iPhone in Europa

15 reacties

Er waren al veel geruchten hoe Apple de iPhone in Europa zou gaan behandelen. Het werd steeds duidelijker dat waarschijnlijk maar drie landen in eerste instantie de telefoon zouden krijgen. Over de providers was nog wel een beetje twijfel. Nu weet de Financial Times te melden dat Apple daadwerkelijk contracten heeft getekend met T-Mobile (Duitsland), Orange (Frankrijk) en O2 (Groot-Brittannië). Helemaal zeker is het natuurlijk nog niet, maar de kans is nu wel erg groot dat dit klopt.

Apple, en de providers, zouden dit tijdens IFA in Berlijn bekend gaan maken (vanaf 31 augustus).

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Gewoon even over de grens een iPhone kopen en dan hacken.

 • Profielfoto
  Nikita

  T-Mobile hebben we hier in Nederland ook… Zou het dan mogelijk zijn om in Duitsland een T-Mobile iPhone te kopen en er vervolgens een Nederlandse T-Mobile sim in te zetten? Zou wel handig zijn :)

 • Profielfoto
  1984
 • Profielfoto
  G-wout

  @ cosmopolitan
  idd, dat abbonoment is me toch te duur, of hij moet heel veel verschillen met die van amerika

 • Profielfoto
  darh

  Het probleem is alleen dat we in Nederland dus geen EDGE netwerk meer hebben…

 • Profielfoto
  ihans
 • Profielfoto
  Byron

  En Orange wordt overgenomen door T-Mobile, dus dikke kans dat het hier in Nederland dus ook T-Mobile wordt..

 • Profielfoto
  BigAL

  laat apple eerst maar eens de problemen met hun scherm oplossen. Daarna techniek erin doen dat fatsoenlijk up2date is (EDGE? kom op zeg… dit is de 21e eeuw!)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  @1984: Primeur? Haha, in 1984 ja. ;)
  Dit dateert al van twee weken geleden.

 • Profielfoto
  huinkroese

  Zou wel ideaal zijn om in Duitsland een iPhone te kopen, en daar gewoon m’n T-Mobile Sim-only instoppen. Internetten op het ding lijkt me nogal een hel… en traag, dus eerst maar eens bellen / muziek / films en agenda. Evt. een data-pakketje er later bij.

  Sweet!

 • Profielfoto
  iCulture.nl

  Zou het niet zo zijn dat de Europese modellen die nu “bevestigd” zijn alleen met een eigen taalversie worden geleverd (Duits/Engels/Frans). Dan heb je dus weinig aan een Duitse iPhone met je NL T-Mobile-kaart, tenzij je goed Duits spreekt natuurlijk;)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  In Nederland wordt het wellicht KPN. Vodaphone is afgehaakt in de onderhandelingen met Apple, omdat ze niet accoord gaan met de winstmarge die Apple wil opstrijken (werd afgelopen week op Radio 1 gemeld). In diezelfde uitzending werd gemeld dat een Nederlands softwarebedrijf de simcard van de iPhone heeft gekraakt, waardoor het mogelijk zou zijn om nu al met een Amerikaanse iPhone te bellen VIA ELKE PROVIDER.

 • Profielfoto
  snipper

  djr > Engels lijkt me wel voldoende voor veel NL’ers. Ik maak me meer zorgen over andere soorten ondersteuning die je in zo’n geval mist.

  MacAanZee > Jammer als Vodaphone het niet wordt, ik weet niet of ik wel naar KPN wil overstappen, ik heb daar alleen maar ellende op ellende mee meegemaakt :(

 • Profielfoto
  Undaunted

  @snipper Helemaal mee eens. Niet naar KPN voor een telefoon. Ze hebben mij ook al meermaals bewezen dat ze een achterlijk bedrijf zijn.

 • Profielfoto
  Jeffry

  Ach net zo acherlijk als Vodafone en T-Mobile… allemaal same difference. Ik ben wel benieuwd naar die Neo1973 van openmoko. Eindelijk eens een echt open source project voor de mobiel. Maar voor mij zal de keuze tussen die of de iPhone liggen. Hopen dat de iPhone beduidend beter is dan de huidige generatie all-in-ones, want met de kwaliteit van de Windows Mobile en Symbian toestellen die er nu zijn is het echt dramatisch gesteld. Ik ken niet, maar dan ook echt helemaal niemand die geen problemen heeft met die PDA/Mobile combi’s… en dan zit ik nog in die markt ook.