3 nieuwe Get a Mac commercials… of zijn het er 4?

Door: Koen van Tongeren - 42 reacties

Apple heeft drie nieuwe Get a Mac commercials gepubliceerd. Voor deze serie is de rekwisietenafdeling platgelopen. Een rad van fortuin, feestartikelen en zelfs een heuse Apple Store Genius zijn van stal gehaald om de commercials op te leuken.

Opvallend is dat een oplettende blogger eerder deze week een andere commercial uit de reeks tegen kwam die vandaag nog niet door Apple online is gezet. Gelukkig hebben we You Tube nog.

Reacties

42 reacties
 • Profielfoto
  Nikita

  “You Tube” linkt naar de Get A Mac site van Apple, lijkt me niet de bedoeling? ;)

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  :-) is aangepast.

 • Profielfoto
  aequitas

  Kan iemand de ondertiteling geven? Ik heb geen geluid hier op mijn werk :(

 • Profielfoto
  Bor

  Ze zijn weer leuk:)

 • Profielfoto
  BlackMAC

  ik begin steeds die vent van de Pc steeds leuker te vinden.
  Een beetje kinderachtig om Vista continu belachelijk te maken.
  Trouwens die jongeman van de MAc heeft volgens mij nu ook een mega-rol gekregen in nieuwste Die Hard movie of niet.
  http://www.apple.com/trailers/fox/livefreeordiehard/t2_medium.html

 • Profielfoto
  Rezpack

  ja dat is em zeker

 • Profielfoto
  JTD

  Justin Long. (heeft al meer gedaan op het witte doek)

  Geweldige adds zijn dat toch altijd weer.

 • Profielfoto
  Bor

  Gezellige film:P . Volgens mij is het ‘m zeker.

 • Profielfoto
  Cardigan

  Ik zie de humor van deze nieuwste filmpjes niet zo…Je kunt wel eeuwig door blijven gaan met het belachelijk maken van Vista maar op een gegeven moment gaat dat tegen je werken, lijkt mij…

 • Profielfoto
  SeaTrue

  deze heb ik ook gezien als reclame op engadget (die ene die niet ‘officieel’ is

 • Profielfoto
  MacUser

  Hallo allemaal,

  Laten we er nou er gewoon “officieel” voor uit komen. We vinden Mr. PC toch allemaal (of tenminste bijna allemaal) veel meer inhoud hebben dan die slungel van een Mac.

  Wat is die toch slecht gekapt, onverzorgd en zo overduidelijk nog steeds niet helemaal volwassen.
  Omdat die fase sinds 1984 of zo maar blijft aanhouden wordt het gewoon tijd om Mac maar eens gewoon te zeggen waar het op staat:
  “Wordt eens volwassen en maak wat van je leven, je kan niet altijd blijven surfen en hash roken en meer van dat soort anti-Bush achtige dingen”

  Heb ik gelijk of niet, dacht het wel….

  Ik stem voor het voorzitterschap van Mr. PC op dit forum.

  Groet Wim.

 • Profielfoto
  BigAL

  Bovendien… Leopard is uitgesteld… nu is het de iPhone, volgende keer weer iets anders… There’s no excuse for bad programming!!

 • Profielfoto
  .Arne

  Weer tof! :D

 • Profielfoto
  Ragbak

  @MacUser

  Slecht gekapt en onverzorgd? ik vind zijn kapsel netjes.Onverzorgd ziet ie er ook zeker niet uit.

  Ben je een beetje jaloers MacUser?:-)

 • Profielfoto
  bkersten

  Ik vind er niets kinderachtigs aan.
  Geweldig die nieuwe add’s.

  Ook vind ik het Mac mannetje veel leuker als het PC mannetje.

 • Profielfoto
  Mac_Laurens

  Die onuitgebrachte ad “knocking” slaagt dan weer nergens op. ???

 • Profielfoto
  Deedree

  OMG! I am laughing my ass of. Ik moet dit echt aan een paar (Windows) vrienden van me laten zien. Wahahaha

  Ik geef toe als reclame voor apple beetje bedenkelijk maar ik vind ze grappig ik denk dat dat ook telt.

 • Profielfoto
  MacUser

  Nu even serieus.

  Als je van een afstand de situatie bekijkt dan zie je een aantal korte filmpjes waarin op humoristische manier de verschillen aan de orde worden gesteld.
  Door de uitbeelding van de personen, kleding, taal gebruik, etc. is het voor iedereen duidelijk waar het om gaat. Het promoten van de Mac computer en zijn besturingssysteem.

  Wat opvalt als je de filmpjes vaker dan 1 keer bekijkt is dat er geen sprake is van vijandigheid of zelfs maar een spoortje van respectloos afkraken.
  In alle filmpjes zit een zekere mate van harmonie en zelfs een verborgen boodschap van aanvulling van elkaars capaciteiten.

  Ik sluit niet uit dat achter de schermen de situatie heel anders is dan wij denken.
  Net zoals Steve Jobs vanaf het allereerste moment van de ontwikkeling van OSX zich in het diepste geheim heeft gericht op de Intel processor om een naadloze aansluiting te krijgen op Windows gebruikers, hardware en software zo vermoed ik dat de lange termijn strategie van Apple best wel zou kunnen zijn gericht op het samenwerken/fuseren van beide ondernemingen.

  In dat kader past het niet om elkaar af te maken in advertenties, wel om elkaar te prikkelen en om markten duidelijk af te bakenen.

  We gaan het zien.

  Wim.

 • Profielfoto
  Lustigson

  > BlackMAC
  > Een beetje kinderachtig om Vista continu
  > belachelijk te maken.

  > Cardigan
  > Je kunt wel eeuwig door blijven gaan met het
  > belachelijk maken van Vista

  Ehm… volgens mij doet Microsoft dat voor ons, Vista belachelijk maken.;)

 • Profielfoto
  BlackMAC

  Inderdaad Lustigson
  En dan bedenken dat de meesten die dit mooi vinden ook gewoon Windows draaien met bootcamp of Parallels op hun Mac:p
  Als je ze allebei bij elkaar zet onder 1 dak zijn ze gewoon gay, en houden ze erg van elkaar:D

 • Profielfoto
  strigoi

  Je krijgt bijna medelijden met het PC mannetje.. Bijna ;)

 • Profielfoto
  vigrid

  Het concept is toch wel geniaal vind ik… Duidelijk te begrijpen reclame. Verder zullen de marketing analysten in de VS wel weten wat ze doen.
  Alleen, ik zou ietsje meer focussen op filmpjes zoals ‘security’, ‘viruses’ en ‘out of the box’ . Briljante metaforen en geen halve waarheden. Immers, er zijn geen virussen, een mac sluit je aan en je kan doorgaans onmiddellijk aan de slag, etc. Een goed sensibiliseringsproces, lijkt me.
  Gewoon meer nadruk op eigen sterkte. (zet ook minder kwaad bloed)

 • Profielfoto
  bassmac

  Moest pas iets doen op een nieuwe windows pc met explorer… Die commercial met dat securitymannetje is gewoon helemaal echt!!
  Voor elke muisklik moet je toestemming geven..
  En al dat gestumper vind je normaal als je een windows-pc gebruikt. Zielig, maar ze doen het zichzelf aan. Geen medelijden!

 • Profielfoto
  Neptunus

  Inderdaad, de commercials zijn leuk, maar ik zie vooral waarom je GEEN Windows moet kopen. Maar waarom ik dan een Mac moet kopen? Dat is mij in veel geallen onduidelijk. Volgens mij dat je beter zorgen dat dat wel duidelijk is, en dan kan je de gebreken van de concurrent misschien iets meer achterwege laten…

 • Profielfoto
  JTD

  “maar ik zie vooral waarom je GEEN Windows moet kopen. Maar waarom ik dan een Mac moet kopen”

  Een Mac doet precies het zelfde als een WindowPC, maar dan beter, sneller, betrouwbaarder etc en je kunt er nog leukere dingen mee doen. Dat zeggen de reclames volgens mij.

  Joris

 • Profielfoto
  eliasheuninck

  Een opvallende reclamecampagne, door zijn ‘format’: computers uitbeelden door mannetjes, dat speels belachelijk maken. Persoonlijk vind ik ze maar flauw, ik heb blijkbaar geen Amerikaanse humor. Maar de slogan die ze uitdragen is: simpel, creatief, cool etc… En dat klopt ook: consumertoestanden als foto’s ordenen, dvd’s branden, worden naar een huis-tuin en keuken niveau gebracht, maar diegene die echt iets uit zijn computer wil krijgen is daar de dupe van.

 • Profielfoto
  JTD

  Leg eens uit?

  Dat snap ik niet. Ik werk zowel prive als op mijn werk met Apples en ik snap niet wat je bedoeld met “diegene die echt iets uit zijn computer wil krijgen is daar de dupe van”. Ik krijg alles wat ik wil uit mijn Apple!

 • Profielfoto
  eliasheuninck

  Ik heb een powerbook, maar stel dat ik in photoshop werk en ik wil switchen naar Indesign hoor ik driftig gekraak vanbinnen, het duurt zo een halve minuut eer de interface van indesign tevoorschijn komt. (als je dus veel moet switchen is dat erg lastig. Ook werken in Final Cut Pro is vaak zenuwvol omdat het maar niet vooruitgaat. Verder gaan de dingen algemeen nogal traag: zo vb mappen openen: dubbelklik (kort wachten) (effect van het opengaan) en whoep, ge kunt verder… Het lijkt miezerig, mijn commentaar, maar stel dat je met je hand een glas vastneemt, het zou vervelend zijn moest je het “gevoel” een halve seconde later krijgen.
  (Vb een HD video (gerenderd in Blender) speelt met haperingen af).
  Ik zou graag zo’n computer hebben die je goed aanvoelt, en de rekenjobs vlot afhandelt, zo’n beetje het gevoel van op een splinternieuwe computer te werken met een simpel programma’tje.

  Er zijn natuurlijk zo’n mensen: ze kopen een mac om tekstverwerking op te doen. maar da’s het zelfde als een truck kopen om je caravan mee voort te trekken, zo heb ik toch het gevoel.

  Natuurlijk kan ik er wat ram bijdoen, maar dat is gek: in 1 van de clipjes maken ze vista belachelijk omdat de PC allemaal nieuwe hardware nodig heeft. Maar dit is in feite hetzelfde: Koop ik een standaard computer, maar wil ik hem op de snelheid van OS9 laten draaien, dan moet je een hoop geld investeren voor meer geheugen en andere zaken die de bak sneller maken.

  (ik ben een trouwe mac-fan, maar ik hoop op apple om dat te blijven, ik voel mij de laatste tijd gewoon wat snobistisch: apple is mooi, duur, en het staat je wel, maar is het niet gewoon beter om eens bij PC te gaan kijken: mij lijkt dat die bakjes het gewoon doen (en vaak sneller) of heb ik het daar mis?)

  —> srr, is zwaar offtopic

 • Profielfoto
  Anoniem

  Zag er vandaag nog eentje… niet echt een commercial, maar een banner in Flash Video. Daarin beukt de pc met z’n hoofd tegen de rand van de banner en zegt dat die dingen best hard zijn. Wel grappig gevonden.

 • Profielfoto
  goulashkanone

  Bijzonder flauwe reclame’s altijd.

 • Profielfoto
  JTD

  @eliasheuninck

  “mij lijkt dat die bakjes het gewoon doen (en vaak sneller) of heb ik het daar mis?)”
  Is idd een beetje offtopic, maar probeer eens op een PC Photoshop, indisign en Premiere en nog wat progjes te draaien en daartussen snel te switchen. Ik denk dat de PC al heel snel gewoonweg stopt met functioneren.

 • Profielfoto
  Uxmal

  Ik wordt zo langzamerhand ook een beetje schijtziek van dat afkraak gezeik. Microsoft heeft ook hele mooie programma’s en Apple ook en het is eigenlijk niet vergelijkbaar. Het is zo triest om je de hele tijd ten koste van een ander te willen profileren. Loosers. ;)

 • Profielfoto
  japser909

  @MacUser ik doe met je mee !!! begin is een forumpie
  schat >:)

 • Profielfoto
  eliasheuninck

  @jtd

  Het kan zijn dat PC’s inderdaad minder presteren, misschien verwacht ik wel teveel van macs, we lachen er vaak mee, maar ik heb toch vaak het gevoel dat de dingen op PC gewoon beter gaan. (maar daarover kan ik moeilijk spreken: ik heb nog nooit degelijk met een PC gewerkt dedju!).

  maar daarnet nog: ik ga door op school, klap de laptop dicht, rugzak in, en de trein op. Daar wil ik wat schrijven, dus doe ik hem open. Ik ontdek dat er nog een server aangekoppeld is (een computer op school via airport). Ik klik op het eject teken, waarop de computer, hevig geschrokken door dit voorval in shock bevriest. Zelfs zoiets als ’t scherm dimmen, of programma’s geforceerd sluiten gaat niet meer. Ik heb nogal lang gewacht, maar zag uiteindelijk geen andere optie dan schaamtelijk, op de trein, ja, in het zicht van al die mensen, die natuurlijk weten hoe apple zich profileert tegenover PC (Apple =cool & it just works & PC sucks), mijn laptop geforceerd uit te moeten zetten en te herstarten. Pijnlijk: zo’n crash voor zo’n futiel serverfoutje.

 • Profielfoto
  japser909

  @eliasheuninck .. ken je de uitdrukking blind zijn van verliefdheid ? :D

 • Profielfoto
  eliasheuninck

  hé, ja, ik heb de induk dat erg veel maccers zo’n oogprobleempje hebben (ik heb daar ook last van – ik verdraag er te veel van).

 • Profielfoto
  JTD

  Leuk verhaal, Elias, maar heb je dat zelfde ook wel eens gedaan met een PC labtop?
  Op sommige gebieden is MacOS gelijk aan Windows, soms is Windows beter en soms is MacOS beter. Het ligt er maar aan wat je er mee wilt doen en hoe je het wilt gebruiken.
  Op mijn werkplek kan ik eigenlijk alleen maar met Apple werken (proefondervindelijk vastgesteld)

 • Profielfoto
  eliasheuninck

  wat doe jij dan? Ik werk vooral met Blender3D, Final Cut Pro, Indesign, Photoshop, Geluid, Max/msp voor video oa… Dreamweaver,etc…
  Een goed criterium zou zijn dat bij handelingen die niet expliciet veel rekenkracht vragen (manouvreren of browsen in de finder, switchen van programma etc…) de computer sneller is dan de mens.

 • Profielfoto
  JTD

  Idem (op 3D na…)

 • Profielfoto
  strigoi

  @ uxmal noem eens een mooi programma van microsoft ;)

 • Profielfoto
  BobOsXTiger

  Ik denk dat die op YouTube fake zijn want als je kijkt naar alle andere Apple commercials duren die altijd 00:00:30 of 00:01:00, en deze duurt maar 21 sec. dus..