Download de iWork ’08 trial

37 reacties

Wil jij ook de nieuwe iWork uitproberen? Dat kan. Apple heeft een trial versie van iWork ’08 online gezet. Hij is gelijk aan de officiële versie. Je kunt er maximaal 30 dagen mee werken voordat je gevraagd wordt een serienummer in te voeren.

Download iWork ’08 en speel met de vernieuwde Pages en Keynote en het compleet nieuwe Numbers!

Reacties

37 reacties
 • Profielfoto
  formulefan

  vet. Numbers ziet er erg gelikt uit en werkt echt fijner dan excel.
  Wat een top programma’s.

 • Profielfoto
  Breuf

  Kan je Excel files openen/bewerken/converteren in Numbers?

 • Profielfoto
  bedhead

  Formulefan, ik was gisterenavond, na het zien van de demofilmpjes al overtuigd. Moet zeggen Numbers is een VET programma. Geen geklooi meer en snel resultaat. Wijst zichzelf uit heb ik (voorlopig) de indruk.
  Nog wat spelen met die handel :p
  Trouwens even over de prijs gesproken: ik vind het echt goedkoop. OK, 79 euro is niet weinig, maar als je ziet wat het Officepakket kost (voor studentenversie alleen al ben je 179 euro’s kwijt ??? ). Dus de prijs vind ik, zeeeeer goed meevallen.
  Bedhead

 • Profielfoto
  CMD-Z

  Hey, vraagje:

  Als je de trial installeert,
  fungeert het dan als upgrade voor iWork 06?
  Of blijft iWork 06 gewoon staan en werken.
  (en moet ik die dus deinstalleren handmatig)

 • Profielfoto
  CMD-Z

  “Installing iWork ’08 Trial
  The iWork Installer installs Numbers, Pages, and Keynote applications. iWork must be installed on your startup volume (the partition of your hard disk that contains a System folder for Mac OS X v10.4.10 or later). Previously installed versions of iWork on the same volume will not be affected by the iWork ’08 installation.”

  Niet dus, en ik moet het dus handmatig doen.

 • Profielfoto
  Mick

  Eerste kleine bugje al ontdekt: een transparant animated gif krijgt in Keynote helaas een witte achtergrond… Was in ’06 niet het geval.

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  iWork ’08 trial wordt geinstalleerd naast iWork ’06. De laatste blijft dus onaangetast en blijft werken.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik weet nu al dat ik Numbers wil ga inzetten als factuur-programma i.p.v. Filemaker.

  Dat blijf ik nog steeds een draak van een programma vinden om mee te werken.

 • Profielfoto
  wildsseb

  Er staat dat de trial gelijk is aan de officele versie alleen hoe komt het dan dat iWork 08 meer dan de helft kleiner qua grote dan iWork 06 terwijl Numbers er nu bij zit????

 • Profielfoto
  Mick

  @ wilsseb: Ja, dat was mij ook al opgevallen. Vreemd inderdaad. Volgens mij is het wel de hele versie. Raarrrrrrrrr.

 • Profielfoto
  Buzz

  Die programma’s zelf maken voor de grootte op de HD niet zoveel uit. Het zijn alle plaatjes van de thema’s die het hem doen. Het zou dus heel goed kunnen dat ze in ’08 die wat slimmer hebben opgeslagen dan in ’06.

 • Profielfoto
  vincentvega

  ik heb het geinstalleerd via de installer. er zit alleen geen uninstaller bij, weet iemand hoe dat gaat? gewoon in de prullenbak kieperen?

 • Profielfoto
  bedhead

  Vincentvega, zo eenvoudig kan het allemaal zijn inderdaad :D
  Bedhead

 • Profielfoto
  svan

  Iemand al een autosave functie ontdekt? Ik kan hem niet vinden namelijk (noch in Pages, noch in Numbers)..

 • Profielfoto
  bedhead

  svan, nu je het zegt… Moet zeggen dat ik persoonlijk zodanig veel op appeltje + S druk dat ik het zelf niet nodig heb. Nuja wel handig natuurlijk als je dat niet graag doet of het eens over het hoofd ziet. Zou hij niet automatisch saven voor jou? Natuurlijk is het wel leuk wanneer je zelf kan beslissen over de tijd. Keep it posted als je het vindt…
  Bedhead

 • Profielfoto
  svan

  @bedhead: iWork ’06 had het niet, en dat maakte het programma (Pages) voor mij weinig aantrekkelijk. Ben er namelijk eens 2 uur scriptiewerk mee kwijtgeraakt, toen m’n Mac het op een van zijn spaarzame momenten even voor gezien hield en crashte. Inderdaad, appeltje-S met grote regelmaat gebruiken werkt ook, maar als ik driftig zit te typen, dan denk ik daar echt niet aan. En dan is een autosave (autoback-up meer), waarmee Pages een niet opgeslagen versie nog bewaart (zoals Word wel doet) wel erg prettig…
  Heb het niet kunnen ontdekken in de voorkeuren en handleiding, maar mss vergis ik me…

 • Profielfoto
  bedhead

  @svan: je hebt gelijk hoor, als je naarstig aan het typen bent dan kan en mag het niet de bedoeling zijn dat je werk kwijtgeraakt wanneer het systeem het begeeft. Een automatische savefunctie is dan niet meer dan zeer wenselijk. Ik ook nog niet gevonden trouwens…
  Bedhead

 • Profielfoto
  Furka

  ik word echt heel verdrietig als de autosave er niet in zit. In de vorige versie zat ie ook al niet en ik had nog zo gehoopt dat die er nu wel in zou zitten.

  echt weer zo’n apple streek.. iets heel moois maken maar dan net iets heel handigs en eenvoudigs weglaten…

  Echt heel erg zonde :angry:

 • Profielfoto
  bedhead

  Furka, ik vrees dat het er niet inzit. Ben het nog niet tegengekomen en toch al enkele uurtjes (lees een ganse dag) aan het proberen en testen. Ofwel heb ik er ongelooflijk overgekeken. Zou natuurlijk erg, heel erg jammer zijn moest het er terug niet inzitten, want is wel essentieel eigenlijk he. De enige optie die voorlopig rest is genoeg op appeltje + s drukken…
  Bedhead

 • Profielfoto
  formulefan

  hij is by the way ook alweer te downloaden torrentsites zag ik. Het is ook altijd hetzelfde.

 • Profielfoto
  WaZoo

  Autosave? Ja handig hoor, maar ook bij ALLE ander programma’s die ik gebruik zit dat niet (nee, ik gebruik geen microsoft meer) dus een appeltjuh-s zit er standaard bij mij in, ff de rug recht en als ik dan naar achteren leun doet mijn linkerhand binnen een split-second de handeling.
  Dus zou handig zijn (vond het zelf altijd hoogstirritant van Word dat als ik zat te tiepen dat ie dan even bevroor) maar vraag me echt af of zoiets het allerbelangrijkste is…

  Nog ff en jullie gaan dat te zielig geannimeerde mac-classicje missen hehe

 • Profielfoto
  TheWhizz

  Is er geen upgrade aanbieding of zo? Ik zie namelijk geen optie hiervoor en heb de vorige iWork nog niet zolang geleden aangeschaft.

 • Profielfoto
  Marieke van Osch

  Geweldig! ’06 zit al in de prullenbak…correctie zat want nu is ie leeg.

 • Profielfoto
  sybian

  qua auto-save
  er is een appje dat je (weliswaar lichtelijk niet-intuïtief) op weg kan helpen – mocht je zelf steeds vergeten appeltje-s in te toetsen:ziehier
  http://www.macupdate.com/info.php/id/20770/apple-s

 • Profielfoto
  stevenxs

  iWork is “amazing”!!!

  Gisteren besteld, net bezorgd door UPS.

  En vannacht al gespeeld met de trial versie.
  Trouwens, ook Keynote heeft nu Youtube integratie.
  Echt helemaal te gek. :p

 • Profielfoto
  NoiA

  als je ergens een serial vandaag haalt kun je de trial activeren als full version.

 • Profielfoto
  stevenxs

  Ik betaal graag voor mijn software, wat er dus ook voor zorgt dat al die jongens en meiden bij Apple door kunnen blijven werken en wij weer mooie spullen kunnen kopen:)

 • Profielfoto
  mcruijff

  Net als The Whizz kan ik tot nu toe geen upgrade aanbieding vinden. Moet ik nu weer het volle pond betalen? Dan pas ik toch mooi.

 • Profielfoto
  Marius1976

  Er is maar 1 ding dat ik wil weten….

  iWork ’06 -> Pages -> TRAAG. 1 Pagina tekst gaat prima (gewoon zonder template)… en daarna wordt het T R A A G.

  Ik heb eeen iMac G5 (2.1 Ghz) en een iBook G4 (1.33Ghz). Op die 2 machines wil ik het gebruiken.

  Ja ik kan de trial installeren. Maar ik ben ook benieuwd naar de bevindingen van anderen.

  Dus: is Pages sneller of is het nog steeds stroperig?

  Groet
  Marius

 • Profielfoto
  PinBot

  even een reaktie in het Engels omdat ik dit bericht voor meerdere fora heb geschreven. Het gaat over de mogelijkheid een inhoudsopgave (TOC – table of contents) te maken. Dat is namelijk zwaar onmogelijk. In de vorige versie van pages ging dat niet en nu nog steeds niet, erg lastig als je een groot document hebt met verschillende hoofdstukken:

  I ran the the trial version of iwork ’08 to test the Table of Contents creation feature.

  Say you have these chapter headings:
  1. flying machines
  1.1. airplanes
  1.1.2. ordinary airplanes
  1.1.3. really special airplanes
  1.2. helicopters
  1.2.1. ordinary helicopters
  1.2.2. very special helicopters
  1.2.2.1. very special candycolored helicopters
  2. etc.

  You’d like your TOC to reflect this by displaying the titles with the same numbering and font styles. This is impossible.

  The TOC displays

  1. flying machines
  2. airplanes
  3. ordinary airplanes
  4. really special airplanes
  5. helicopters
  6. ordinary helicopters
  7. very special helicopters
  8. very special candycolored helicopters
  9. etc.

  Each time you modify the styles of the TOC and click on it a second time it jumps back to some default layout. Saving the carefully designed TOC style also causes the TOC to revert to some default layout. iWork and pages could be a good alternative for Word, but this really forces
  me to keep using word.

 • Profielfoto
  JanWillem

  via de link kan ik de trial downloaden, en ook via Google vind ik de pagina http://www.apple.com/iwork/trial. Het grappige is dat deze pagina via de apple site niet te bereiken is (dus niet via klikken ergens op de site). Hoe weten sites als macosx dat de trial er is? E

 • Profielfoto
  ajschol

  Op een G4 gaat het toch minder snel dan ik had gedacht. Het ziet er allemaal erg goed uit. Wat ik wel mis in Pages is de “Table autoformat” functie, welke Word wel heeft. Dit is echt cruciaal voor mij! Zie ik iets over het hoofd?

 • Profielfoto
  sammy1

  ik heb iwork ’08 (met serial), een fantastisch programma!:)

 • Profielfoto
  iWill_i_am

  Ik heb net iWork 06 gekocht nu zitten daar coupons b ij waarop staat dat je korting krijgt bij nieuwere versies. Krijg ik korting als ik iWork 08 koop, of is dat totaal iets anders???

 • Profielfoto
  Ikreisrond

  Ik ontdek ook net dat ik van die coupons heb liggen…
  Zou de serial van iWork ’06 niet werken toevallig?

 • Profielfoto
  ief21995

  probeer dit eens

  EMKM-9DH4-3WWM-THEB-LADE-WVG

 • Profielfoto
  pjverh

  Ik heb een tijd met Numbers gewerkt voor het factureren binnen m’n eigen onderneming, maar het kostte me uiteindelijk teveel tijd. Je kunt er echt superveel mee, maar tegenwoordig gebruik ik het factuurprogramma van Offective (www.factuurprogramma-offective.nl). Werkt echt zoveel prettiger! Kost me veel minder tijd.