iPhone geruchten: eerste foto’s en 3G voor Europa

Door: Koen van Tongeren - 27 reacties

De iPhone zal nog minstens 1 maand op zich laten wachten maar het is duidelijk dat de blogosphere al staat te popelen. Vrijwel dagelijks komen er nieuwe geruchten, analyses en betogen over de mobiele telefoon van Apple. Zo maakte een blogger zich onlangs nog zorgen over de glibberigheid van de iPhone. Dat bericht zal waarschijnlijk weinig tongen losmaken, maar de volgende twee opgedoken artikelen zijn van groter belang voor de immense groep iPhone ge√Įnteresseerden.

Om te beginnen wordt op iPhonefaq.org gesproken over bewijs dat de iPhone in Europa zal uitkomen met een ingebouwd 3G UMTS modem in plaats van de langzamere EDGE technology die oorspronkelijk beloofd is. In de Verenigde Staten zijn 3G netwerken en diensten nog ongebruikelijk maar de Europese mobiele beller werkt en speelt er dagelijks mee. Het zou dus een misser zijn om verouderde technologie aan te bieden op een markt die meer gewend is. Daarnaast gaan er sterke geruchten dat Vodafone de Europese carrier wordt voor de iPhone. Dit netwerk biedt wél UMTS maar geen EDGE.

Een tweede artikel op Mobile Guerilla trok de aandacht omdat daarin de eerste met een iPhone gemaakte foto’s te zien zouden zijn. De foto’s kwamen van Flickr maar zijn daar inmiddels weggehaald. Uit de EXIF data van √©√©n van de foto’s valt de volgende informatie te destilleren: Camera: Apple iPhone, Aperture: f/2.8, Orientation: Rotated 90 degrees clockwise, Date and Time: 2007:04:21 10:23:45, Color Space: sRGB, Tag::EXIF::0xA500: 11/5, Compression: JPEG, Image Width: 1600 pixels, Image Height: 1200 pixels. Verder blijken de foto’s in Cupertino, CA gemaakt te zijn, enkele kilometers van Apple HQ.

Reacties

27 reacties
 • Profielfoto
  Aaargh

  “Daarnaast gaan er sterke geruchten dat Vodafone de Europese carrier wordt voor de iPhone”

  Laat dat alsjeblieft niet waar zijn, vodafone SUCKED.

 • Profielfoto
  Djmichel

  Lijkt me relaxt, als vodafone de carrier word. Hoef ik niet te switchen van abonnement :p

 • Profielfoto
  XyonN

  Vodafone is vreselijk duur. En daarbij komt dat in Nederland een telefoon uiteindelijk ook los verkocht moet kunnen worden, dus straks kan je een SIM-vrije iPhone kopen.

 • Profielfoto
  rolph

  Mag dat eigelijk wel.. een gsm verkopen bij maar 1 aanbieder? Het is niet echt bevordelijk voor de concurrentie. Ik zou het een slechte zaak vinden als het maar bij 1 vd 5 aanbieders te krijgen is straks.
  Ergens had ik ook verwacht dat een iPhone met 2 jarig abbo hier goedkoper zou worden dan in de States omdat we hier nu eenmaal anders omgaan met abbo’s. De prijsstelling van Apple was gebaseerd op de prijs die je nu al moet betalen in de States voor een ‘smart’phone…

 • Profielfoto
  Geanonimiseerde gebruiker

  Het vervelende van Vodafone is dat ze geen echt flat fee data abonnement hebben, zie http://www.telecomlog.nl/de-grenzen-van-flat-fee-of-onbeperkt-gebruik/

  En ze zijn duur met meer bellen dan de ingekochte minuten en je tegoed mag je maar twee maanden meenemen, zie http://www.telecomlog.nl/meer-en-minder-gebruik-bepalen-de-kosten/

 • Profielfoto
  Nikita

  In Belgi√ę gaan ze dan toch een probleem hebben? Aangezien daar geen koppelverkoop is toegestaan, toch?

  Anyways, voorzover ik ervaring heb met Vodafone, zijn het geen goede ervaringen. Slecht bereik, duur, etc. … Nee doe dan maar T-Mobile of voor mijn part KPN :angry:

  Maar goed, Apple gaat nog een kluif krijgen aan een carrier vinden in de EU, aangezien er geen enkele is die volledige dekking heeft over het hele continent :D

 • Profielfoto
  Strifer

  ik zit al jaren bij vodafone en ondanks dat ik geen sim only bent moet ik nog iemand vinden die mijn abonnement kan toppen. dat wil zeggen: er is geen betere te vinden bij de andere aanbieders.

  daarnaast is het vodafone passport super. als ik in het buiteland zit stuur ik een een smsje dat ik gebeld kan worden. zij betalen slechts het mobiele tarief voor nederland en ik slechts een euro. dat is een stuk beter dan de rest van de aanbieders. allemaal schreeuwend duur.

  en dan heb ik het nog niet eens over het bereik dat bij vodafone en kpn beduidend beter is dan bij de rest en dan vooral in gebouwen.

  ik zie in vodafone niet direct een mindere partij dan de andere aanbieders. orange of telfort (ook al is het nu kpn) had ik voor de iphone echt heel erg vervelend gevonden.

 • Profielfoto
  Nikita

  In het buitenland, ja… Maar zo vaak kom ik daar niet :p Wel leuk voor zakenreizigers, maar ik heb zo’n vermoeden dat de iPhone daar niet pers√© op gericht is…
  En qua bereik heb ik juist de ervaring van het tegenovergestelde? ??? Was wel met pre-paid, dat wel…

 • Profielfoto
  Kameleman

  die foto’s zen zo fake als iets:)
  dien eerste is ingeflitst en voor zover dak weet staat er op den iPhone gene flash.
  Die achtergrond is trouwens oof veel te scherp voor een diafragma van 2.8
  Belachelijk, denken die dat wij onozelaar zijn ofzo ?

 • Profielfoto
  vanquish

  Please geen vodafone !!!

  Met hen heb ik zelfs bij ons in de tuin geen dekking, orange, kpn, telfort, etc. allemaal 2 tot 5 streepjes.
  Maar vodafone natuurlijk NUL.

  En dat vodafonepaspoort heb je ook niks aan, bij mij geen ontvangst als ik in belgie ben.

  Resultaat telefoon rekening :

  VOOR vodadafone (telfort) 35 a 40 euro
  Na vodafone 150 a 200 euro

  Bij het zelfde belgedrag.

  Kortom vodafone is echt DE slechtste keuze, voor mij athans. :angry:

 • Profielfoto
  JTD

  @Kameleman,

  Ingeflits? Waar zie je dat aan. En de DOF is bij kleinere chips vaak om te huilen…idd alles scherp…

  Ik wacht rustig af wat de iPhone gaat doen in NL.

  Joris

 • Profielfoto
  Edwin377

  Het lijkt mij eerder het licht van een groot raam achter de fotografe. De foto komt overigens van Meriko. Ze geeft aan dat ze bij Apple werkt. oa commentaar op een post-it met de naam Think Steve. En wat dacht je van deze foto:
  http://www.flickr.com/photos/meriko/44381024/
  Vraag is of ze nou echt “een beetje dom” is geweest of dat Apple aan een stukske viral marketing doet.

  En naast toast houdt Derrick ook van ander lekker eten!
  http://www.obsessionwithfood.com/

 • Profielfoto
  proud

  Voor 2 megapixeltjes zijn deze foto’tjes toch wel erg scherp, of gaat de iPhone misschien 3 MP hebben? …

 • Profielfoto
  Edwin377

  nee, de originelen hadden een formaat dat bij 2MP hoort. Kwestie van een goede lens!

 • Profielfoto
  Kameleman

  edwin, als er achter de fotograaf een groot raam zou staan zou de rest van de ruimte ook vrij goed belicht zijn. nu is er een hevige korte en niet ver verspreide flits waardoor de hele achtergrond zwart wordt.

 • Profielfoto
  JTD

  @Kameleman

  Ik neem aan dat je Joris bedoeld ipv Edwin.

  “als” er achter…maar wat “als” er boven deze persoon gewoon een lamp hangt? Ik zie namelijk niet de zo karakteristiek keiharde slagschaduw van een (interne) directe flits. Ook zie ik geen highlite in de ogen (het pitje van de flitser)
  Enfin, het is geen fotografen forum, dus dit gaat wel heel erg offtopic.

  Joris

 • Profielfoto
  MacAanZee

  ik geloof nooit dat Apple voor de iPhone in Nederland kiest voor 1 provider.
  Voor heel Europa lukt dat al helemaal niet, dus ik denk dat ze het hier heel anders gaan organiseren. Het zullen volgens mij zeker een stuk of vier, vijf grotere providers worden. Wat ik ook van belang vindt is of de Apple dealer ZELF iPhones met abonnementen gaat verkopen. Ze zullen wel moeten, omdat ze anders de boot gaan missen met de verkoop. Want ik denk niet dat er veel mensen zijn die 600 euro of meer gaan betalen voor een iPhone zonder abonnement.

 • Profielfoto
  VeRCEttY

  ik denk dat T-Mobile ook nog in de race is

 • Profielfoto
  MacMartino

  MacAanZee;
  dat is interessante materie voor een Poll;
  uit onderzoek in the States is namelijk gebleken dat men dat een grote groep jongeren dat juist wel over heeft voor de nieuwste gadget.

 • Profielfoto
  Thijs van Tol

  @MacAanZee:
  Dan moet je maar eens naar cijfers gaan kijken.
  ook in Nederland is de losse telefoonverkoop de afgelopen jaren alleen maar gestegen. Dat komt veelal door jongeren die nog geen abonnement mogen en zelf pre-paid hebben, daar een telefoon bij kopen vooral als gadget en mode icoon.

 • Profielfoto
  Gebruikersnaam

  Top, over drie maanden loopt het vodafone contract af en mag ik een vervanger uitzoeken voor mijn Nokia 9300;-)

 • Profielfoto
  iAgree

  Vodafone is misschien niet de goedkoopste maar ik heb altijd overal bereik, en nooit gezeik met rekeningen of zoiets, en ik zit er jaren bij.
  Dus ik vind het prima, alleen zou concurrentiem natuurlijk mooier zijn dan alles via 1 provider regelen ;-).

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Je bent toch wel gek als je honderden Euro’s neerlegt voor een telefoon en daarnaast prepaid kaarten koopt. Dan ben je met een passend abonnement altijd voordeliger uit. Als je weet of uitrekent wat je gemiddeld belt en een abonnement neemt en dan gratis een mobiele telefoon krijgt, of bijbetaalt voor een duurdere, ben je nog steeds goedkoper uit.

 • Profielfoto
  bakvis

  heb inmiddels behalve t-mobile alle aanbieders gehad, alleen vodafone geeft geen problemen, en heb ik ook geen bereik gezeur. ik weet niet wat je doet als je zoveel geld betaald in vergelijking met anderen, maar dat ligt dan echt zeker aan jezelf, zoveel verschillen zitten er nou ook weer niet tussen de telecomaanbieders, een verschil van 50 euro of 150 gaat echt niet als je hetzelfde doet…

 • Profielfoto
  Be nice

  Whoo, mensen die allemaal problemen hebben met Vodafone ja..
  Ik heb nu al 2 jaar vodafone sim-only. Goed te doen! prijs vind ik okee, en bereik is evht perfect! Nooit problemen mee.

  Groetjes!

 • Profielfoto
  Anoniem

  Ik heb nog NOOIT problemen gehad met mijn UMTS-toestel van Vodafone. Prima bereik, snel internet, passport is ideaal! (Ervaring met Vodafone ES, Spanje dan)

  Nadeel van Vodafone is dat Vodafone geen hotspots ondersteund :(, en KPN en T-mobile wél.

 • Profielfoto
  Nilles01

  Als de iPhone in Europa geen 3G zou ondersteunen zou dat zeker niet ten goede komen aan de verkoopcijfers.
  Daarnaast verwacht ik dat, gezien de concurrerende modellen, de iPhone een 3MP camera zal krijgen met een flitser.

  Volgens mij is het in Nederland niet toegestaan om een toestel maar via 1 provider in de markt te zetten. Daarnaast worden alle toestellen ook simlock vrij verkocht in Nederland.