Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 27 februari 2007

Cover Flow op huidige iPods?

Onlangs is op YouTube een filmpje verschenen waarin een huidige 5G iPod (iPod met videofunctionaliteit) met Cover Flow te zien is. Deze grafische interface laat de gebruiker scrollen door cover albums. Op dit moment wordt Cover Flow alleen in iTunes gebruikt en is aangekondigd dat het onderdeel wordt van de iPhone interface. Volgens de bron zal deze nieuwe functionaliteit op bestaande iPods mogelijk gemaakt worden met een simpele firmware update. Daarnaast weet de bron te melden dat er geen wezelijk nieuwe iPod modellen zullen worden aangekodigd voorafgaand aan de lancering van de iPhone, die in juni is gepland.


Uiteraard is het verstandig om het bericht en de video met een korrel zout te nemen. Allereerst is het eenvoudig om de illusie van een dergelijke interface te wekken op een video iPod. Daarnaast is het niet gebruikelijk dat Apple nieuwe functionaliteit aan bestaande apparaten toevoegt. Zo werd de zoekfunctionaliteit in de laatste generatie 5G iPod slechts ten dele opengesteld voor oudere 5G modellen. Het zal afwachten worden in hoeverre Apple gaat breken met die traditie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Cover Flow op huidige iPods?
Sluiten