Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 28 juli 2007
Leestijd: 1 minuut

Holy Grail voor Apple tv gevonden

De Apple tv: geliefd om z’n eenvoud en functionaliteit, verguisd om z’n kleine harde schijf. Met 40 of 160 GB opslag voor muziek, films en foto’s is het apparaat al snel te beperkt voor de meeste audiovisuele verzamelingen. Gelukkig is er nu een oplossing.

Dankzij een groepje hackers is het sinds kort namelijk mogelijk om een externe USB hard disk aan te sluiten op de Apple tv, waarmee je opslagcapaciteit vrijwel onbeperkt wordt. Al kort na uitkomst van de Apple tv verschenen dergelijke hacks op het internet, maar deze werkten alleen als je het glimmende doosje opende (wat een hele klus is) en een aantal hardwarematige handelingen uitvoerde. De nieuwe hack stelt je in staat om USB hard disks aan te sluiten zonder de Apple tv te hoeven openen.

De hack is tot nu toe alleen getest op de originele Apple tv software (versie 1.0). Of de werking het zelfde is op de nieuwe 1.1 versie (met YouTube integratie) is nog de vraag. Hier kan je lezen hoe je de hack kan uitvoeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.