Pimp my menubalk

14 reacties

RSS’jes, zoekvenstertjes, temperatuurmetertjes, todo lijstjes, bookmarks, alarmpje, screensavertjes, alles kun je kwijt in je menubalk. De website jeweledplatypus.org geeft een overzicht van alle utilities, metertjes en programmatjes die werken vanuit je menubalk. Het pimpen kan gaan beginnen.

Menu Butler
Menu Butler is een widget waarmee je makkelijk 21 menubalk items van Apple hulpprogramma’s tevoorschijn kunt toveren in de menubalk. Hierdoor hoef je niet naar ieder programma afzonderlijk om een en ander aan te zetten.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Brainiac

  Lijkt me een soort Overflow.:)

 • Profielfoto
  Mattnh

  Fijne tip!
  Maar wel gevaarlijk.
  Ik heb al zoveel reut in beeld;)

 • Profielfoto
  ottovds

  butler gebruik ik al enige tijd als application launcher. Bevalt me erg. Ik vind de functies van you control beter. Maar Youcontrol was mij vaak te traag. Bij Youcontrol kon je menu’tjes krijgen als “recent apps” en dergelijk. een play/pauze toets voor itunes is ook altijd handig. En ical in mijn menu is ondertussen onmisbaar.

  ical: http://www.objectpark.net/mcc.html
  you control: http://www.youcontrol.com

 • Profielfoto
  Bitcrumb

  @ottovds
  Je verwart de widget “Menu Butler” met de applicatie “Butler” op http://www.manytricks.com/butler/.

  Daarnaast geef je een foutieve link naar “You Control”, dat moet zijn: http://www.yousoftware.com/control/.

  Maar geen van deze applicaties is een substituut voor deze widget. Beter lezen in ’t vervolg;)

 • Profielfoto
  TurkishDelight

  is het freeware?

 • Profielfoto
  Steff

  Denk het wel aangezien ik nergens BUY zie staan en wel DOWNLOAD. Het is een interessant programma ook al heb ik nooit al te veel rechts bovenin staan.

 • Profielfoto
  1984

  @TurkishDelight schreef is het freeware?
  http://menu.jeweledplatypus.org/ :O

 • Profielfoto
  dimelot

  Volgens mij komt er iets bij wat pas in 10.5 gaat komen. Of ik weet niet van het bestaan. Maar er staat een icoontje bij dat heet Home Sync. Ik kan in het systeem er niets van vinden. Of moet je er iets anders bij hebben geïnstalleerd, want ik zou dat wel erg graag willen gebruiken. :p

 • Profielfoto
  strigoi

  Hoor ik hier nu echt een behoefte voor ‘start’ en ‘recent programs’ twee functies uit windows?

 • Profielfoto
  Bor

  @strigoi:

  Ik niet, maar recent programs staat al eeuwen lang in het ?menu.

 • Profielfoto
  Oppie

  @Strigol: Hoezo? ‘Start’ is juist verdwenen uit Windows (Vista); ‘recente onderdelen’ (w.o. dus ‘recente programma’s’) staat idd al lang onder het appeltje in de menubalk…:)

  @Dimelot: HomeSync is een menubalk onderdeel in 10.4 Tiger; maar er is idd weinig info over te vinden. Heeft te maken met iSync en mobiele apparaten.

 • Profielfoto
  kermit

  dashboard vergeten?

 • Profielfoto
  Bor

  Ik heb de widget een tijdje gebruikt maar vind het toch niet handig, je komt de Apple menubalkdinggen (?) altijd tegen op de momenten dat je ze nodig hebt en dat vind ik best handig,

 • Profielfoto
  7George

  Ja da’s leuk ik installeer die Menu Butler Widget en probeer ‘m uit en nu staat er een icoontje met twee huisjes (Synchroniseer de thuismap) die ik iet meer weg krijg. Kan iemand me uitleggen hoe ik dat ding weer uit mijn menubalk verwijder???