Mac mini blijft

12 reacties

Stiefkind van de familie: de Mac mini. De geruchten deden vermoeden dat de Mac mini zou worden gecanceled. Zoals de Cube gecanceled werd in 2001. Anoniem via een perspericht.

Niets is minder waar. “Sommigen mensen houden van mobiel werken, anderen werken het liefst op een desktop en een derde groep heeft het liefst het beste van beide werelden”, zo zei Steve Jobs.

De Mac mini krijgt dus zowaar een update. Per heden kun je kiezen voor een 1.83 of 2.0 Ghz processor, wordt het geheugen verdubbeld naar 1 Gb en kun je op de harde schijf 80 of 120 Gb kwijt.

Dit alles voor 599 of 779 euro.

– bekijk de specificaties

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  1984

  Nu met het kleine draadloze toetsenbord nog idealer als media center

 • Profielfoto
  bedhead

  Persoonlijk vind ik het geen slechte zaak dat die Mac mini blijft. Niet iedereen die een mac koopt zit in de grafische of audiovisuele wereld (de meesten natuurlijk wel). Sommige mensen willen gewoon een deftig toestel waar ze alles mee kunnen doen zonder zich meteen een iMac (die nu ook zeer betaalbaar geworden is) of een Mac Pro te hoeven aanschaffen. De mini is voor de huis tuin en keukengebruiker het ideale instapmodel. Bovendien kan je met dat instapmodel dan alweer pakken meer dan je van zo een klein doosje zou verwachten. Ben blij dat hij gebleven is!
  Bedhead

 • Profielfoto
  swoon

  Even off-topic maar er is ook een Aiport Extreme update, zie http://www.apple.com/airportextreme/

 • Profielfoto
  migel

  op de nl apple site staan nog de oude specs
  hier die van de usa
  die zijn wel goed
  http://www.apple.com/macmini/specs.html

 • Profielfoto
  demandiebakt

  goed dat de mini blijft! net als de cube vind ik m een leuke machine van apple die toch een beetje afwijkt.. en goed dat de specs omhoog zijn gegaan.

 • Profielfoto
  1984

  niet bij de store daar staan de nieuwe specs & prijzen, maar je gaat er een stuk op vooruit , voor minder geld

 • Profielfoto
  ewd

  en wat zou er dan nieuw zijn aan de airportextreme waar swoon het over heeft?
  Ik kan het even niet vinden..

 • Profielfoto
  Anoniem

  @ewd: AE heeft nu GigaBit Ethernet

 • Profielfoto
  bennymee

  Jammer dat het instapmodel toch weer met combodrive wordt geleverd.

 • Profielfoto
  Hermanko

  De Mac Mini is vrijwel net zo duur als een vol -Redmond- pakket zonder de Apple Mini en zijn gebruiksvriendelijke bediening. Tevreden zijn is ook als stiefkind een gave.;)

 • Profielfoto
  computer space

  Wel goed dat er standaard nu ook 1Gb in zit. Daarmee is meteen upgraden ook niet direct meer nodig. En 20 euro eraf. Nette update

 • Profielfoto
  James T. Kirk

  Eindelijk is er dan Core2Duo voor de Mini! Had m’n mini 1.5 G4 verkocht in Januari ’07 en verwachtte een veel snellere update! Nu wacht ik ook gelijk maar tot Leopard uitkomt! Gelukkig ook de processors in snelheid een stap vooruit, zie me niet zo snel een losse processor kopen en inbouwen namelijk terwijl geheugen en zelfs een HD upgrade nog wel te doen zijn. Terwijl ik zat te twijfelen of ik de eenvoudigste versie zou kopen omdat ik toch geen DVD brander nodig heb (heb er immers één via Firewire) en eigenlijk aan een 80 Gb HD voldoende zou hebben vanwege 2 externe HD’s, lijkt het me toch slim om toekomstgericht te kijken en de duurdere versie te kopen vanwege de snellere processor en als, wie weet, deze over een aantal jaren nog eens bij mijn zoon terecht komt, heeft hij toch een dvd-brander en grotere HD tot zijn beschikking! Tóch denk ik, dat dit een laatste upgrade is voor de Mini, want er is vrij eenvoudig meer geheugen, een grotere hd en een snellere processor ingezet, in feite een update die je met elke Intel mini kunt uitvoeren. Er komt vast iets anders, maar ze weten nog niet wat of werken eraan bij Apple. Maarre @Swoon, denk je dat de “n” upgrade ook beschikbaar komt voor de MacMini’s, want die link die je neerzette, brengt mij niet bij een mogelijkheid een MacMini te upgraden!