Video stream WWDC ’07 keynote beschikbaar

Door: Koen van Tongeren - 30 reacties

Zoals verwacht heeft Apple de video stream van Steve Jobs’ keynote op de WWDC beschikbaar gemaakt. Dus schuif het werk/ schoolboeken aan de kant, pak er een lekkere bak koffie bij en geniet!

Reacties

30 reacties
 • Profielfoto
  macses

  als ik nu overmorgen geen examen had, zeker! zal donderdagavond eens kijken;)

 • Profielfoto
  ElLynxio

  Ik heb het juist bekeken, ik kan al niet meer wachten tot oktober, maar ik denk dat ik toch nog wat zal wachten tot een volgende versie van Leopard wordt uitgebracht, waar bugs enzo al uit zijn. dat safari nu ook op Windows is vind ik wel goed:p Ik heb alvast een link voor de apple pagina op m’n site gezet:D

 • Profielfoto
  EclipX

  Damn, dit vond ik de slechste WWDC ooit, er is niks innovatief getoond… gewoon wat handige flashy dingen, die ik eerlijk gezegd nooit zou gebruiken. Zijn dit de Top Secret functies van Leopard? De verwachtingen waren zo groot, en dan moet ik dit aanzien… Lelijk zeg die menu-bar, de dock zelf met die schuine lijnen zijn echt verschrikkelijk zeg. Ik denk dat ik maar bij Tiger zal blijven, is nog steeds een prachtig systeem… zal dan wachten op OSX 10.6…, moest ik het dan echt kopen, zou ik tenminste wachten op hacks, om het er weer normaal uit te laten zien.. Eigenlijk is dit gewoon Tiger, maar met een “glossy” touch erop, en minimale vernieuwingen, net zoals Vista met XP doet…

  Vista ziet er nog steeds beter uit dan Leopard imo

  Hopelijk veranderen er nog dingen in Leopard voor de release..

  Normaal zou er toch later, een Special Presentation of derlijk zijn voor nieuwe mac’s of producten? Ik hoop het

 • Profielfoto
  So Klear

  Kan iemand me vertellen of we dit jaar nog iets gaan horen van een nieuwe iLife en iWork Suite? Ik vond het een beetje vreemd dat die ontbraken…

 • Profielfoto
  carpebios

  En office 2008?

 • Profielfoto
  Rayel

  Ik dacht Apple zo’n innovatief bedrijf was?
  Ik ga leopard wel kopen denk ik.

  Maar ik vind het erg tegenvallen ze spelen een beetje op safe.

 • Profielfoto
  ElLynxio

  Kan het niet gewoon zo zijn dat ze weinig vertellen omdat microsoft de vorige keer nogal wat had overgenomen in vista?

 • Profielfoto
  huinkroese

  Mijn hemel… heb me net door anderhalf uur keynote heen geworsteld in de hoop dat het ergens nog interessant ging worden… boooo-ringgggg!
  Het ergste vond ik geloof ik nog dat de nieuwe release van Safari de “One more thing” was… are you f**king kidding me?!
  Leuk dat het op Windows draait, en ik snap heel goed dat het vanuit marketing oogpunt erg interessant is om de Windows community bij je binnen te slepen en vertrouwd te maken met Apple producten, maar om zo’n minimale update (woohooo… je kan tabs slepen!!!) met zoveel bombarie aan te kondigen en het idee te geven dat het echt iets revolutionairs is gaat er bij mij niet in.

  Verder echt té tam dat 3rd party developers alleen binnen een soort widget-achtige omgeving applicaties kunnen schrijven… je noemt het een applicatie, maar het blijft gewoon een website… dus geen van de flashy mogelijkheden van de iPhone kunnen door andere ontwikkelaars worden gebruikt dan die van Apple zelf (gyroscoop / multitouch / etc.).

  Daarnaast vond ik de demo van de iPhone verre van indrukwekkend, het zag er allemaal vrij traag en buggy uit, niet zo stabiel als ik van bijvoorbeeld OSX ben gewend. Het typen met het virtuele toetsenbord lijkt ook ingewikkelder dan gehoopt aangezien het hoofd software ontwikkeling van Apple pas in derde instantie de naam “John” getypt kreeg.

  Verdere bitch-slaps:
  – Nieuwe dock; lelijk!
  – TimeMachine; handig maar lelijk!! (had nooit verwacht dat het er écht zo uit zou gaan zien)
  – Al die glossprutspiegelmeuk; afgrijselijk!
  – CoverFlow door m’n documenten… héél handig… ???

  Echt jammer dat Apple qua innovatie achter lijkt te gaan blijven bij Microsoft de laatste paar maanden, lijkt of ze zich puur op eye-candy richten. Maargoed, als 10.5 uitkomt zal het wel weer meevallen…

  Keynote van de WWDC: :angry:

 • Profielfoto
  Selected

  er gaat niks boven apple…en jullie guys..zooveeell krriittieeekkk..bah bah bah..ik zou nooit, maar echt nooit met windows willen werken..

 • Profielfoto
  carpebios

  Selected, kan je je mening ook onderbouwen?
  Je kan niet tegen kritiek? je vindt kritiek vies?

  Ik krijg de keynote helaas niet aan de praat. Hij probeert te connecten, maar daar stopt het dan ook.

 • Profielfoto
  So Klear

  Volgens mij stellen een aantal mensen zich nogal aan. Ik had zelf ook wat meer nieuwe dingen verwacht, maar het geen wat Apple voor het eerst toonde vond ik zeker wel de moeite waard! Mijn grootste angst is altijd dat meer en meer functies alles een stuk onduidelijker en onoverzichtelijker word, zoals met Windows het geval is. Apple laat maar weer eens zien hoe subtiel ze nieuwe functies in hun OS kunnen toevoegen. Momenteel maak ik veel gebruik van de Expose sneltoetsen en ik denk dat dingen als Stacks en Quick Look m’n ervaring in Mac OS X alleen nog maar aangenamer zal maken. De kritiek van het uiterlijk een kwestie van smaak. Ik heb Vista nooit lelijk gevonden, het is alleen net niet stijlvol. Apple maakt met Leopard ook een beetje gebruik van doorzichtigheid en mooie effecten, en het is nog stijlvol ook, zoals we dat van Apple gewend zijn, maar het het belangrijkste vind ik nog hoe moeieloos het is voor Mac OS X om al die pracht en praal te genereren. Je hebt lang niet zo’n super PC nodig als voor Vista. Volgens mij beseffen sommige zich niet hoe goed Mac OS X Tiger al wel niet is, Leopard doet er nog ff een scheptje bovenop en daarbij is nog steeds niet alles geshowed van Leopard.

 • Profielfoto
  JanWillem

  Bij mij blijft ie ook hangen op ‘connecting’, hebben meer mensen hier last van?

 • Profielfoto
  AntiHero

  Ik ben het grotendeels met huinkroese eens.

  Zoals Gruber schrijft, dit was WWDC 2006 “2.0”. Als je bedenkt dat dit de zogeheten “top secret features” van Leopard zijn, ben ik toch een tikje teleurgesteld.

  Zowat alles komt inderdaad op eyecandy neer. Coverflow lijkt leuk, maar als je serieus aan het werk bent in de Finder kunnen al die animaties je gestolen worden. Ook het spiegeleffect in de Dock is niets meer dan esthetisch gegoochel. Ik weet trouwens niet of iemand het gemerkt heeft, maar de nieuwe driehoekjes onder een programma in de Dock hebben nu een soort lichtblauw “glow” effect. Daardoor is het veel moeilijker om actieve programma’s snel te zien.

  Stacks is een leuk idee, maar niet wanneer de bestanden lichtjes overhellen naar rechts. Dat maakt het lezen alleen maar moeilijker. Als je dat gewoon verticaal stapelt is het veel overzichtelijker. Als rooster kan Stacks wel handig zijn.

  (Kanttekening: het is opvallend hoe Apple dit soort toepassingen weghaalt van jonge ontwikkelaars. Coverflow bestond al en is overgenomen, Stacks is gewoon een adaptatie van Overflow. Dit terzijde.)

  Het meest ondeschatte element uit de presentatie is Quick Look. Die toepassing heeft een immens potentieel en maakt preview zelfs overbodig. Even vlug door een PowerPoint/Keynote presentatie bladeren, snel nog even dat ene moment in een filmpje bekijken, dat ene stukje uit die spreadsheets nog eens doornemen, et cetera. Quick Look wordt bijzonder handig.

  Over Time Machine blijf ik bij mijn standpunt: een overdadige UI voor iets dat in de praktijk niet overdreven vaak zal worden gebruikt. Beslist handig hoor, maar wat een omslachtige vormgeving.

  Ik blijf op mijn honger zitten omtrent: resolution independence, ZFS (wel/niet? blijkbaar niet, volgens de laatste berichten) en iPhone toepassingen. Over de iPhone lig ik echt niet wakker, maar de ontwikkelaars werden wel flink genaaid. “Verrassing! Jullie kunnen Web 2.0 en AJAX gebruiken!” Met andere woorden: toepassingen ontwikkelen voor het Web VIA de iPhone: Ja; toepassingen voor de iPhone: Nee. Flauw.

  Deze “One More Thing” was trouwens ongemeen flets. Je kondigt aan Apple ontwikkelaars aan dat je in een programma voor Microsoftsystemen gaat investeren!? Het bleef terecht een beetje stil in de zaal bij die aankondiging.

  WWDC 2007 laat een beetje een slechte smaak na…

 • Profielfoto
  defores

  Ik wacht wel met mijn mening.
  Eerst zien en ervaren.

  Wat de looks betreft kan je altijd nog aanpassen met shapeshifter.
  En met WindowshadeX of Visiray kan je altijd zelf nog transparentie effecten toevoegen aan OSX schermen.

  Spaces lijkt me uitermate handig op dit moment gebruik ik virtuadesktop ervoor en is inmiddels onmisbare functie.

  dit waren maar 10 van de 300 nieuwe features dus denk er nog wel leuke verassingen bij zitten.

  Looking forward to it.

 • Profielfoto
  huinkroese

  Quicklook is inderdaad heel handig en al die überglossy features kunnen natuurlijk gewoon uit. Ik zal nooit een overgaan op Windows (alhoewel… Microsoft met die Surface wel iets moois heeft gemaakt) maar ik vind het fijn als dingen overzichtelijk blijven en de features die ik elke dag heel vaak nodig heb kan gebruiken, waarbij ik de onderdelen die ik minder vaak of zelden gebruik het liefst een beetje verstopt heb.
  Ik vond het nieuwe Finder venster er echt verdacht XP achtig uitzien; links en boven ontzettend veel onderdelen en eerlijk gezegd een brij.
  Het is natuurlijk lastig om én te innoveren én de kwaliteiten van het huidige OS te waarborgen, maar al die opschmuck vind ík niet des Apples.

 • Profielfoto
  wildsseb

  Is dat een kleine sneak peak bij iChat van de excel applicatie in iWork 07????

 • Profielfoto
  Timma

  Coverflow door je bestanden? Ik vond het bij mijn muziek al irritant !!!

 • Profielfoto
  peejee2

  het mij nog nooit gelukt maar iets te zien via deze URL of welke andere die ze ooit gaven op hun website. :angry:

  ik snap er niks van..

 • Profielfoto
  JWB

  Waarom geen podcast?

 • Profielfoto
  Franklin84

  Hmm, ik had gehoopt op een mooie high res, dit is wel hele slechte kwaliteit! Of zou er nog een betere komen?

 • Profielfoto
  Elias01

  Ik moet zo lachen om die gast. Steve Job.

  Boom!

  Boom!

  Boom!

  Magnificent!!

  Boom!

  Boom!

  Wonderful!!

  Boom!

  Boom!

  Boom!

  Which I think is really great!

  Boom!

  Boom, there you have it!

  Al met al een zeer vermakelijke keynote!

 • Profielfoto
  Cars

  KOFFIE???

  Na gisteren vind ik wel dat het bier moet zien….behalve Lucas misschien niet…;) :p

 • Profielfoto
  ottovds

  ik slaag er gewoon niet in om dat te streamen.
  En ik heb dat echt iedere keer met die keynotes die op apple.com komen.

 • Profielfoto
  masyna70

  Al ns Safari gedraaid onder WindowsXP? Mwah…… niet echt top, crashed iedere keer, vooral Google vliegt er steevast uit……….. onder Vista draait het weer prima, onder OS X trouwens ook, maar dat wisten we al:)

 • Profielfoto
  macmartijn

  safari op mijn windows loopt ie non stop vast om de 10 seconden dus dat zuigt…

  verder vond ik de keynote saai, maar leopard onwijs mooi

 • Profielfoto
  bassbug

  Is er ergens een stream te zien met een hogere resolutie?
  Wat ik zag was ontzettend blokkerig

 • Profielfoto
  michi_rishi

  Verschrikkelijke kwaliteit stream:(
  Op postzegelformaat en continue vastlopend.
  Als dit de toekomst is van Apple dan ga ik snel Vista!

 • Profielfoto
  Nielsman79

  Waarom inderdaad niet gewoon een Apple Podcast op de Itunes gooien van deze keynote…. het is telkens hannessuh met die streams.

 • Profielfoto
  Stokky

  bij mij doet ie het nog steeds niet:( still connecting

 • Profielfoto
  karelc.

  Zwak

  Zwakker

  Keynote WWDC 2007