darh
darh Nieuws 4 april 2007

Waar komt die processor in de nieuwe Mac Pro vandaan?

Eerder vandaag waren dan eindelijk de nieuwe Mac Pro’s met een totaal van 8 processor kernen verkrijgbaar. Maar het gekke is dat men tot nu toe altijd zei dat als we 4-core processors zouden krijgen, deze qua kloksnelheid lager zouden zijn dan de huidige modellen. De kloksnelheid zou dan naar beneden gaan van 2 x 3,00 ghz naar 4 x 2,66 ghz. Echter zitten in de nieuwe Mac Pro’s ineens 4 x 3ghz chips.

Het gaat hier om de Intel Xeon X5355 processor. Deze heeft officieel een snelheid tot 2,66 ghz. Nu kunnen er twee dingen gebeurd zijn, namelijk: Apple heeft de processor overgeklokt naar 3 ghz of Apple heeft toegang tot nieuwere processors van Intel, namelijk de X5365. Deze chips hebben namelijk wel een kloksnelheid van 3 ghz. Maar beschouwt Intel Apple dan echt als hun lievelingetje? En moeten merken zoals Dell en HP wel wachten (waarschijnlijk zo’n 3 maanden tot de officiële release)?

Allebei de verklaringen zijn niet erg voor de hand liggend, maar misschien weten we binnenkort meer als de eerste modellen worden geleverd.

Update: MacNN heeft van een Intel woordvoerder vernomen dat het inderdaad om de 5365 gaat, de chip die nog niet officieel gereleaset is. Hij zegt dat Apple de enige is die er voor gekozen om deze processor te gebruiken (gelimiteerde productie voorlopig)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waar komt die processor in de nieuwe Mac Pro vandaan?
Sluiten