Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 30 april 2007

iPhone geruchten: eerste foto’s en 3G voor Europa

De iPhone zal nog minstens 1 maand op zich laten wachten maar het is duidelijk dat de blogosphere al staat te popelen. Vrijwel dagelijks komen er nieuwe geruchten, analyses en betogen over de mobiele telefoon van Apple. Zo maakte een blogger zich onlangs nog zorgen over de glibberigheid van de iPhone. Dat bericht zal waarschijnlijk weinig tongen losmaken, maar de volgende twee opgedoken artikelen zijn van groter belang voor de immense groep iPhone geïnteresseerden.

Om te beginnen wordt op iPhonefaq.org gesproken over bewijs dat de iPhone in Europa zal uitkomen met een ingebouwd 3G UMTS modem in plaats van de langzamere EDGE technology die oorspronkelijk beloofd is. In de Verenigde Staten zijn 3G netwerken en diensten nog ongebruikelijk maar de Europese mobiele beller werkt en speelt er dagelijks mee. Het zou dus een misser zijn om verouderde technologie aan te bieden op een markt die meer gewend is. Daarnaast gaan er sterke geruchten dat Vodafone de Europese carrier wordt voor de iPhone. Dit netwerk biedt wél UMTS maar geen EDGE.

Een tweede artikel op Mobile Guerilla trok de aandacht omdat daarin de eerste met een iPhone gemaakte foto’s te zien zouden zijn. De foto’s kwamen van Flickr maar zijn daar inmiddels weggehaald. Uit de EXIF data van één van de foto’s valt de volgende informatie te destilleren: Camera: Apple iPhone, Aperture: f/2.8, Orientation: Rotated 90 degrees clockwise, Date and Time: 2007:04:21 10:23:45, Color Space: sRGB, Tag::EXIF::0xA500: 11/5, Compression: JPEG, Image Width: 1600 pixels, Image Height: 1200 pixels. Verder blijken de foto’s in Cupertino, CA gemaakt te zijn, enkele kilometers van Apple HQ.

Reageer op artikel:
iPhone geruchten: eerste foto’s en 3G voor Europa
Sluiten