iPhone ondersteunt officieel YouTube

Door: darh - 32 reacties

We wisten al een tijdje dat de AppleTV YouTube filmpjes zou gaan ondersteunen en dat hiervoor een software update nodig zou zijn. Deze is volgens een persbericht van Apple vandaag beschikbaar.

Maar dat was niet het enige in dat persbericht, namelijk Apple laat ook weten dat er op de iPhone nog een niet eerder vertoonde applicatie komt, namelijk een om, net zoals op de AppleTV, YouTube filmpjes te bekijken.

Voor beide toepassingen zijn de filmpjes geconverteerd naar h.264 voor een betere weergave dan Flash.

Reacties

32 reacties
 • Profielfoto
  DavyDc

  Das wel dMax eigenlijk!
  Je kan ze dan toch wel opslaan enzo he
  cool!

 • Profielfoto
  mac osx rules

  Apple Kicks Nokia’s ass :p

 • Profielfoto
  ivan92

  die 1% marketshare gaan ze wel halen na 1 jaar iPhone

 • Profielfoto
  Petje

  Yippie!
  eindelijk youtube op mijn ATV

 • Profielfoto
  Carel A.

  Als Youtube op je AppleTV en op je iPhone zit, waarom dan ook niet in iTunes en op je iPod?

 • Profielfoto
  huinkroese

  @Carel A.: Wat denk je zelf? Waarom zouden ze het in iTunes zetten… dan moet je dus al achter je computer zitten, én een internetverbinding hebben… dan kan je toch beter naar YouTube.com gaan?
  En in je iPod gaat natuurlijk ook niet lukken… omdat je daar diezelfde internetverbinding weer mist!

  Anywho, leuk dat je nu YouTube kan kijken, maar vind het wel vreemd dat het nu zo’n prominente plaats binnen het hoofdmenu inneemt.
  Bovendien vraag ik me af welke zakelijke gebruiker zit te wachten op video’s in een verkapte PDA.
  Maargoed, ik zou het waarschijnlijk vaak gebruiken. : )

 • Profielfoto
  iJoost

  Pffft… Safari zat er toch al op?

  En een betere beeldkwaliteit voor al die grappen en grollen… nou ja, van mij hoeft het niet zo.;-)

 • Profielfoto
  darh

  @iJoost,

  punt is dat safari op de iPhone geen flash ondersteunt..

 • Profielfoto
  1984

  @mac osx rules schreef:Apple Kicks Nokia’s ass

  iPhone valt nog niet goed bij bedrijven

  http://macwereld.nl/nieuws/2007/06/iphone_valt_nog_niet_goed_bij_bedrijven

 • Profielfoto
  christiaan1985

  Geen flash?
  En steve beweerde nog wel dat dit dan eindelijk een telefoon was met volledige OSX besturingssysteem en geen ‘baby-OS’. Blijkbaar dus niet waar..
  Zijn er meer van dit soort ‘addertjes’?

 • Profielfoto
  macses

  de apple.com website heeft weeral eens een redesign gekregen wat de iPhone pagina betreft, ook een 5-tal nieuwe filmpjes over de iPhone, onder andere eentje over you tube

 • Profielfoto
  proud

  Kun je op youtube de filmpjes dan ook in betere kwaliteit zien (H.264)?

  edit:
  macwereld.nl:

  “Hiervoor is YouTube speciaal voor de iPhone begonnen met het formaat van filmpjes aan te passen naar H.264. Op 29 juni zullen meer dan 10.000 filmpjes in dit formaat beschikbaar zijn.”

  ja dus:)

 • Profielfoto
  santi

  ook wel een beetje zuur is dat er wel heel erg hard aan een hype wordt aangelopen. Begrijp me niet verkeerd: ik vind Youtube echt fantastisch. Misschien zelfs wel de beste uitvinding sinds Van Nelle halfzwaar. Maar toch. Je kunt je afvragen of Youtube nog steeds zo veel gebruikt wordt als nu, tegen de tijd dat je abo na twee jaar is afgelopen.

 • Profielfoto
  ivan92

  @proud
  de codering is wel beter maar het blijft een slechte kwaliteit en zeker voor een HD-TV

 • Profielfoto
  proud

  @ ivan92
  Wat heb ik dan aan een beter codering als de kwaliteit even slecht blijft?

 • Profielfoto
  Lucas

  Lekker die nieuwe iPhone site… een stuk frisser met dat wit!

 • Profielfoto
  joosty

  Geen flash geen super verkoopsucces..

  We zullen zien.

  Joost

 • Profielfoto
  iAgree

  @proud , als je bron materiaal bagger is helpt beter encoderen ook niet natuurlijk, en als de filmpjes niet in h264 worden omgezet kun je ze niet kijken op je iphone want daar op werkt geen flash en dat is wat youtube fimpjes normaal zijn.
  Flash zit niet op de iphone omdat dat teveel stroom gebruikt op de iphone .
  Meer zeg ik er niet over;-)

 • Profielfoto
  iJoost

  Eerlijk gezegd maakt het me niet zoveel uit want Flash wordt maar gebruikt voor twee dingen en dat zijn: storende reclame en sites die er gelikt uitzien maar waar niets te halen valt en die ook nooit bijgehouden worden. Dus als dat niet werkt vind ik dat wel best.

  Maar ik ben WEL een beetje verbaasd. Want hier ( http://www.apple.com/iphone/ads/ad4/ ) wordt toch heel duidelijk gezegt dat het een onversneden internet-ervaring zou zijn.

  Heeft iemand misschien een bron voor het verhaal dat Flash niet ondersteund zou worden?

 • Profielfoto
  Germen

  Er is ook een nieuwe reclame gespot die hier over gaat
  http://www.youtube.com/watch?v=fu7_hwVNhrk

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  @ christiaan1985

  het is volledig OSX maar dan met alle overbodige elementen er tussen uit gestript. inclusief Flash. Of het moet dalijk alsnog als feature ge introduceert worden na de verkoop.

  Hoe dan ook compleet OSX of niet Dat de iphone de hele wereld bezig houd is duidelijk. Dat is nog geen ander merk gelukt met een telefoon die nog niet eens te koop is. concurrentie knijpt em omdat ze inzien dat je niet altijd meer features hoeft te hebben om met de beste telefoon uit te komen. Het gaat er om dat de features die je hebt het vooral doen en liefst nog eenvoudig ook. En dat is waar apple bekend om staat;)

 • Profielfoto
  i In tune

  Als jullie willen weten hoe een telefoonforum reageert op de iPhone kijk dan eens hier http://www.gsmarena.com/apple_iphone-1827.php
  1537 reacties!

 • Profielfoto
  Petje

  iphone heeft toch, zoals steve zelf aangeeft, een volledige versie van safari?
  Safari ondersteund ook flash, en Steve heeft ook gemeld dat de volledige internet ervaring op de iphone kan, en geen “baby internet”.Dat wordt ook nog eens herhaald in 1 van de 3 nieuwe reclame filmpjes.
  Dit doet dus overkomen dat de iphone overweg kan met flash.

 • Profielfoto
  santi

  Yessss!!!! ER ZITTEN SPELLETJES OP!!!

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  hey dudes

  kijk is hier http://www.apple.com/iphone/usingiphone/guidedtour.html

  het zal een hoop ophelderen

 • Profielfoto
  Anoniem

  @ 4saus
  Kortom: Simple but great

  Trouwens. Wie die laatste commercial van de iPhone en YouTube gezien heeft, weet nu waar dat verborgen knopje voor was dat eerder per ongeluk verscheen (en later weer weggehaald is) in een van de eerste iPhone ad’s.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Dit is helemaal geweldig!! Als je dan continue-internet bij je abonnement voor de iPhone hebt (is trouwens sowieso al nodig!!) kan je onbeperkt alle videoclips bekijken die je maar wilt. Helemaal prachtig!! Dan hoeft dus ook het geheugen niet zo groot te zijn, want je hoeft die clipjes niet allemaal te downloaden, want ik nu voor mijn iPod heb gedaan. Het is de beste verbetering sinds het wijzigen van de plastic cover in hardglas.

  Trouwens: @ 1984: wat maakt het uit of de iPhone niet goed zou vallen bij bedrijven. Dat zal mij wat uitmaken. Trouwens, als zakenmensen zien hoe de iPhone werkt, hoe makkelijk en effectief, dan wordt ie in die kringen zeker ook populair. Tja, je kunt niet meer zo vreselijk semi-interessant op elk feestje met zo’n petieterig plastic pennetje op je PDAtje interessant te gaan zitten doen. Maar voor dat soort mensen is de iPhone ook niet uitgevonden./. Ik sta al op de lijst bij mijn Apple-dealer – want ik wil de EERSTE zijn die ‘m daar krijgt. Trouwens: apple-dealers gaan ‘m verkopen MET de bijbehorende abonnementen – dat is wel zo prettig, want voor mijn service ben ik liever direct bij de apple-dealer dan bij zo’n aggenebbis telefoonwinkeltje met van die jochies die niks weten.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  EN: Flash wordt steeds minder gebruikt bij de bouw van nieuwe website. Het is achterhaald en overbodig en maakt internet ook minder snel

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Bij mijn Apple dealer hoorde ik dat ze daar denken dat het Orange en Vodafone worden. Maar zeker is niks. Zelf denk ik dat het in Nederland veel meer providers worden en zeker ook KPN.

 • Profielfoto
  Petje

  @macAanZee: De iphone zal zoals getoond in de laatste 25 minuten durende videohandleiding, gewoon in voorvertoning word en excel bestanden tonen.
  Hiermee kunnen dus deze vaak gebruikte office bestanden gewoon gelezen worden. Ik vind dat al heel drempelverlagend voor zakelijke gebruikers, maar als net als in Leopard meer (vreemde) bestanden al gepreviewed kunnen worden, is de installatie van dergelijke programma’s overbodig.

 • Profielfoto
  JTD

  deze vraag hoort hier eigenlijk niet thuis, maar…

  Ik zat zojuist de 20 min duurende promo te kijken en zag niks over iCal. Heb ik iets gemist?

  Joris

 • Profielfoto
  ctxppc

  Nieuwe reactie