Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 12 februari 2007

Lionsgate gaat films verkopen via iTunes

In navolging van Disney en Paramount heeft de relatief kleine filmmaatschappij Lionsgate vandaag bekend gemaakt films te zullen gaan verkopen via Apple’s iTunes. Nog deze maand zullen meer dan 150 films van Lionsgate beschikbaar komen, waaronder LA Story, Basic Instinct, The Blair Witch Project en Dirty Dancing. Ook ‘klassiekers’ als Terminator 2, Total Recall en Rambo zullen in het aanbod worden opgenomen. Hiermee komt de totale hoeveelheid filmtitels in de iTunes Store op meer dan 400.

Wanneer de Europese iTunes Store films en tv programma’s gaat verkopen is nog steeds niet bekend. Wel zijn er de afgelopen weken berichten verschenen waarin de Luxemburgse Minister van Financiën Jeannot Krecke beweert dat Apple op het punt staat om een Europese iTunes videostore te openen. Deze online winkel zou vanuit Luxemburg opereren, net als de iTunes Music Store. Wie weet kunnen wij binnenkort dus ook genieten van de acteertalenten van Arnold Schwarzenegger en Sylvester Stallone.

Reageer op artikel:
Lionsgate gaat films verkopen via iTunes
Sluiten