MacOSX.nl exclusive: Nieuwe iPhone in de maak

34 reacties

De iPhone is nog niet eens te koop in Nederland en toch heeft MacOSX.nl exclusief nieuws over dé gadget van 2007. Betrouwbare bronnen binnen het Chinese bedrijf Foxxcon weten te melden dat men daar op dit moment druk bezig is met de productie van een compleet nieuwe iPhone. Het model is van buiten en van binnen niet te vergelijken met de huidige iPhone. Deze nieuwe iPhone zal in november al op de markt komen. Interessant detail is dat de bron bevestigt dat dit model voor de Amerikaanse én de Europese markt bestemd is.

Er is echter één vreemd detail terug te vinden in de informatie die ons is toegekomen: het nieuwe iPhone model wordt binnen het bedrijf aangeduid met ‘versie 6’. Van de iPhone is op dit moment alleen nog versie 1 op de markt terwijl de iPod het al bijna twee jaar met versie 5 moet doen. Tel daar het feit bij op dat Foxconn in het verleden meerdere iPod modellen heeft gebouwd, maar niet betrokken was bij de productie van de huidige iPhone en je begrijpt dat een flinke slag om de arm geen kwaad kan bij dit bericht. Toch benadrukt onze bron uitdrukkelijk dat het hier een nieuwe iPhone, geen nieuwe iPod betreft.

Daarmee moet ook dit artikel afgesloten worden met de zelfde ontkrachtende maar ware woorden die onder elk gerucht horen te staan: we zullen moeten afwachten.

Reacties

34 reacties
 • Profielfoto
  macses

  en wat is er dan zo anders aan deze iphone???

 • Profielfoto
  Bor

  Nu al een andere:? ? De eerste is al zo super!

 • Profielfoto
  Maced.2

  foto,s willen we zien :p

 • Profielfoto
  Webbiker

  versie 6? Ik denk dat het een 6G iPod wordt met een fullsize touchscreen en gsm-functie… Het wachten is op een nieuwe versie van de ipod, dus lijkt me meer dan logisch. Ik kijk nog ff verder in mijn glazen bol…

 • Profielfoto
  ego

  Betrouwbare bronnen…
  Ik zou toch maar heeeel voorzichtig zijn, vooraleer de ‘Macosx.nl Exlusive’ slogan te gebruiken…
  Ik vrees dat je zo heel snel veel geloofwaardigheid verliest.

 • Profielfoto
  PretPedKadet

  VET!!! En ik denk dat engadget een minder betrouwbaar artiekel heeft. Check die mock-up echt afschuwelijk.

 • Profielfoto
  Brent146

  Die chinezen zien waarschijnlijk geen verschil tussen een touchscreen iPod en iPhone… Als het versie 6 is, gaat het over een iPod…

 • Profielfoto
  Pasav

  De enige vraag, bevat deze wel UMTS en HSDPA

 • Profielfoto
  Xcode

  Hoe betrouwbaar is een betrouwbare bron? En het zou best eens een nieuwe iPod kunnen zijn, in plaats van een nieuwe iPhone. ???

 • Profielfoto
  Delay

  Ik denk dat de iPod helemaal vervangen wordt door de iPhone. Waarom zou je immers nu nog een iPod kopen?? …als je een beetje doorspaart heb je een iPod waarmee je kan bellen/internetten/enz

 • Profielfoto
  Welles

  Waarom zou je immers nu nog een iPod kopen??
  Wat dacht je van het verschil 8 <-> 80 GB??? ???

 • Profielfoto
  caers_bart

  Ik veronderstel dat apple net als de ipod verschillende versies zal uitbrengen met naar gelang de prijs meer of minder functionaliteit. Waarom maar één segment van de markt inpalmen als je toch de technologie in handen hebt ? De huidige iphone zit toch in de iets hogere prijsklasse, niet waar ?

 • Profielfoto
  eelkevanderbij

  Als ik mocht kiezen tussen een iPhone en een iPod zonder het hele communicatie gebeuren, maar met wifi of bluetooth en een grotere HD. Doe mij dan maar de iPod.

 • Profielfoto
  Machieru

  Klinkt niet echt geloofwaardig, en het gaat volgens mij idd net zoals meedere al reageerden over een nieuwe ipod. Het is mogelijk van de vertaling van chinees naar engels/nederlands mis gegaan ofso. En wat voor baat heeft apple bij nu al een nieuwe iphone? Die ze nu hebben doet het toch goed?

 • Profielfoto
  bedhead

  Indien het artikel klopt en er komt inderdaad zo een iPhone dan kan het zoals Caers_Bart zegt zijn om de prijs te drukken en een ander segment van de markt aan te spreken. Immers, niet iedereen suft, mailt,… met zijn telefoon. Bellen en sms’en met een vleugje muziek klinkt anderen ook al als muziek in de oren. Neen, mij lijkt het mogelijk mede omdat je op de markt voor de helft van de prijs van een iPhone al evenveel kan dan met dat toestel nu. Daarom misschien…?

 • Profielfoto
  RickDeRaaf

  als dit allemaal klopt zou het mooi zijn als nr.2 WEL UMTS heeft!

 • Profielfoto
  bramvdb

  IK denk ook dat het eerder zal gaan over een nieuwe iPod ipv een nieuwe iPhone. Waarom een nieuwe versie van de iPhone uitbrengen als de eerste nog geen 3 maanden is?
  Ik gok dat het een nieuwe iPod zal zijn die er een beetje iPhone achtig uitziet om een beetje een gelijke uitzicht te hebben.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik heb de oplossing: in Chinese karakters is er vrijwel geen verschil tussen iPhone en iPod. (Aipon en Aipod) daar zal het ‘m in zitten. Het lijkt me nou niet dat er tussen nu en het najaar nog 5 andere versies van de iPhone op de markt komen en dus zal het om de langverwachte 6G iPod gaan met full)touch)screen. Sambal bij???

 • Profielfoto
  MacAanZee

  en iedereen die nog zeurt over de prijs van de iPhone…..weet niet wat geavanceerde mobieltjes kosten. Een prijs van 500 of 600 euro is dan heel gewoon. Er is zelfs een leuk zilverkleurig Nokiaatje van 1000 euro

 • Profielfoto
  Ro_Datsun

  Hoop dat het de nieuwe iPod wordt! Het uiterlijk en de en gebruikersinterface van de iPhone, maar dan zonder bellen enzo..maar met 100GB :D

 • Profielfoto
  deSpaanseRente

  wel ik hoop echt dat het een soort goedkopere “consumenten”-iphone wordt, want dan koop ik hem onmiddelijk.

 • Profielfoto
  RickDeRaaf

  Quote:
  MacAanZee op woensdag 22 augustus 2007 21:07
  en iedereen die nog zeurt over de prijs van de iPhone…..weet niet wat geavanceerde mobieltjes kosten. Een prijs van 500 of 600 euro is dan heel gewoon. Er is zelfs een leuk zilverkleurig Nokiaatje van 1000 euro

  Nokia 8800….dan heb je pas GEEN waar voor je geld! het enige extra aan m’n telefoon is dat de batterij elke dag leeg is(wordt ook geleverd met 2 batteryen. NEE doe mij de iPhone maar!!! :angry:

 • Profielfoto
  PowerMac

  “De huidige iPhone is toch goed!” -> Neen. Het feit dat ie bij ons nog niet uit is en daarom ‘nieuw’ maakt het nog geen goede telefoon.

  “Als ie goedkope wordt, koop ik hem!” -> En waarom zou ie in Europa goedkoper worden?

  “…een ander segment aanboren…” -> Ja inderdaad, een telefoon waarmee je op normale snelheid kan surfen (3.5g) en waar ‘gewoon’ een 160 GB iPod in zit verwerkt, ja dat zou een ander segment aanboren zijn!

  “MacOSX.nl exclusief” -> yeah right. Nou ja, als je enkel de Telegraaf leest over de nieuwe iMac zal het best wel ‘nieuws’ zijn…kom op zeg.
  Laten we het dan meteen ook maar even hebben over de ‘betrouwbare bronnen’ die een wijdere iPod nano voorspellen met ‘echte’ foto’s van een Photoshop document…

  Terug naar de werkelijkheid.

 • Profielfoto
  Luidspreker

  PowerMac haalt me de woorden uit de mond. Mijn WM telefoon kan méér dan de iphone en is goedkoper dan de iphone. Qua design doet ie niet veel onder. (eten x500 glofiish)
  De iPod is dus naar mijn mening érg duur voor wat hij bied. En wat hij bied is al zeker niet revolutionair.

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  Xaveer heeft het niet begrepen en vele maken de zelfde fout.

  het gaat er niet om wat de iphone wel of niet kan maar hoe hij doet wat ie doet. Als je dat vergelijkt met wat een WM telefoon doet dan blijft er niet veel over van WM. De iphone is veel gebruiks vriendelijker en overzichtelijker. Er zit een veel beter geïntegreerd en doordacht concept achter de iphone dan in WM phones.

  en ja ik heb er een half uur mee mogen spelen. Heb zelf een WM telefoon gehad en weet wat het meer kan dan een iphone. Ben Gillend naar een treo gegaan en ben daar nu tevreden mee dus ik weet waar ik over praat.

  Voor de mensen die hun WM mobile beter vinden omdat ie meer kan. fijn voor je joh. Wat moeten wij daar mee?

 • Profielfoto
  iAgree

  macosx.nl exlusief ……. LOL , er is toch een bron die 9to5mac.com heet waar dit origineel vandaan komt of ligt het aan mij .

 • Profielfoto
  error

  Dit schijnt de nieuwe iPod nano te worden (9to5mac.com heeft de afbeelding op verzoek van Apple niet meer op hun site staan – kan allemaal onzin zijn… maar ze hebben in het verleden wel laten zien dat ze niet alles uithun duim zuigen). http://img443.imageshack.us/img443/7619/nanospyshotvu1mh9.png

 • Profielfoto
  bedhead

  Als, ik zeg als, dat de nieuwe Nano wordt… gaan we dan niet een beetje de “Zune-kant” uit? Breed tov smal van de nano zoals die nu is?
  Natuurlijk is het maar een plaatje… en weet je niet hoe zoiets er in werkelijkheid uitziet maar toch… :sealed:

 • Profielfoto
  Ro_Datsun

  als er geen nieuwe iPod komt (dus geen nano) dan raken ze een markt kwijt die ze al jaren domineren en dat zie ik niet gebeuren

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Koopweerstanden van de iPhone:
  Te duur!

  Daarom denk ik dat er een soort low budget iPhone komt. iPhone shuffle misschien? Altijd een verassing wie je aan de lijn hebt:D

 • Profielfoto
  Freddy Sunder

  @cosmopolitan: fijn grapje! :D

 • Profielfoto
  PowerMac

  Ach we zullen het zien.

  Eerst wist ome Steve ons te vertellen dat een flash based heel klein mp3 spelertje nu eenmaal niet iets was waar de wereld op zat te wachten.
  Tijdje later kwam er een iPod Shuffle.

  Eerst wist ome Steve ons te vertellen dat video op een mp3 spelertje nu eenmaal niet iets was waar de wereld op de zat te wachten.
  Tijdje later kwam er een iPod Video.

  Ooit wist ome Bill ons te vertellen dat 640 kB echt genoeg zou zijn voor peecees.
  Ook wist deze ziener dat internet een hype was, en dat de wereld daar nu eenmaal niet op zat te wachten en men snel weer terug zou keren naar het tiepen in Word en het maken van spreadsheets in Excel en nog meer zinloze shows in Powerpoint.

  Ooit zullen wij zeggen dat we het toen al wisten, toen in augustis 2007, dat de nieuwe iPod toendertijd dat en dat kon.

 • Profielfoto
  japser909

  wat nou als: de huidige iphone een klein probleempje heb met het touch scherm ? dan komt er altijd een andere versie gauw van apple, en die ander ken je dan omruilen ;)