Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 29 juni 2007

iTunes 7.3: goed nieuws voor Apple tv’s

De nieuwste iTunes is uit, en we noemen ‘em 7.3. In eerste instantie lijkt deze release weinig te bieden voor de iPhone-lozen onder ons, aangezien de update vooral bedoeld is om Apple’s nieuwe mobiele telefoon (die vanaf vandaag te koop is) te kunnen activeren en synchroniseren. Toch is iTunes 7.3 goed nieuws, in ieder geval voor bezitters van een Apple tv. Vanaf nu is het namelijk mogelijk om foto’s vanaf een Mac of PC te streamen naar de tv set-top box van Apple. Tot nu toe moesten foto’s gesynchroniseerd en daarmee opgeslagen worden op de Apple tv voor ze vertoond konden worden.

Opvallend is dat deze nieuwe functionaliteit al onderdeel was van de eerste demonstratie van de Apple tv op Macworld 2007 in San Francisco. Toen werd gesproken over de mogelijkheid om bij vrienden of familie draadloos o.a. foto’s te kunnen delen via de Apple tv. Een half jaar later is het dus eindelijk gelukt om dit ‘stukje rocket science’ daadwerkelijk te laten werken.

De nieuwe versie van iTunes is te downloaden via de website van Apple of met behulp van de Software Update functie in Mac OS X. Meepraten over iTunes 7.3 kan in ons forum.

Reageer op artikel:
iTunes 7.3: goed nieuws voor Apple tv’s
Sluiten