren.
  Toetsenbord, cool.

 • Profielfoto
  mymac

  pfoe zsm bestelling plaatsen, nu nog niet mogelijk ivm geld:P:p

 • Profielfoto
  Laribij

  Reken ik me nou rijk of wat? De nieuwe 20″ imac voor 1499,- is een maar net iets snellere uitvoering van m’n september imac( ook 1499). Alle specs net even ietsje beter, dat was het dan.
  En dan natuurlijk het zwarte randje, ik vind het niks. Anderen vinden het wellicht prachtig.

 • Profielfoto
  Marieke van Osch

  Het zwart vind ik echt lelijk, ook aan de achterkant. Wit maakte Apple nu altijd zo uniek en mooi in mijn ogen. Wel zal het beeld beter uitkomen in de zwarte rand. Het toetsenbord daarentegen…wat een beauty.

 • Profielfoto
  JP Leconte

  Ik vind het tegenvallen. En smaken verschillen nou eenmaal. Slim om de achterkant zwart te maken zodat het nog dunner lijkt (en dat is ie natuurlijk ook) Maar ik vind het de uistraling hebben van een jaren 80 stereotoren. Nog steeds geen in hoogte verstelbare voet. Geen beweegbare isight camera. Nog steeds die dikke overbodige rand onder het scherm. En een minder rustig design door een silveren contour rondom een zwarte lijst. Van mij hadden ze macbook pro mogen gebruiken als uitgangspunt. Helemaal silver en een subtiele lijst rondom het scherm… En zonder Leopard ga ik dat ding al helemaal niet kopen… Ennuh.. waar gaan we de remote bewaren?! Hoezo innovatie? Kleine hardware upgrade in een ander jasje met een betere versie van Ilife.

 • Profielfoto
  disruption

  Move, i’d second that.

  Dat was mn eerste (en enige vraag)… : wtf is up with the black??
  Maak hem dan volledig alu (mbp style), met een passend keyboard.

  Minst aantrekkelijke Mac in het assortiment vind ik persoonlijk.
  (still beats Dell though:P )

 • Profielfoto
  ozzie X

  Tja op zich wel strak, maar vernieuwend ontwerp? Nou nee!
  Die zwarte rand snap ik niet, of althans ik vind dat geen porem.

  Jammer, de iMac is altijd het paradepaardje van innovatief ontwerp met een gedurfde uitstraling geweest. Dit had evengoed een iMac-kloon van Dell kunnen zijn.

 • Profielfoto
  francisbacon

  Valt wel tegen, wel lekker dun hoor. Mag van mij ook wel in het vertrouwde wit beschikbaar zijn. Voordeel is wel dat de oude modellen, niet veel verschillend qua inhoud, nu lekker goedkoop worden.

 • Profielfoto
  FilX

  Ik weet het ook niet zo goed wat ik van het ontwerp moet vinden. De witte iMacs waren juist opvallend en onopvallend tegelijkertijd. De witte kan je rustig in je woonkamer kwijt omdat hij, zoals vrouwen over kleren zeggen, overal bij past. Hij valt op en valt niet op, een soort kameleon. Je zag altijd meteen dat het een iMac was wat er stond, maar nooit nadrukkelijk aanwezig. Nu, in deze kleuren combinatie, komt hij harder over en wordt het meer een apparaat ofzo, net als je digitale fototoestel en videocamera die over het algemeen dezelde kleuren combi hebben. Dat hij dunner is, is te gek en het toetsenbord is ook waanzinnig mooi… Gelukkig kan ik nog even vooruit met m’n witte iMac en dat toetsenbord kan gelukkig overal aan gehangen worden…

 • Profielfoto
  vigrid

  tja, heb dan weer nooit van al dat wit gehouden, en vind deze imac de mooiste sinds de imac g3… Ben benieuwd hoe hij overkomt in de toonzaal. Op mijn beurt jammer dat ie enkel in glossy beschikbaar is; de vrijheid om te kiezen zoals bij de MBP bevalt me wel.
  En verder, goedkoper en sneller, wat willen we toch meer? Blijft een tool.

 • Profielfoto
  Xenophon

  Ik vind hem wel prachtig. Gelukkig is de prijs ook iets lager, dat werd wel tijd. Veel mensen vinden de prijs ivt ‘Dell’ erg belangrijk.

 • Profielfoto
  Trizan

  Ik vind hem veel mooier geworden. En de prijs vind ik nog mee vallen. (vanaf 1200) Ik vind het een grote verbetering en de 17

 • Profielfoto
  Do

  …heeft het toetsenbord nu wel een appeltje of alleen “command”? Er staan verschillende foto’s op de site.

 • Profielfoto
  rApple

  een glazen achterkant zou mooi zijn.

 • Profielfoto
  Mr Sosumi

  Deze nieuwe iMac is geen nieuwe statement (behalve dan voor het recyclen). Eerder een allegaartje: een beetje oude iMac, een beetje MacBook, een beetje MacBook Pro en een beetje iPhone. Ligt dus in de lijn der verwachtingen.
  Handig is wel dat je direct geheugen kunt toevoegen in de sleuf tussen de speakers.

 • Profielfoto
  Ief

  Ik vond dat wit dan maar weer niks, dus ben nogal te vinden voor dat alu.

  De zwarte rand is vooral bedoeld om het beter te doen uitkomen van foto’s en zo.

  Ik vind de nieuwe Imac nu ook mooi staan in het pro segmant van Apple. Ziet er meteen een stuk meer pro uit.

  Als je de prijs op zijn beurt dan weer eens vergelijkt met een mac pro. Phew.

  Ik heb nu een powermac voor fotografische en webdesign doeleinden. Ik denk niet dat ik nog een Mac pro gaan aanschaffen. Te duur tov iMac, overkill voor hetgeen ik doe.

  Ik ben alleen wel benieuwd wat dat glossy scherm geeft. Dat is wennen denk ik.

 • Profielfoto
  Tijmen Kielen

  http://www.flickr.com/photos/fox-orian

  mooooooi ding! ik heb de 24″ 2.4Ghz besteld

 • Profielfoto
  Berend

  ik heb zojuist ook de 24″ 2.4Ghz besteld!

 • Profielfoto
  macFan44

  Ik vind hem …
  Prachtig :D
  Maar ik denk dat ik Binnenkort eerder een Mini ga kopen:)
  Zit nog altijd met een G3:D
  en deze is net iéts te duur

 • Profielfoto
  Paul

  Nieuwe iMac? Het had beter gekund… :(

 • Profielfoto
  Franklin84

  Ik vind het ook wat tegenvallen. De zwarte rand vind ik ronduit lelijk, de zwarte achterkant wel weer erg sjiek. Maar ja, het had ook helemaal in geborsteld staal gekunt, dat leek me persoonlijk dan mooier. Toetsenbord is erg mooi, alleen de exposé toets vind ik onwijs lelijk. Misschien is hij van dichtbij mooier, maar het is net een misdrukt tekentje. Ook vervelend dat het op een andere plek zit, al is dat misschien een kwestie van wennen (behalve als je met de verschillende generaties tegelijk gaat werken).

 • Profielfoto
  proud

  Ik vind hem echt zeer heet!

  Wish I had one out here!

 • Profielfoto
  Anoniem

  voor mij is het een 24inch 2,8 extreme geworden.
  Kan niet wachten tot hij hier voor me staat.

 • Profielfoto
  HAK

  mmm, Ik moet eerlijk zeggen dat ik het een beetje wennen vind (maar dat heb altijd met nieuwe dingen), jammer dat ze van wit afgestapt zijn:( Voorderest is het zeker niet lelijk.

 • Profielfoto
  bedhead

  ik vind het een meer dan geslaagd stukje design. De witte was eens aan vervanging toe (vond hem ook niet lelijk hoor) maar wanneer ik de foto’s zo bekijk van dit nieuwe pareltje…. Mooi! En ook de prijzen zijn mooi gezakt. Voor een 1200 euro heb je een 20″, waar je anders nog maar met een 17″ zat. En kijk eens naar hoe dun dit toestel is. Om eerlijk te zijn: we zijn verwend als je kijkt van waar we komen qua schermgrootte. Kruip eens een halve dag achter een 15″ desktop wanneer je een 24″ gewoon bent…
  Daarom verwacht ik ook een 30″ iMac. Een gek idee is het zeker en vast niet… Iemand?
  Bedhead

 • Profielfoto
  wodkalime14

  Ik vond de witte heel mooi maar ik vind deze ook zeeeeeer mooi. Iedereen heeft zijn ideeen van te voren hoe de imac zou moeten zijn, dat kan dan wel eens verschillen en tegenvallen. Voor mij valt ie absoluut niet tegen, ik vind m echt mooi, super disign. Ben toch blij dat ik aantal maanden heb gewacht zodat ik nu de nieuwe imac 20inch 2.4GH kan gaan bestellen, of ja hij is al besteld maar nu nog wachten….en dan heel snel alles van de Ilife ’08 gaan proberen!

 • Profielfoto
  baziel

  Waarom verhogen ze de prijs van het nieuwe toetsenbord met 20 dollar? Natuurlijk is het wel een goede zet omdat ie sowieso goed zal verkopen maar anderzijds wel echt flauw…

 • Profielfoto
  Durk

  Ik begrijp de reacties niet, het gaat voor 75% over het uiterlijk van de nieuwe imac. Ik koop mijn hardware altijd om wat er in zit. Je hebt nu meer mac voor minder geld dan een mac pro met los beeldscherm.

 • Profielfoto
  stevenxs

  Als de nieuwe iMac straks in de winkel staat raad ik iedereen aan iMovie aan te zetten en pro applicaties te draaien. Zoals altijd zorgt Apple ervoor dat zowel de hardware en de software op elkaar zijn afgestemd. En niet alleen qua funtionaliteit maar ook cosmetisch.

  De lichtgrijze en soms zwarte consumenten applicaties (iMovie) en de donkergrijze en zwarte Pro applicaties komen nu helemaal tot hun recht. De reden dat Apple voor glas en aluminium heeft gekozen is omdat deze materialen recyclebaar zijn. dat moet o.a. Greenpeace als muziek in de oren klinken. het glossy scherm laat foto’s en video beelden nog beter uitkomen.

  Het is verder een slimme zet om niet alles aluminium te maken, juist door deze combinatie van wit en aluminium blijven de accessoires (muis, remote) aantrekkelijk, en blijven ze niet op de plank liggen. Reseller ook weer blij. Kijk ook verder naar het ontwerp wederom 1 schroefje om bij het geheugen te komen. verder nergens schroefjes te zien. Harde schijf van 250 tot 1 TB, De iSight is nu mooi weggewerkt in de zwarte rand. Wat wel jammer is is dat het BT toetsenbord de cijfertoetsen mist aan de rechterkant.

  Dus jongens loop volgende week eens een Apple store binnen en laat je verbazen. Het gaat niet alleen om het uiterlijk!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  ik vind ’t op zich niet lelijk, maar niet zo Apple-achtig. Voorlopig blijf ik dus nog heel blij met mijn WITTE 24″ iMac. De zwarte achterkant vond ik wel gaaf, maar de zwarte rand aan de voorkant, daar hou ik niet zo van. En de ruit – daar ben ik helemaal niet blij mee. Je ziet op de foto al dat het spiegelt en dat moet je helemaal niet hebben!

 • Profielfoto
  gap

  Ik heb er gisteren even mee zitten spelen. De 24″ versie. Wow, hij ziet er echt cool uit en die zwarte rand is veel mooier dan op de foto’s. Vooral dat glossy screen samen met het aluminium maken het echt strak. Als je ernaast een witte iMac ziet dan lijkt dat meteen een ouderwets apparaat.

  Weet iemand iets meer over die grafische kaart?

 • Profielfoto
  vriesela

  Vanmiddag heb ik ‘m “in het echt’ gezien in Arnhem. Was daar zojuist aangekomen. Ik trek mijn eerdere twijfels in: hij is echt schitterend! De witte iMac stond er naast en kwam (met alle respect) als een lompe bak over.
  Ik heb de nieuwe iMac besteld.

 • Profielfoto
  .Robin

  Ik vind em mooier dan de ander nu moeten ze eigenlijk nog de gewone macbook zo maken dan is het hele plaatje Metal look:D

 • Profielfoto
  bestbier

  Wil je zien wat er in de doos zit?
  Kijk dan hier: http://www.gearlive.com/video/newflvplayer.swf?movieurl=http%3A%2F%2Fwww.podtrac.com%2Fpts%2Fredirect.flv%3Fhttp%3A%2F%2Fblip.tv%2Ffile%2Fget%2FUnboxing-UnboxingLive023TheNewAppleIMac856.flv” type=”application/x-shockwave-flash” controller=”true” height=”320″ width=”544″

  Een leuke site met gave gadget uitpakkers.
  Ze hebben ook een video-podcast in iTunes.

 • Profielfoto
  mausklaus2002

  Prachtig ding zeg.

  Vind het wel jammer dat het ding veel minder is up te graden dan de oude Imac 24 inch… ??? Weg Mobile PCI Express Module en de mogelijkheid om de harde schijf te vervangen…. Het is daardoor helaas weer meer een laptop op een voetje geworden. Of is er toch een mogelijkheid? Iemand ervaringen?

 • Profielfoto
  Pokerface

  Ik vind het een tegenvaller. Misschien valt het mee als je hem in het echt ziet, maar nu vind ik het een echte afknapper. Een samenraapsel van diverse stijlen. De witte was prachtig, compleet met wit toetsenbord (net zoals mijn eMac trouwens). De MacPro met aluscherm is ook een prachtige combinatie. Waarom dan nu overstappen op een rare combinatie van alu zijkant, matte zwarte achterkant, glossy zwarte voorkant en alu/wit toetsenbord. Had hem helemaal wit gemaakt, of beter nog, helemaal alu.
  Toetsenbord ziet er super uit, maar waarom al die voorgeprogrammeerde functietoetsen? Laat mensen dat lekker zelf instellen. Nu ben je haast verplicht om met F12 je CD-la open te doen, terwijl ik die knop juist erg prettig vond op de hoek van het toetsenbord. Dat kun je geloof ik wel weer aanpassen, maar dan blijf je wel zitten met die opdruk op je F12 toets. (Snap de reden wel. Heeft te maken met het draadloze toetsenbord.) Begint een beetje op een PC toetsenbord te lijken. Nog ff en er komt ook nog een Windhoos knop op vanwege Bootcamp…

 • Profielfoto
  fotograaf

  Wat zijn er toch velen kritisch over de zwarte rand en de voorgeprogameerde functietoetsen enz.
  Stel dat de aluminium imac reeds enkele jaren op de markt zou zijn en vervangen zou worden door de oude witte imac dan hadden deze mensen waarschijnlijk ook commentaar over de witte imac.

 • Profielfoto
  sally

  @fotograaf
  En wat is daar mis mee?
  Toen de witte kwam (wel gekocht) had ik kritiek op het design en die kritiek heb ik grotendeels nog steeds. En ook deze nieuwe had ik weer graag (echt) anders gezien. Ook bij deze zal ik wel weer eens een cd er achter steken en moet er weer een dik boek onder. Ik heb de 20 inch versie nu in het echt gezien. Valt niet mee, valt niet tegen. Wil er best mee werken. Maar hij past beter bij de iPhone dan bij het nieuwe toetsenbord. Terwijl dat van mij ook andersom had gemogen.

 • Profielfoto
  fotograaf

  Sally,
  Misschien hebben ze een baan bij Apple voor je

 • Profielfoto
  zoltan

  Mag ik alle mensen die vinden dat het glas geen goede keuze is er op wijzen dat de iMac G4 (met die halve bol en die steel) ook glas had. Of heb ik het verkeerd ?
  What the fuck ! Is ie niet mooi !!!!!!!!

 • Profielfoto
  San10

  Of heb ik het verkeerd ?

  Ja,
  kunststof.