darh
darh Nieuws 6 februari 2007

Steve Jobs over DRM en iTunes in Europa

De afgelopen tijd is Apple veel in het nieuws geweest me hun iTunes store en de klachten van de Europese consumenten bonden e.d. Nu heeft Steve een “betoog” gehouden door middel van een publicatie op de Apple site, zelfs met een link vanaf de voorpagina.

Hij neemt het vooral op tegen de platenmaatschappijen, hij zegt dat het in principe door hun komt dat er DRM (beveiliging) op de nummers zit die in iTunes gekocht kunnen worden.

Er zijn volgens Steve drie mogelijkheden, allereerst zo door gaan als het nu gaat. Ten tweede, de DRM met licentie geven aan andere bedrijven die MP3 spelers maken, wat eigenlijk geen optie is zo blijkt. En als derde, muziek verkopen zonder DRM, dit zou betekenen dat er geen beveiliging meer op de muziek zit en dat de gekochte nummers overal op afgespeeld kunnen worden. Apple zou zelf graag de laatste optie zien gebeuren.

Steve sluit zijn verhaal af met een oproep naar de Europese consumenten bonden en regeringen om achter de platenmaatschappijen aan te gaan en niet achter bedrijven zoals Sony, Microsoft en Apple.

Reageer op artikel:
Steve Jobs over DRM en iTunes in Europa
Sluiten