Apple Store Rome bevestigd (niet door Apple)

14 reacties

Vorig jaar meldden we al dat er geruchten gaan over een nieuw te openen Apple Store in Rome, Italië. Inmiddels hebben deze geruchten zich in alle hevigheid teruggevochten op de verschillende Apple nieuws sites. Was er eerst nog sprake van een locatie in het centrum van de Italiaanse hoofdstad, nu wordt uitgegaan van een locatie in één van Italië’s meest luxueuze winkelcentra, buiten het centrum van Rome. Tussen de Gucci’s en Louis Vutton’s zou een officiële Apple Store verrijzen in Roma Est.

Bron voor dit nieuws is de directeur van het winkelcentrum, Federico Cimbelli, die weet te melden dat Apple op 31 maart om 9 uur de deuren zal openen van de eerste officiële Apple Store op het vaste land van Europa. Eerder deze maand werd duidelijk dat Apple winkelruimte in München heeft gehuurd. Samen met dit bericht kan aangenomen worden dat Apple eindelijk dat stap wil maken naar het Europese land. Het blijft afwachten wanneer we een geniusbar mogen verwachten op de Coolsingel, de Dam of het Spui.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Xcode

  Leuk, het zal vast en zeker net zo mooi worden als de Apple Store in Londen. Die winkel zit op een top lokatie en is net even anders dan andere winkels.:)

 • Profielfoto
  FlorisW

  Link van het ‘Roma Est’ klopt niet.

  Moet http://www.roma-est.com zijn

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  Dank Floris, het is aangepast!

 • Profielfoto
  proud

  suuuper! we gaan met school van 12 tot 21 april naar rome!!!
  wordt een mooi uitstapje:p

 • Profielfoto
  Anoniem

  Hèhèhè… moet half mei toevallig een dag of zes in Rome zijn, ga er wel even langs.:)

 • Profielfoto
  Shannon

  Graag dan wel ff de foto’s linken/ posten:)

  Super, ben benieuwd wanneer de eerste in Nederland geopend gaat worden.
  Aangezien alle premium resellers nu andere namen gaan nemen, is dat wel een voorbode.
  maastricht= ivizi
  rotterdam= ifactor

 • Profielfoto
  Anoniem

  @Guido Lamberty: dat de premium resellers hun naam veranderen mag je misschien “een héél kleine voorbode” noemen. De eerste landen op het vasteland met een echte Apple Store zullen Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië zijn. Hoe groter de stad en het land, hoe beter. Ik denk zelfs dat Brussel eerder kans maakt op een officiële Store dan Amsterdam (minder aanbod van Apple-winkels, hoofdstad van Europa)… maar we zullen zien.

  Zal zeker wel wat foto’s maken.;)

 • Profielfoto
  Jesse

  Wat is nou het verschil tussen een Apple Store (officieel van Apple zelf, dat snap ik ook wel) en een Premium Reseller?

 • Profielfoto
  Anoniem

  Precies wat je zegt: een Premium Reseller is een bedrijf dat met goedkeuring van Apple Mac’s verkoopt en een Apple Store is van Apple zelf.

 • Profielfoto
  janvanes

  “Even langsgaan” als je toch in Rome komt zou nog wel eens tegen kunnen vallen: het nieuwe winkelcentrum ligt buiten de stad, en de bereikbaarheid is nogal een probleem zolang de A24 niet open is. De Italianen hebben moeilijkheden om de wegen ernaartoe af te krijgen. De opening van het winkelcentrum is mede daarom al enkele keren uitgesteld…

 • Profielfoto
  janvanes

  Op de Italiaanse Apple-site staat de opening (31 maart, 9.00 uur) overigens officieel aangekondigd.

 • Profielfoto
  Pandikokku
 • Profielfoto
  Anoniem

  Toch maar niet… net even in Google Earth gekeken en het ligt echt ver buiten de stad (ik schat een kilometer of 20), ongeveer halverwege tussen Rome en Tivoli. Geen zin om daar een halve dag aan op te offeren. ???

 • Profielfoto
  Maced.2

  zeg ik zou hier even een kijkje nemen als ik jullie was :P http://www.apple.com/it/retail/