NetNewsWire sneak peek alpha

Door: Castor - 4 reacties

Brent Simmons heeft een (nieuwe) sneak-peek van RSS reader NetNewsWire online gezet. Het betreft hier een versie die Simmons zelf niet eens als beta wil bestempelen, maar er zitten zoveel ingrijpende wijzigingen in dat het voor de liefhebber een interessante download is.

Een selectie uit de veranderingen: De interface heeft een flinke opfrisbeurt gehad en zoekt aansluiting met applicaties als Yojimbo, VoodooPad en Camino. De feeds worden vanaf nu in Spotlight geïndexeerd. NetNewsWire biedt straks Feed Art – vergelijkbaar met de iTunes functie. In tabs geopende pagina’s zijn voortaan ook een stuk visueler, voorzien van thumbnails en een grafische download indicator.

Auteurs kunnen vanuit het programma aan Adresboek worden toegevoegd of direct per mail bendaderd worden, voor beeld is er integratie met iPhoto. Leentjebuur bij VoodooPad heeft een Full Screen weergave optie als resultaat.

NetNewsWire is vanwege de stabiliteit en gebruiksvriendelijkheid al lang een favoriete desktop feedreader, maar begint in zijn huidige vorm wat tekenen van ouderdom te vertonen. Met dit voorproefje op versie 3 zien we naar mijn idee dat het programma zich klaar maakt voor een tweede jeugd.

Nogmaals: het betreft hier een alpha-versie, zorg voor een backup van je voorkeuren en feed voor je NetNewsWire 3 alpha installeert.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Richard

  Ik ben benieuwd, het ziet er in iedergeval heel kleurig uit:)

  De huidige versie is ook super, gebruik hem iedere dag.

 • Profielfoto
  huinkroese

  Een alpha versie? “Het betreft hier nog geeneens een Beta versie..” dan is het toch een Gamma versie, of ben ik nou gek?

 • Profielfoto
  koen

  Voor programmeurs is een alpha versie minder “af” dan een beta versie. Na beta versies komt meestal een “release candidate”, en dan de officiele versie.

 • Profielfoto
  Castor

  Een verborgen voorkeur instelling voor de kleur van de knoppen staat live:

  http://inessential.com/?comments=1&postid=3381