Dinsdag nieuwe iMac?

Door: Lucas Raggers - 55 reacties

Dinsdag 7 augustus gaat het gebeuren. Dan zal Apple een compleet nieuwe iMac op de wereld zetten. Apple heeft namelijk journalisten uitgenodigd voor een samenzijn in het Apple hoofdkwartier. Naar verluid is het onderwerp van gesprek zeker niet de iPod of iPhone, maar de Mac.

Dunner, sneller en met een compleet nieuw toetsenbord. Dat is het enige wat we erover kunnen zeggen. Kortom, dinsdag komen we bij u terug met meer informatie.

Reacties

55 reacties
 • Profielfoto
  Stro

  Ik vind de onderkant van het toetsenbord mooier dan de bovenkant?!

  ???

 • Profielfoto
  dfI*)#[email protected](*_)$U#JHEN#[email protected]$(#@Halert('hi');

  ja, dat toetsenbord ziet er niet uit.

 • Profielfoto
  Massive Tudom

  Dat toetsenbord zal wel een prototype zijn.
  Hoop ik, en anders kunnen ze beter gewoon het huidige toetsenbord houden:)

 • Profielfoto
  Geeaar

  Hopelijk komt ook ilife 2007 uit en krijg je een gratis bon voor Leopard. Anders moet je weer met de aankoop een paar maanden wachten om die er gratis bij te krijgen.

 • Profielfoto
  Ragbak

  Jeetje wat een lelijk toetsenbord, maar ik moet wel zeggen dat als ie net zo lekker typt als macbook dat ik deze dan toch ga kopen want ik erger me kapot aan dat oude witte keyboard ding!

 • Profielfoto
  MrHammond

  Het ziet er inderdaad apart uit, net als dat toetsenbord van de MacBook, maar het zal inderdaad niet slechter kunnen typen dan dat witte toetsenbord…

 • Profielfoto
  .Robin

  En nu nog effe een nieuwe macbook er bij:)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik geloof niet dat er in het bericht dat Apple deed uitgaan (per telefoon aan genodigden) werd gesproken over een nieuwe iMac?!

  Dus dit baseren jullie op geruchten.
  Jullie presenteren het nu even vrolijk als zekerheid, al staat het in de rubriek ‘geruchten’.

 • Profielfoto
  Freddy Sunder

  Toetsenbord lijkt wat op Scrabble! :)
  Helaas, naar mijn mening, geen 3 maal woordwaarde…

 • Profielfoto
  error

  Volgens http://9to5mac.com/ipod-nano-video-ipod-touch-both-arriving-in-one-week-34563345 komen er twee nieuwe iPods, een grotere nano (met video-afspeelfunctie) plus een fullscreen versie.

  Bennnn benieuwd!

 • Profielfoto
  Jor1

  Ik vind het een prachtig toetsenbord. Geniaal, verfijnd, subtiel, Prachtig!

  Ik hoop werkelijk van harte dat dit beschikbaar komt.

 • Profielfoto
  ozzie X

  Nou error dan is hier toch sprake van een error. Apple stelt namelijk duidelijk dat er dinsdgaa geen nieuws over ipod komt! Een nieuwe iMac lijkt het meest logisch maar misschien ook wel die langverwachte ultra portable Macbook Pro. In ieder geval zal het alleen maar een snelheidsbump zijn oid.
  Het nieuwe toetsenbord vind ik er wel fris uitzien eigenlijk. Benieuwd wat er gaat komen!

 • Profielfoto
  madmax

  Voor wat het waard is: als je in Photoshop flink de levels in dit plaatje
  http://www.engadget.com/photos/is-this-the-new-imac-keyboard/328237/ opschroeft kun je in elk geval duidelijk te zien dat de draad eraan is geshopt en volgens mij staan er ook nog hulplijnen in.

 • Profielfoto
  Nicks

  De bestaande iMac alu maken is ook niet echt spannend toch?

 • Profielfoto
  awi

  Hulplijnen in een plaatje is niet gek om het geheel recht te zetten, alleen wat slordig om ze in het eindresultaat te laten zitten.

  verder zie je in een van de foto’s dat het keyboard op een nikon zonnekapje ligt en een zwart doek als achtergrond. Lijkt me dus een foto van een bestaand voorwerp.

  Verder vind ik het keyboard een stuk mooier en praktischer dan wat ik nu heb, dat is een enorm stofnest en nog doorzichtig ook, dan kun je zien wat er in zit…….

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Volgens mij is dit toch niet het nieuwe design. Ik verwacht meer iets zoals de iPhone.
  Ik denk dat Apple streeft naar één design voor alle producten.

 • Profielfoto
  Selected

  Ik vind het een prachtig toetsenbord…..en wacht al 2 maanden op de iMac….heb het geld al klaar liggen..:):)…vind de huidige iMac saai en lelijk..( mijn mening )

 • Profielfoto
  Brims
 • Profielfoto
  KarelWillem

  [off-topic]
  Geweldig, die 150 dollar laptop.
  http://www.medisoncelebrity.com/
  Wie durft er één te bestellen?
  Alleen voor een beetje draadloos Internet op de bank en filmpjes kijken in de auto is het al een pracht-ding.
  Maar ja, zal wel een dikke hoax of oplichterij zijn.
  [/off-topic]

 • Profielfoto
  Brims

  Geen hoax want er zijn meer bedrijeven die een 150 dollar PC op de markt gaan brengen.

  http://www.webwereld.nl/articles/40936/yellowsheepriver

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Een berichtje van mei 2006 over een Chinees bedrijf die mogelijk een 150 dollar laptop wil gaan maken die er nu nog steeds niet is.
  Kans op een hoax is er dus wel degelijk. Bovendien zijn de specificaties van die Medison wel even anders dan wat die Chinezen wilden aanbieden.
  Er zou nu toch wel ergens iemand op de wereld moeten rondlopen met zo’n Medison laptop? Gek genoeg is er nergens iemand te vinden die er één kan tonen.

 • Profielfoto
  ozzie X

  het is een beetje OT allemaal, maar vooruit hier nog wat info over die Medison laptop. http://blogs.zdnet.com/BTL/?p=5789
  Gelukkig zijn er anderen die het voor ons uitproberen. Het blijft een beetje vaag allemaal, maar heel misschien zit er toch een echt bedrijf achter die daadwerkelijk gaat leveren…

 • Profielfoto
  error

  @ ozzie X: ik heb nog nergens een statement van Apple gelezen dat er dinsdag a.s. “geen nieuws over ipod komt!”. In het nieuwsbericht staat ‘Naar verluid is het onderwerp van gesprek zeker niet de iPod of iPhone’. Naar verluid… kan van alles betekenen. Die iMac komt er dus vrijwel zeker… misschien flapt Jobs er in een One More Thing nog wel een 6e generatie iPod uit. Dinsdagavond weten we meer.

 • Profielfoto
  Keyn

  Volgens mij ziet het toetsenbord er in het echt gewoon beter uit als op de plaatjes. Hetzelfde gevoel wat je soms ook met nieuwe auto’s hebt.
  Het is goed dat ze het toetsenbord van de macbook hebben overgenomen. Nog geen beter toetsenbord tegengekomen persoonlijk. Zaligheid!
  Nog beter zou zijn dat er een USB 2.0 hubje zou inzitten, wie weet.
  Ik ben vooral benieuwd naar de internals van de iMac… spannend!

  Ofwel het partnership met 50 Cent brengt een gangstahMac uit, met ingebouwde 9mm.

 • Profielfoto
  ozzie X

  AppleInsider was told, and Gizmodo confirms, that the event will be restricted exclusively to Mac announcements. In speaking to journalists by phone, Apple representatives were reportedly very clear in expressing that no iPhone or iPod product announcements were in the cards.

  Error: OK het is een rumour dus over de inhoud valt flink van mening te verschillen. Laten we erop houden dat er volgens de rumour geen iPod of iPhone nieuwtjes zijn te verwachten. Lijkt me na de introductie van de iPhone zo kort geleden ook wel logisch eigenlijk. Eerst moet die Iphone maar eens verkopen voordat er nieuwe speeltjes in hetzelfde marktsegment worden gegooid.

 • Profielfoto
  Bram van Dam

  oke…. Dit is een beetje apart waarom zou mac opeens op deze tour gaan als ze ook een toetsenbord kunnen maken met hun design classe en de toetsen van de MacBook? Ik vind btw die grote toetsen op mijn Mac lekkerder typen dan die op de macbook grote lompe toetsen 4 life!!! ik geloof dus niet in dit toetsenbord

  @ MadMax goed gevonden!
  @ Keyn Bij welke auto’s?!?

 • Profielfoto
  ozzie X

  Nog even naar aanleiding van de link en tip van MadMax.
  Als je de levels van de onderkant van dat keyboard trouwens heel laag zet zie je in de spiegeling de fotograaf met de camera in de hand! Maar inderdaad de draad is er later aangezet lijkt het wel.

 • Profielfoto
  sammy1

  ik verwacht wel dat de nieuwe imac een quad core heeft (core2quad), want er bestaan al pc’s met quadcores voor minder dan 1700 euro, scherm inbegrepen…Dus de nieuwe imac moet dat ook aankunnen. Moest de nieuwe imac nog steeds een duo core hebben, maar beetje sneller (dus beke sneller dan de recente imacs van vandaag), dan koop ik niet.

 • Profielfoto
  Keyn

  @iBVD: uiteraard is zoiets altijd persoonlijk, maar we waren het met een paar autoliefhebbers over eens dat de meest recente Lexus GS 430 een beetje een zwaar achterwerk had op de foto’s en toen we in het echt er eentje stonden te bewonderen dit heel goed meeviel en bleek toch een zeer mooie auto te zijn. Echter is het vaak omgekeerd en lijkt de auto op de foto’s veel mooier dan hij in werkelijkheid is.

  Zo lijkt me de pracht van het gebrushte aluminium niet echt tot z’n recht komen in deze foto’s. Niet echt verwonderlijk, want metalen zijn niet het gemakkelijkst om goed te fotograferen.

 • Profielfoto
  bassmac

  Ik kan niet zien hoe die usb uitgang eraan zit. Vanonderen zie je ‘m niet, van opzij heel groot eruitstekend…

  Maar ja , het huidige toetsenbord ziet er niet uit in vergelijking met het vorige!

 • Profielfoto
  Shannon

  Er moet meer komen dan alleen de nieuwe iMac.
  Ik ga er van uit dat iwork en ilife zullen uitkomen.
  En dan hopelijk nog iets wat wij nog niet weten.
  Staat er op de Apple site al een teaser of iets anders? Hoe lang gaat de keynote duren?

 • Profielfoto
  Stylooos

  We zullen zien :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

 • Profielfoto
  Zeekomkommer

  Geen appeltje meer op de ‘apple’ (command) toets!

 • Profielfoto
  deSpaanseRente

  Ik hoop toch echt wel op een nieuw toetsenbord, want dat huidige is echt afschuwelijk met die onnodig diepliggende toetsen.

 • Profielfoto
  Amigdale

  Naar verluidt

 • Profielfoto
  Xserve

  Shit, ik kocht 3 weken geleden het huidig Keyboard. Nouja, het nieuwe ziet er toch ook niet veel beter uit hoor…

 • Profielfoto
  Sentitel

  @ Zeekomkommer, die staat er in de USA ook niet op bij de huidige toetsenborden.

 • Profielfoto
  Sheyenne

  hmmm…. ‘k zou toch eerder een ‘wireless keyboard that has touch-sensitive pads’ verwachten, die rommel die er tussen de keys komt, is best wel irri :-S

  Zo’n alu keyboard is toch al achterhaald eigenlijk, dacht toch zeer zekers dat ene iMac zich toch onderscheidde van de rest van de Apple family, en er zou toch weer als iets unieks tevoorschijn worden getoverd *BIG SMILE*

  BTW het huidig model iMac lijkt toch zo verdomd veel op de iPod, ’t zou mij niets verbazen dat een nieuw iMac gelijkenissen zou kunnen vertonen met de iPhone *shrugs*

 • Profielfoto
  .Robin

  Apple prutst nu maar wat aan met een waardeloze upgrade van de proceccor en het scherm. Had beter van ze verwacht.!!!

 • Profielfoto
  deSpaanseRente

  RobinVV: het gaat om een update die pas volgende week gaat plaatsvinden.. Jij verwart met wat er op de huidige iMac-pagina staat.

 • Profielfoto
  Henque

  Zo te zien een beter ontworpen toetenbord dan die van mijn imac.
  (SLECHTSTE INDUSTRIEEL DESIGN VAN MAC)
  Die is nu een vergaarbak van vuil (de rand om de toetsen)

  De nieuwe ziet er strak en goed ontworpen uit

 • Profielfoto
  thejazz

  HAHA wat een lelijk toetsenbord. Gelukkig ie je zo dat dit een hoax is.
  Alleen al vanwege het feit dat die knakker die dit gemaakt heeft niet rekening heeft gehouden met het feit dat Expose/Spaces standaard onder de F8 t/m F12 toetsen zit. Dan gaat apple die toetsen echt niet zomaar gebruiken als volume harder/zachter toetsen.

 • Profielfoto
  sammy1

  QUAD CORE iMacs!! tis te hopen…..

 • Profielfoto
  Paul en Tess

  Eigenlijk was er maar één lekker toetsenboard:

  http://www.onwebusa.com/images/ibm-clicky_keyboard.jpg

  Met je volle gewicht op de toetsen en voelen dat je ‘m aansloeg! Met een oorverdovende klik stond je letter op een 3270 display. Zo worden ze helaas niet meer gemaakt…

 • Profielfoto
  Erikaatje

  ik vind het erg overtuigend dat het echt is.
  En ik vind het ook een mooi toetsenbord:)

  wat een goede ontdekking overigens dat er een spiegelbeeld te zien is van de fotograaf!! ik kan niet wachten tot 7 aug!!:D

 • Profielfoto
  Mac_Laurens

  @ Paul en Tess:

  Wij hebben er nog zo een! Piepen dat die toetsen deden :p!. Coole old-skool kruldraad, vind je niet :)

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  SunDisk heeft een USB-stick in de stijl van Leopard… rugged liquid metal noemen ze dat daar:?

  Wellicht dat Apple daar ook iets mee gaat doen

 • Profielfoto
  Poezenbeest
 • Profielfoto
  strigoi

  Eerst zien dan geloven;)

 • Profielfoto
  RiFF

  Dat klinkt wel heel zelfverzekerd Lucas! We houden je aan je woord…

 • Profielfoto
  MacJampudding

  een hoax… volgens mij komen ze met nieuwe apps en niet met een nieuwe iMac…
  als ze met nieuwe hardware komen is het met een Mini … nothing less, nothing more…

 • Profielfoto
  sammy1

  we zullen zien morgen!

 • Profielfoto
  Siri

  K ga vanavond laat naar bed, nog stiekem computeren, en dan word ik wakker, kijk op de apple site, plong!
  De nieuwe iMac:D

 • Profielfoto
  vincentvega

  @macgac312 K ga vanavond laat naar bed, nog stiekem computeren, en dan word ik wakker, kijk op de apple site, plong!
  De nieuwe iMac

  en ben je dan blij?

 • Profielfoto
  blork

  Ik denk niet dat je morgenvroeg al iets op de apple site kunt zien hoor!
  Om 19.00u (10.00u lokale tijd in Amerika) zullen we pas weten wat Steve uit zijn hoge hoed tevoorschijn tovert.