Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 11 juni 2007

Gaat Apple films verhuren?

Een bericht in de Financial Times doet geloven dat Apple plannen heeft om films te gaan verhuren in iTunes. Ondanks het feit dat Apple en de grote filmstudio’s ieder commentaar weigeren is de krant er zeker van dat Apple in de herfst van start zal gaan met de verhuur van speelfilms voor € 2,99. Voor dit bedrag zou een film een maand lang te bekijken zijn. Ook zou het mogelijk zijn de film over te zetten op een ander apparaat via iTunes (zoals een Apple tv, iPod of iPhone).

Steve Jobs heeft meerdere malen kenbaar gemaakt dat hij niet gelooft in het verhuren van muziek, maar over het verhuren van films is hij nooit zo stellig geweest. Daarnaast is VOD (Video On Demand) een sterk groeiende markt in de V.S. en West Europa. Met het eigen klantenbestand zou iTunes in één klap binnenkomen als marktleider in de VOD markt.

De mogelijkheid om direct gehuurde films via een Apple tv te kunnen bekijken maar ook de potentie om naast films ook tv series te gaan verhuren lijken media verhuur in iTunes een ‘runaway success’ te zullen maken. Nu nog afwachten of de Financial Times het bij het rechte eind heeft.

Reageer op artikel:
Gaat Apple films verhuren?
Sluiten