darh
darh Nieuws 23 januari 2007

OS X op je pc?

Het is inmiddels al een tijdje zo dat we op een aantal manieren Windows op onze Macs kunnen draaien. Vooral met de Intel procesoren is hier veel vraag naar gekomen omdat het nu een stuk sneller kan dan “vroeger” met VirtualPC. Met de programma’s van Parallels en binnenkort ook VMware is het mogelijk om binnenin OS X een ander besturingssysteem te draaien zonder opnieuw op te starten.

Nu zou je zeggen dat het ook andersom mogelijk zou moeten zijn, dus OS X draaien onder Windows met een programma als Parallels Desktop. Echter werd dit door de ontwikkelaars van die programma’s niet aan meegewerkt omdat, van Apple, OS X in principe alleen op een Mac gebruikt mag worden. Nu worden de twee bedrijven die deze virtualisatie programma’s ontwikkelen geqoute in een artikel van CNNmoney, met een veranderde visie op het geheel. Lees verder om deze te lezen.

VMware’s CEO Diane Greene told me last week that her company’s existing x86 desktop product is already being used by some to run Mac OS on computers from Dell, Hewlett-Packard and others, though this is not intentional on VMware’s part.

SWsoft’s Beloussov says that this spring, Parallels will upgrade its software further, in a way that by coincidence will make it easier to run Mac OS on a non-Apple computer. He also insists that is not deliberate, but just a consequence of the nature of the technology, especially now that Intel builds virtualization technology into its chips.

Reageer op artikel:
OS X op je pc?
Sluiten