iTunes update: klaar voor DRM-loze muziek

Apple heeft een update uitgebracht voor iTunes. De nieuwe 7.2 versie verschilt slechts op één punt met de vorige release, maar is daarmee niet minder belangrijk. In deze versie is het namelijk mogelijk om DRM-loze muziek uit de iTunes Music Store te kopen. Deze ‘iTunes plus’ tracks kosten 30 cent meer dan de versie met Fair Play DRM, maar zijn niet beveiligd waardoor ze op alle digitale muziekspelers af te spelen zijn. Albums blijven gelijk geprijsd op € 9,99. iTunes plus tracks zijn anders gecodeerd wat neerkomt op betere geluidskwaliteit. In de iTunes accountsettings kan aangegeven worden of iTunes plus content zichtbaar moet zijn in de iTunes store.
Tot nu toe is EMI het enige platenlabel dat alle albums in iTunes plus formaat gaat aanbieden (naast de vertrouwde FairPlay DRM versies).

iTunes 7.2 is te downloaden op de site van Apple of via de Software Update functie in Mac OS X.

Reageer op artikel:
iTunes update: klaar voor DRM-loze muziek
Sluiten