Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 27 april 2007

Apple wil EU iTunes video’s, iPhone en Stores in 2007

Eigenlijk zou het geen nieuws mogen zijn, maar in tijden waar besturingssystemen opeens vertraagd worden is het feit dat Apple plannen voor Europa herbevestigt nieuwswaardig geworden. Apple’s Vice President voor Europa Pascal Cagni heeft namelijk in een interview met de Franse zakenkrant Les Echos gesproken over Apple’s plannen op de Europese markt in 2008. Een aantal zaken zijn hierbij opgevallen.

Om te beginnen bevestigt Cagni dat er nog dit jaar een Europese filmwinkel in iTunes zal komen. Daarnaast lijkt het uitrollen van de iPhone in het vierde kwartaal van 2007 nog steeds op schema te liggen (al hebben we inmiddels geleerd dat dit weinig houvast biedt). Tot slot maakte Cagni bekend dat er dit jaar een Apple Store in Parijs geopend zal worden. Tegelijkertijd wil Apple een shop-in-shop concept opzetten in 70 warenhuizen door heel Europa.

Al met al staat ons Europeanen dus nog heel wat moois te wachten in 2007. Met een beetje geluk kunnen we eind dit jaar bellend in de Bijenkorf een filmpje kopen voor onze net aangeschafte WiFi iPod (al is die laatste nog steeds niet meer dan een gerucht).

Reageer op artikel:
Apple wil EU iTunes video’s, iPhone en Stores in 2007
Sluiten