darh
darh Nieuws 24 januari 2007

Mac OS X State of the Union

Dinsdag kregen alle Apple Developer Connection (ADC) leden een mailtje waarin stond dat nu iedereen toegang heeft tot video materiaal bestemd voor ontwikkelaars, in iTunes. Dit betreft video’s van presentaties op WWDC 2006. Voorheen was dit alleen voor de betalende leden, nu ook voor het gratis lidmaatschap. Nu blijkt het wel een beetje tegen te vallen wat er te downloaden is, namelijk alleen de Mac OS X State of the Union video. Dit is is een opname van een presentatie die na de Keynote gegeven werd. In deze presentatie werd dieper op verschillende onderwerpen ingegaan en er word besproken wat de ontwikkelaars met de nieuwe technieken in OS X kunnen doen.

Lees verder om te zien wat wij hier mee gaan doen.

Bij afgelopen WWDC ging het natuurlijk grotendeels over Leopard. Hier werden functies en eigenschappen besproken die toen nog niemand wist en die pas later uitgelekt zijn uit de developer releases van Leopard. In tegenstelling tot de gelekte informatie is deze presentatie uitgebreid en duidelijk. Er zijn een aantal interessante punten uit deze presentatie op te noemen die je kunt lezen in de artikelen die in de komende dagen gepost zullen worden.

– Resolutie onafhankelijke interface
Core Animation (toepassing misschien in Finder en iPhoto?)
– 64 Bit processors en besturingssysteem
– Dual en Mulit-core processors en geheugen
– Multithreaded OpenGL
– Afsluiting: andere weetjes

We laten alle technische dingen in de artikelen buiten beschouwing, we melden alleen wat uiteindelijk voor de eindgebruiker interessant is.

Reageer op artikel:
Mac OS X State of the Union
Sluiten